torstai 19. elokuuta 2021

Kesän reissujani kuvina

Tämä kesä 2021 on ollut ihan upea. Olen reissannut ja tulen vielä reissaamaan lähivuosiin verrattuna poikkeuksellisen paljon tänä kesänä. Tämän kesän matkusteluni aloitin heinäkuussa tekemällä kahden yön reissun Kotkaan. Kotkan reissu oli lopulta varsin onnistunut. Vaikka ensin minun piti sinne mennä jo viikkoa aiemmin mutta silloin vielä myöhästyin junan vaihdossa. 

Riihimäellä piti vaihtaa junaa ensin Lahteen päästäkseen mutta myöhästyin tuosta junasta ja lähdin Riihimäeltä takaisin kotiini Hämeenlinnaan. No, onneksi Kotkan reissu onnistui sitten jo seuraavana viikonloppuna ja esimerkiksi varaamisen yöpymisen pystyi siirtämään lisämaksutta tähän viikonloppuun.

Kotkan reissusta muistoihini jäivät Kotkan monet kauniit puisto-alueet, meren läheisyys ja yöpymispaikkani Kuin kotonaan-vierastalon rauhallisuus. Tuolla vierastalossa oli tarkat säännöt ja senkin sekä hieman syrjemmän sijainnin vuoksi paikka oli rauhallinen. Ihan hyvä valinta majoituspaikaksi, tosin paikan isäntä ei osannut lainkaan suomea joka vaikeutti asioimistani tuolla kun itse en juurikaan vieraita kieliä taas sitten osaa. No, toimeen silti tulin. Tässä seuraavaksi kuvia Kotkan reissultani:


































Heinäkuun noin puolivälissä lauantaina tein sitten risteilyn täällä Hämeenlinnassa Hopealinja-risteilyaluksella. Risteilyn nimi oli Sightseeing risteily ja risteily lähti Hämeenlinnasta, meni sieltä Aulangolle ja sieltä sitten Hattulan Mierolaan ja sieltä sitten palasi takaisin lähtöpaikkaansa Hämeenlinnaan Rantakasinon läheiselle laiturille.

Tästä risteilystä jäi mieleeni kauniit järvimaisemat, se kuinka ne näyttivät kauniilta silti Vaikka olenkin asunut lähes koko ikäni Hämeenlinnassa tai sen lähiseudulla. Järveltä päin katsottuna kaikki kai näytti niin erilaisilta. 






Tuon risteilyn jälkeen lähdin sitten Tuulokseen. Siellä oli Tuuloksen Kapakanmäellä samana iltana J.Karjalaisen lähes kahden tunnin keikka ja osallistuin tuolle keikalle. Keikan jälkeen yövyin hotelli Tuulosessa. 

Hieno reissu oli taas tämäkin ja kävin ensimmäistä kertaa koskaan Tuuloksessa. Mieleeni tuolta reissulta jäivät muun muassa tarpomiseni pellon poikki hotellille. En löytänyt oikotietä tai edes polkua hotellille niin tulin tarpeen hotellin edessä olevan ison pellon poikki. No, onneksi punkit eivät päässeet yllättämään. Mieleeni jäi toki myös J.Karjalaisen hieno keikka, monine hitteineenkin ja keikka oli myös poikkeuksellisen pitkä, lähes kahden tunnin mittainen setti. Hieno vuorokausi oli tuo risteilyine ja keikkoineen. Samalla päättyi myös varsinkin koronan takia melko pitkäksi venähtänyt taukoni livemusiikin parista.



Sitten tuli muutaman viikon tauko reissaamiseen kunnes alkoi kesälomani elokuun puolivälissä. Tällä viikolla eli kesälomallani olen tehnyt sitten päiväreissut niin Lahteen kuin Tampereellekin. 

Lahden reissun tein tiistaina. Lahteen en lähtenyt kovin suurin odotuksin, sillä eihän Lahden maine varsinkaan matkailupaikkakuntana ole kovin kaksinen. Mutta sainpahan taas yllättyä iloisesti ja vietin hienon päivän Lahdessakin. 

Lahdessa kävin ensin siellä satamassa jossa oli monia pieniä kivoja kahviloita. Yksi näistä kahviloista oli kahvila Kariranta, joka oli sisustettu varsin kauniisti ja vanhanaikaisesti. Se on kai joku vanha ja entinen juna-asema ja sen ajan tyyli näkyi sisustuksessa. Tuolta satamasta lähdin sitten hiihtomuseoon ja Salpausselälle. Koska kyllähän Lahden reissulla täyty Salpausselällä käydä. Hiihtomuseo oli ihan kiva ja kiinnostava paikka mutta suurimman vaikutuksen minuun teki nuo Salpausselän hyppyrimäet.

Nyt kun näki omin silmin edes nuo Lahden hyppyrimäet niin kyllä siinä vakuuttui siitä että kyllä mäkihyppääjät todella rohkeita saavat olla että noista korkeista mäkitorneista uskaltavat hypätä alas. Suurmäen hyppytornissa oli myös näkötorni jossa pääsi käymään. Sieltä oli todella komeat näköalat. 

Salpausselältä lähdin vielä käymään Lahdessa Lanupuistossa jossa pääsin lisään tutustumaan hienoon luontoon ja siellä oli myös tuollaisia isoja veistoksia. Lahden reissu oli varsin onnistunut ja osoitus taas siitäkin että kun on ennakkoluuloton niin voi löytää hienoja paikkoja yllättävistäkin kaupungeista ja kunnista.































Ja eilen tein sitten reissun Tampereelle. Tampereella tapasin erään nettituttavuuteni. Ollaan kummatkin kirjoitettu jo vuosia Jatkoajan keskustelupalstalle ja kummatkin siis samoilla, omilla nimimerkeillä ja sitä kautta tultu toisillemme tutuiksi. Nyt sitten tavattiin livenä. Olen sen verran arka että useimmiten en tapaile näitä nettituttavuuksiani mutta hänet osasin tietää hyväksi, luotettavaksi ja Tampereesta paljon tietäväsi nettitutuksi niin hänet rohkenin tavata. Ja hyvässä seurassa sainkin Tamperetta kiertää.

Tampereella reissattiin ratikalla, käytiin Pyynikin munkkikahvilassa ja siellä olevassa näköalatornissa, käytiin Tammerkoskella ja moni muukin sekä moni uusikin paikka tuli taas reissun varrella Tampereella tutuksi. 



















Siinä ne kesän reissut tähän mennessä. Hienoja hetkiä olen päässyt tänäkin kesänä päässyt taas kokemaan. Ja kohtahan tästä lähden vasta sille kesän kohokohtareissulle eli noin viikon pituiselle Saimaan reissulle, jossa kiertelen kaupungit Lappeenranta, Savonlinna ja Mikkeli. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!