sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Kevätaurinko innostuttaa!

Minä en tiedä luonnosta ja linnuista juuri mitään. En osaa juurikaan tunnistaa luonnosta löytyviä kasveja ja lintuja sekä tulkita merkkejä kevään edistymisestä. Olenkin sanonut että tänä keväänä on pari astetta vaikeampaa tulkita kuinka pitkä aika on vielä kesään. Ennen tuon kun on voinut laskea jääkiekkokauden edistymisestä. Jääkiekon SM-liigan runkosarja loppuu maaliskuun alussa ja silloin kevät on juuri alkamaisillaan, sitten alkaa pudotuspelit ja kevät on hieman edennyt. 

Sitten kun SM-liigan mestaruus ratkeaa ollaan nykyään jo siinä ainakin melkein toukokuun alussa. Viime keväänä HPK:n mestaruus ratkesi 4. toukokuuta. Kevät oli jo todella pitkällä ja kesään ei ollut enää pitkä aika. Jääkiekon MM-kisojen alkaessa kesä oli jo ihan ovella ja MM-kullan kohtalon ratketessa kesänkin voi sanoa jo alkaneen. Nykyään kun jääkiekon MM-kisojakin pelataan viikko-pari myöhemmin kuin ennen niin kesä todella alkaa silloin kun jääkiekon MM-kisat päättyvät loppuotteluun.  




No nyt kun koronatilanteen takia jääkiekkokausi on seis eikä lätkää pelata niin kevään ja kesän edistymistä ei voida laskea jääkiekkokauden mukaan. Ja minähän olen oppinut ja tottunut just laskemaan sen kuinka pitkä aika on kesään niin sen mukaan missä kohtaa lätkäkautta mennään. Nyt tuo pitäisi osata laskea luonnon merkkien mukaan vaikkapa mutta koska en luontoa ja lintuja osaa juuri seurata niin on tuo pari astetta vaikeampaa. 

No ihan tyhmä en minäkään ole. Ja huomaan kyllä kun valon määrä luonnossa kasvaa, huomaan kuinka aurinko näyttäytyy toukokuussakin enemmän kuin vuoden aiempina kuukausina ja huomaan kuinka puut ja pensaat alkavat vihertymään. Näistä merkeistä voi tulkita kesän olevan jo hyvin lähellä. Ja valoisuden lisääntyessä sitä samalla itsekin ikään kuin herää eloon uudelleen. Kevään ja kesän ensimmäiset valoisat ja aurinkoiset päivät ovat ihanaa aikaa, niistä jaksaa innostua aina uudelleen ja uudelleen joka vuosi. 

Nämä kevään ja kesän ensimmäiset valoisat ja aurnkoiset päivät ovat just minun mielestäni parasta aikaa. Kun siitä valosta ja auringosta jaksaa vielä innostuakin. Siinä on mukana alkuinnostustakin. Sitten kun ollaan heinä-elokuussa niin eivät ne valo ja aurnko minua ainakaan enää yhtä lailla innosta kuin keväällä ja kesän alussa. Kevään ja kesän ensimmäisinä valoisina ja aurinkoisina päivinä sitä tahtoisi olla vain ulkona. Vaikkapa kauniiden luontomaisemien äärellä ja ihailla niitä maisemia sekä paistatella siinä auringossa. 

Nyt kun vaan eletään tätä korona-aikaa niin sitä kaipaa yllättävänkin paljon vaikkapa ravintolan terasseja näillä aurinkoisilla keleillä. Ei sitä maalis-huhtikuussa vielä niin paljoa kaivannut ravintoloita mutta nyt näillä lämpimillä keleillä on ravintoloita alkanut kaipaamaan niiden terassien takia. Olisi hienoa jos vaikkapa Topkapin, Fifth Avenuen ja Vaakunan terassit olsiivat auki täällä Hämeenlinnassa ja niissä voisi käydä syömässä. Tai sitten olisi hienoa jos Hattulan puolella sijaitseva Mierolan siltakahvila olisi auki ja siellä voisi käydä aterioimassa. Kaikkien edellä luettelemieni ravintoloiden ja kahviloiden terassit ovat esimerkiksi ihan hienoja paikkoja aurinkoisillakin keleillä ja niiden terasseilla kyllä viihtyisi. Täytyy kyllä huomioida että osasta luettelemistani paikoista saa kyllä take awayna tänäkin aikana ruoka-annoksiakin mukaan. Mutta ne pitää syödä muualla kuin ravintolan tiloissa.

No liikaa ei pidä nytkään miettiä ja haikailla sen perään kuinka asiat voisivat parhaimmillaan olla. Vaan pitää nauttia niistä jutuista mistä voi nauttia. Minulla ei ole tässä nykyisessä asunnossani edes parveketta että voisin siellä viettää aikaa ja kahvitella vaikka asuntoni parvekkeella. Minun täytyykin keksiä muita vaihtoehtoisia tapoja nauttia auringosta. 

No pari kertaa tämän viikonlopun aikana olen jo viettänyt aikaa Hämeenlinnan torilla. Perjantaina kävin ostamassa ruokaeväät torin läheisyydessä sijaitsevasta Pancho Villasta ja söin burger-aterian torilla. Silloin oli aika viileä keli ja ihmisiä oli erittäin vähän liikkeellä. Melkein yksin olin torilla silloin mutta kyllä siellä viileästä kelistä huolimatta tarkeni silloinkin. Kun olin burgerini syönyt niin ostin vielä torilla olevasta jäätelökioskista kahvia ison kupillisen jälkiruoaksi. 





Lauantaina sitten kävelin täältä kotoani uudelleen torille. Lauantaina olikin komea ja lämmin keli. Siitä huolimatta väkeä oli kyllä erittäin vähän silloinkin torilla. Varmasti tämä korona-aika vaikuttanut. Ja kun ei siellä torilla ole tällä hetkellä auki kuin kaksi jäätelokioskia, joista saa myös kahvia. Söin lauantaina jäätelön torilla ja innostuin niin paljon siitä aunrkoisesta kelistä että poikkesin vielä ostamaan pari leivonnaista torin laidalla sijaitsevata paikallisleipomosta Cafe Laurellista. Cafe Laurellistakin myydään vain take away-annoksia mukaan ulos näinä korona-aikoina. Pöytiin myyntiä sielläkään ei ole. 

Meninkin syömään leivokseni ja juomaan R-kioskilta ostamani pari muumilimsapulloa läheisen järven rannalle. Siellä oli minun oma minipicnic. Järven rannalla laitoinkin sitten kuullokkeistani soimaan Irwinin biisin Maailma on kaunis, oli kyllä hieno tunnelma. Näinä aurinkoisina kevätpäivinä ja alkukesästä minut varmaan nähdäänkin taas enemmän tuolla ulkona liikkumassa sillä omassa asunnossani kun ei ole sitä parveketta ja mieli tekee kuitenkin aikaa viettää ulkona. 

Hei, ja tänään on äitienpäivä. Minä en varmaankaan pääse just taas tämän koronan takia käymään äitini haudalla Tyrvännössä tänään. Isäni kanssa olemme tuolla välillä käyneet mutta isänikin on nyt ikänsä vuoksi siinä kotikaranteenissa. Pyörällä Tyrväntöön on taas täältä Hämeenlinnasta aika pitkä matka ja en suoraan sanottuna jaksa sitä varmaan tänään polkea. Bussitkin tuonne Tyrväntöön kulkisi kai, mutta täytyy silti siirtää tuota haudalla käymistä jollekin toiselle päivälle. 

Vaikka minä en pääsekään äitini haudalla käymään tänään äitienpäivänä, niin haluan toivottaa kaikille suomalaisille äideille erittäin hyvää ätienpäivää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!