tiistai 26. lokakuuta 2021

Herätys!

Olen ajautunut jalkakipujeni vuoksi elämäni tähän asti pahimpaan sairauslomakierteeseen. Olen saikuttanut lähes tulkoon jo kuukauden melkein putkeen. Syynä sairauslomakierteeseeni on ollut jalkapohjakivut jotka ovat pahimmillaan aina kun jalkoihin kohdistuu rasitusta, eli esimerkiksi just töissä.

Paljon on spekuloitu syitä jalkapohjakipuihini mutta kyseessä on hyvin todennäköisesti myös ketjureaktio jossa näitä varsinaisia kivun aiheuttajia on ollut vauhdittamassa minun runsas ylipainoni. Eli tämä on todellinen herätys minulle, nyt on herättävä ihrakasa! Koska kyllähän ne jalat nyt rasittuu sitä enemmän mitä enemmän niiden varassa on painoa.

Tämä ei ole helppo tilanne todellakaan minulle vaan se on varsin stressaava ollut. Olen paljonkin syyllistänyt itseäni tästä tilanteesta. Ei läskiys mielestäni töissä muuten ole näkynyt vaan olen mielestäni varsin ahkera ja tunnollinen työntekijä, ja usein työpaikan etuakin ajatteleva työntekijä. Syökin sitten miestä kun omilla pidemmän ajan elintapavalinnoillaan on ajautunut tilanteeseen jossa on parasta olla sairastuvan puolella.  

Mutta minua voi mielestäni kuvata myös sanoilla sinnikkyys ja periksiantamattomuus. Minähän en niin helpolla lannistu, perkele! Tämä on oiva herätys minulle, elintapojen on terveelllistyttävä etenkin syömisen osalta. Mutta eihän tässä mitään peruuttamatonta ole tapahtunut vielä! Niin kauan on toivoa kun on elämää. Nyt Viltsu lopetat vaan sen märehtimisen, itse syyttelyn ja heräät laittamaan sen ruokavalion kuntoon. Ja sitten joskus kun jalat on kunnossa niin soitatat kovaan ääneen taas Fintelligensin kappaleen Kaikki peliin! ja lähdet kovalla asenteella tekemään töitä. 

Minulla on onneksi itsellänikin jo melko hyvin tietoa etukäteen siitä mitä siihen terveelliseen ruokavalioon kuuluu. Ja millaisia niiden annosten pitäisi oikeasti kooltaan olla. Olen kuitenkin koulutukseltani restonomi ja saanut hieman opetusta myös ravitsemisasioista. Tiedon sijaan ne epäterveelliset ruokatavat ovatkin aiemmin johtuneet eritoten kiinnostuksen puuteesta. Ei ole ollut motivaatiota noudattaa terveellisiä ruokatapoja, mutta nyt on! Jos jostain niin tästä saa kyllä hyvän syyn ottaa itseään niskastaan kiinni.

Millään taikakeinoilla en lähde varta vasten laihduttamaan. Koska yleensä siinä käy niin että sen dieetin jälkeen palaa entiseen helposti ja sitten kilotkin tulevat takaisin. Lähdenkin vähitellen terveellistämään mahdollisimman pysyvin muutoksin syömistottumuksiani, ruokavaliotani ja annoskokoja. Tai olen jo lähtenytkin. Olen syönyt esimerkiksi kasvisruokia runsaasti edellisen kahden viikon aikana.

Syöminen on nimenomaan ollut se minun heikko kohtani jo pitkään mutta nyt siihen on tultava muutos. Vähitellen. Korostan sanaa vähitellen siksikin että ei tule liian nopeassa aikataulussa liian isojakaan muutoksia. Silloin siinä useammin mielestäni käy niin että niistä muutoksista ei tule pysyviä.

Ja pidän itsessäni kyllä hyvänä asiana sitä ongelmien tullessa eteen että huomaan itsekin niiden olevan ongelmia ja myönnän minussakin olevan syytä asioiden laitaan. Kai se on jonkinlaista nöyryyttä. Ja se on yksi hyveeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!