keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Kaipaan jo kevättä

Minä odotan kevättä kyllä jo tosi paljon. Enkä niinkään sitä alkukevättä kun on loskaista ja lumet sulaa, vaan enemmänkin sitä vaihetta keväästä kun lumet on jo sulaneet, tiet ovat jo lumesta paljaita ja kuivia sekä on aurinkoista ja valoisaa. Kaipaan sitä valoisuutta pitkähkön melko harmaan ja pimeän ajan jakson jälkeen. 

Siis, minä näemmä inhoan lunta ja alan olemaan tosi väsynyt siihen kun sitä näyttää satavan vain lisää ja lisää... jos lumi peittäisi maan vain valkoiseen lumipeitteeseen niin se olisi varmaan ihan kaunistakin mutta kun siitä lumesta seuraa aina paljon ikävää ja siksi inhoan lunta. Inhoan kun se lumi tekee tien pinnat liukkaiksi ja sitten kun se lumi alkaa sulamaan ja tiet on loskassa, se on suorastaan masentavaa. Mistä tulikin muuten mieleen että nyt viime päivinä on ollut tosi masentavia ja harmaita kelejä. Auringon paistetta kaipaisin.

No, sitä väriä, piristystä ja iloa lisää hiihtolomani viettoon ostin eilen lisää kukkakaupasta kun ostin tuollaisen kauniin kukkakimpun. Kävin ensin lääkärissä näyttämässä tuota kipeää oikean jalan jalkapohjaa ja takaisin tullessa poikkesin Parolantien Kukka&Hautaus nimiseen liikkeeseen ja ostin tuon kukkakimpun. Harvoin minä itselleni kukkasia ostelen mutta nyt tuli sellainen fiilis että kaipaan vähän lisää piristystä elämääni kun tuo kelikin oli niin ankea. Siellä kukkaliikkeessä oli muutamakin valmis kaunis kukkakimppu mutta minä päädyin tähän. 


Tiistai-iltana sitten taas kokkasin. Siis ihan kiva että nyt hiihtolomalla on ainakin aikaa panostaa kotiaskareisiin, kuten kokkaamiseen. Kokosin ensin itselleni tällaisen varsin maukkaalta kuullostavan ruokalistan, sitten kävin kaupassa ja sen jälkeen aloin hommiin eli kokkaamaan. Illallisruoaksi laitoin vähän sellaista ainakin minulle erilaistakin ruokaa kun on ihan mielenkiintoista kokeilla uusia ruokia ja makuja. Tein illallisruoakseni meksikolaista jauhelihapaistosta, kanahodareita ja pastasalaattia. Kuvia kokkailuistani alla. 







Ja eilen kävin tosiaan lääkärissä näyttämässä tuota oikean puoleisen jalkani jalkapohjaa. Siinä kun on ollut voimakastakin kipuilua aina välillä edellisen kuukauden aikana. Jalkapohjastani otettiin jopa myös röntgen-kuvat ja lääkäri soitti tänään kertoakseen tulokset. 

Jalkapohjastani ei kuitenkaan löytynyt mitään pitkäaikaisia vaurioita jalkapohjaan aiheuttavaa ongelmaa. Ei esimerkiksi luupiikkiä tai jännetupin tulehdusta. Lääkärin johtopäätös olikin että kipu johtuu kuormituksesta. Minullakin kuitenkin työ jossa joudun olemaan paljon jalkojeni päällä. 

Lääkäri neuvoi aloittamaan taas jalkapohjien jumppaamisen ja ostamaan paremmat tuet jalkapohjiin. Sekä suositteli hankkimaan myös varta vasten minun jaloilleni teetettävät kengän pohjalliset. 

No, nämä on vaikeita asioita sitten päättää miten toimia kun ei nämä uudet työkengät ja pohjalliset niihin halpoja ole. Ja sitten kun ei ole varmaa taetta siitä että nämä muutokset kenkiin ja pohjallisiin edes auttaa mitään. Mutta olen nyt päättänyt harkinnan jälkeen ostaa ensin uudet työkengät ja sitten käydä tuollaisessa apuvälinekaupassa katsomassa mitä heillä on minulle tarjota. Näillä menen muutaman kuukauden taas eteenpäin ja jos nämä eivät auta niin sitten ostan ne uudet yksilöidyt pohjalliset. Muutaman kuukauden jälkeen kun rahatilanteenikin pitäisi olla taas paria pykälää valoisampi. 




2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä todella kaunis kukkakimppu!

    Löysin juuri blogisi ja kunhan aika antaa periksi luen kaikki kirjoituksesi. Kirjoitat rohkeasti ja realistisesti omasta elämästä; arvostan sitä kovasti.

    Mukavaa kevän odotusta!

    -Siru-

    VastaaPoista
  2. Huomenta ja kiitos mieltä kohentavasta palautteestasi. Tällaisia palautteita onkin aina mukava saada.

    Yritän tosiaan kirjoittaa ainakin realistisesti omasta elämästä. En miellyttääkseni ketään tai jos ei siltä näytä ja tunnu, niin luoda liian ruusuista kuvaa elämästäni. Rohkeutta se realistisesti kirjoittaminen sitten ajoittain kysyy.

    Mutta kiitos tosiaan positiivisesta palautteestasi. Se piristi mieltäni lisää.

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttia!