maanantai 30. elokuuta 2021

Saimaan reissun kertomukset: Luontokohteet

 

Lähdin lauantaina 21.8. itse suunnittelemalleni Saimaan reissulle. Tein reissun yksin ja yövyin matkani varrella niin Lappeenrannassa, Savonlinnassa kuin Mikkelissäkin. Olin reissussa viikon verran ja palasin kotiini Hämeenlinnaan lauantaina 28.8. Seuraavissa blogiteksteissä käyn reissuni läpi tekstien ja kuvien voimin. Etenkin kuvia reissusta julkaisen reilusti sillä niitä minulla reissusta on paljon.

Suomen ja siis varsinkin Saimaan kaunis luonto oli merkittävässä osassa reissussani. Kiertelin paljon luontokohteita matkani varrella. Luonto tuli tutuksi etenkin Savonlinnassa ja Mikkelissä mutta heti jo Lappeenrannassakin ihastelin luontoa jonkin verran. 

Kaikki luontokohteet reissuni varrella oli hyvin kauniita. Lappeenrannassa olisi kiertänyt sellainen pitkähkö kävely-ja pyöräilyreittikin kuin Rantaraitti mutta tyydyin kävelemään vain yöpymiskohteeni Camping Lappeenrannan eli entiseltä nimeltään Huhtiniemen oman rantaraitin. Tuo rantaraitti oli kyllä todella lyhyt, ehkä korkeintaan noin kilometrin pituinen mutta jo sen varrella näin kauniita maisemia. Etenkin ylös asti kipuamiltani Huhtiniemen kuntoportailta oli kaunis näköala. 

Lappeenrannan kaupungissa kiertelin myös ainakin parissa puistossa eli Arboretumissa ja rantapuistossa.

ss





















Savonlinnassa luonto tuli sitten yhä enemmän tutuksi kuin Lappeenrannassa. Savonlinnassa yövyinkin yhden yön enemmän kuin Lappeenrannassa ja Mikkelissäkään. Savonlinna olikin se reissuni pääkohdekaupunki ja yövyin siellä kolme yötä. 

Savonlinnassa rohkenin ja ehdinkin jo enemmän hakeutumaankin myös luontokohteiden äärelle. Ja Savonlinnassa oli merkille pantavaa myös se että luonto on kaupungissa hyvin lähellä kaupungin keskustaa. Toinen mielestäni huomion arvoinen asia Savonlinnassa on se että uljas Olavinlinna näkyy kaupungissa monesta eri paikasta ja suunnasta, Olavinlinna tuntuukin olevan kaupungissa keskeisessä paikassa. Ja mistä suunnasta sitä linnaa katsoikaan niin komealtahan se näytti ja näyttää. 

Savonlinnassa pääsin ensin luontoa ja saaria ihailemaan Saimaalta eli vedeltä käsin. Tein kaupungissa komean höyrylaivaristeilyn S/S Punkaharjulla. Risteilyalus oli vanha joka huokui tyylikkyyttä ja se risteili pitkin Saimaata. 

Lisäksi pääsin Savonlinnan luontoa ihaileman muun muassa kiertämällä tuolla kaupungissa kävelykierroksen Siltojen Savonlinna. Savonlinnassa on paljon siltoja ja niitä kiertämään on tuolla kaupungissa suunniteltu myös tuollainen kävelykierros. Se kannattaa Savonlinnassa miltei kiertääkin jos on aikaa. Vaihtoehtoja on kaksi joko lyhyt ja helppokulkuinen reitti jonka minäkin kuljin ja sitten pidempi reitti joka on jo parempi kulkea pyörällä. L(yhyen kävelyreitin pituus on muistaakseni noin 2-3 kilometriä ja sitä on helppo seurata kun asentaa älypuhelimeen sovelluksen Outdoor Active. 

Savonlinnassa kiersin myös kaksi keskustan läheisyydessä olevaa ulkoilusaarta eli Sulo-ja Verkkosaaren sekä käymällä hieman kauempana Kyrönniemessä. 










 
















































 Mikkelissä kiertelin sitten muun muassa luontopolut Kaihun kierros ja Urpolan luontokeskuksen luontopolun. Kummatkin olivat helppokulkuisia ja hyvin merkittyjä luontopolkuja. Luontopolkuja joita voin suositella kierrettäväksi Mikkelissä, 






















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!