lauantai 19. helmikuuta 2022

Kova kaipuu kotiin

Helkkarin kova koti-ikävä. Siinä tämänkin aamun päällimmäinen ajatukseni. Elämäni jäi junnaamaan pahasti paikallaan joskus joulukuusta alkaen. Koko ajan oma elämän tilanteeni meni vain kurjempaan ja kurjempaan suuntaan. En ole oikein enää elänyt omaa elämääni pitkiin aikoihin, muutamaan viikkoon. Ja se saa minut kaipaamaan niin hartaasti kotiin. 

Tämä on minulle erikoista että olen jäänyt elämässäni näin pysähtyneeseen tilaan. Eli tilaan jossa oma elämä junnaa vain pausella paikallaan. Kun näin on ennen tapahtunut on siihen syynä ollut vakavia asioita. Kauhajoella koulullani tapahtunut ampumistragedia, äidin ja veljen kuolemat sekä aikoinaan omat todelliset mielenterveyssairaudet ja alkoholismi. Tällaiset synkät ja vakavat asiat ovat saaneet minun elämäni ennen ja nyt täysin stop-asentoon. Eli kun ei vain löydy kiinnostusta edetä omassa elämässään, nauttia vaikka elämästään. 

Minua hävettää oikein tämä oma elämän tilanteeni. On niin outoa jotenkin että elämä junnaa paikallaan. Ihan kuin se olisi sairasta. Jäin vain niin perkeleen kiinni noihin narsismipohdintoihin ja kun en saanut huolen aihettani purettua kenellekään toiselle pitkiin aikoihin, vaan päinvastoin eli kaikki kääntyi minua vastaan niin se on vaikuttanut siihen että levy on jäänyt päässä pyörimään paikoillaan. Toistan vain samoja ajatuksia ja puheita pitkän ajan. 

Tämä on todella poikkeuksellista minulle. Normaalisti olen hyvinkin positiivinen persoona jolla on taito innostua herkästi pienemmistäkin asioista. Nyt pitkän ajan on vaan kone jäänyt pyörimään paikoilleen, ei helvetti. Netistä katsoin että ssynä  voi olla jopa pakonomainen häiriö. Pakkoajatus. On vaikeaa ollut olla kiinnostunut muusta elämästä. Olen ollut liian pitkään yksin vaikeassa elämän tilanteessa ja se on vaikuttanut paljon tähän elämän täydelliseeen pysähtymiseen. Tästä on seurannut vakaviakin asioita. En ole hoitanut enää omia tärkeitä asioita lähes lainkaan. Ja kun levy junnaa paikallaan päässä niin ei harkintakykynikään ole enää niin hyvä. Vaan sorrun tekemään pieniä ajattelemattomia virheitä kun ajatus ei vieläkään ihan parhaalla mahdollisella tavalla kulje. Syy ei ole se että olisin hullu vaan se että nyt on jäänyt vain tietyt pakkoajatukset liikaa pyörimään päässä. 

Tämän viikon aikana olen kuitenkin mennyt paljon eteenpäin. En ole pohtinut enää niin paljoa noita narsismiin liittyviä asioita ja se on helpottanut oloani. Ja sekin on rentouttanut oloa että olen päässyt puhumaan täällä hoitosastolla missä nyt olen niin asioista hoitajien ja muiden henkilöiden kanssa ja he alkavat oikeasti ottamaan todesta asiani. Ja just tuo on tuonut tilanteeseen helpotusta että vähitellen epäilykseni aletaan ottamaan todesta, eli ne ei ole mitään psykopaatin horinoita ja harhanäkyjä.

Sellaista kiinnostusta, innostusta ja positiivisuutta on taas alkanut näkymään luonteessani ja se on hieno juttu. Nämä olivat kuitenkin ennen tavaramerkkejäni ja ne nyt katosivat pitkäksi ajaksi. Jäin niin yksinkin tosiaan isojen murheiden kanssa. Ja jouduin tekemään isojakin päätöksiä yksin eli kävin kahdellekin lääkärille omin nokkineni puhumassa näistä narsismiepäilyistäni. 

Nyt alkaakin olemaan sitten helvetin kova koti-ikävä. Ikävä vapauteen. Mieleni on ollut niin pitkään kiinni noissa yksissä asioissa niin nyt kun se alkaa vapautumaan niin tarmoa olisi tehdä vaikka mitä, hyvien rajojen mukaisesti. Oikeasti olen tarkka siitä että toimin ja käyttäydyin fiksusti. On likipitäen loukkaus ja karkea sellainen että minusta on toista pitkään luultu. Kai?

Toivon tämänkin kirjoituksen myötä että ihmiset eivät täällä hoito-osastolla enää pelleilisi tällä minulle erittäin aralla aiheella eli kotiin pääsyllä. Koska kaipaan sinne ihan oikeasti, jo senkin takia että olisi ehkä jo aika alkaa antaa kunnolla huomiota eräälle "naikkosellekin". Jos hän vain vielä huolii minut. Tällaisen rentun. 

Mitä elämässäni sitten kaipaan tai miksi kaipaan kotiini niin paljon? No se johtuu tästä että elämäni on ollut niin pitkään paikoillaan pitkän ajan. Minulta katosi kiinnostus ihan jokapäiväisiin juttuihinkin. Laskuja jäi rästiin ja en enää kokannut ruokaa itselleni vaan kaupasta nappasin aina sen einesruoan mikä sattui lähinnä käteen osumaan. Ei sillä ollut enää merkitystä mitä söin. Ja tv-sarjoja en enää katsellut, ei ollut tarpeeksi kiinnostusta keskittyä niihin. Jääkiekkoakaan en edes pitkiin aikoihin seurannut vaikka se se vasta onkin aina ollut minulle niin merkittävä asia. 

Nyt kuittenkin elämä alkaa taas maistumaan. Nyt täytyisi päästä sitten kotiin jo nauttimaan! Minulla on taas innostusta ja tarmoa tehdä ja kokea asioita. Siivota vaikka se murjuksi mennyt asuntoni taas fiksun miehen asunnoksi. Joko tämä paska elämän jakso olisi minun elämässäni nähty ja koettu? Uutta kohti!  


ps. Kaipaan jopa niin kovasti kotiin että järjestin tapaamisen eilen potilasasiamiehen kanssa. Mielestäni hoitomuotoni pakkohoito on liiankin kova minun tapauksessa ja haluan siihen ainakin lievennystä. Lievennys jos tulisi niin voisin lähteä sitten jo kotiinkin ja jättää hoidot kesken. Omasta mielestäni minulle parhaimpia paikkoja avun saantiin olisi psykologi ja terapia, psykologiajan olen jo itselleni ensi viikolle itse asiassa varannutkin. 

9 kommenttia:

 1. Hienoa että olet nyt vihdoin alkanut ajatella muitakin asioita kuin noita pakkoajatuksia. Huolestuttavalta kuitenkin kuulostaa, että haluat jättää hoidon kesken, kun selvästi siitä on sinulle ollut apua.

  VastaaPoista
 2. No toisaalta on ollut apua ja toisaalta ei. Kun jouduin pari viikkoa sitten näille mielenterveysosastoille hoitoon niin olin jopa paremmassa kunnossa kuin nyt. Tällä hetkellä mieliala on kyllä todella turhautunut ja vittuuntunut ja se on kyllä nyt valitettavasti näiden vitun taitavien hoitotyön ammattilaistenkin vika. Näitä on jälkikäteen vaikea todistaa mutta jotenkin kummallisesti kuiskailevat ja juoruavat asioitani ja sitten kun käy kysymään onko tässä perää, niin on helvetti se silloin tuleva totuus ihan muuta. Tässä oikeasti sekoaa ja tulee vainoharhaiseksi vähitellen ja pelkään jopa että se on nyt tarkoituskin? Heittävät vielä iskuja todella arkoihin paikkoihin kuten kotiin pääsyyn, naiskuvioihin sun muuta.

  Täällä kun et ole oikeasti mielenterveydeltäsi sairas niin vitun kiva olla tässä seurassa. En tykkää, ahdistun jopa.

  Vittu mikä sekasotku. Onhan ne asiat yllättävällä tavalla ratkeamassa ja täysin uskomattomalla tavalla on paljastumassa lopulta esimiehestäni narsistinen persoona, minun tietäneen oikeasti asioista ja käyneen keskustelut lääkäreiden kanssa näistä asioista jne.

  Mutta huoli on kova, aikooko nämä nyt tehdä minusta hullua? Kun jos on hoitovirhe tai vastaava tapahtunut kun minulla on heppoisesti nuo sairaudet todettu. En tiedä? Tää on paska maailma.

  VastaaPoista
 3. Toivu nyt rauhassa. Kyllä se naisystäväsi odottaa ja ymmärtää varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta viestistäsi. Kyllä tekee hyvää kuulla välillä tsemppaaviakin viestejä. Ja toivon niin paljon että tulevaisuudessa voidaan puhua tästä kyseisestä naisesta naisystävänäni. Sehän olisi aika hieno juttu. Ja luulen vahvasti että hän voisi olla kiinnostunut jos vaiks soittaisin hänelle. Meillä oli viimeksikin jo niin kiva keskustelutuokio, oli vähän sellaista hellyyttä mukana molemmin puolin.

   Poista
 4. Kuulostaa kivalta. Siitä se lähtee ;)

  VastaaPoista
 5. Et todellakaan ole terve, kaukana siitä. Juttusi on ilmiannettu entiselle esimiehellesi, äläkä ihmettele, jos kunnianloukkaussyytettä alkaa sataa. Kuulut pakkohoitoon, mielellään pitkäaikaisesti. Vähintään joka toinen viestisi on silkkaa paranoiaa ja toisten syyttelyä.

  VastaaPoista
 6. Hetkinen... Mitens Elvi tähän tapaukseen kuuluu? Minulla ollut siis kaksi emäntää sinä aikana kun olen nykyisessä työpaikassa ollut. Vai sittenkin? Täysin varmaa tietoa asioista ei ole minulle vielä tullut mutta voiko todella olla niin että onnistuin kaiken sävellyksen jälkeen tavoitteessani? Ja sain hoitoa tarvitsevan ihmisen hoitoon?

  Oletko sinä ihan tosissasi nyt? Vai onko vähän vitsailua mukana?

  No, kyllä minä ison virheen tein kun aloin näistä jutuista julkisesti näin helvetin paljon kirjoittamaan. Olisi pitänyt vain sen kahden kuukauden verran tarkkailla esimieheni käyttäytymistä ja pitää huomiot pelkästään itseni tiedossa kunnes puhun niistä lääkäreille suoraan. Lääkäreille asioista oli helppo puhua kun lääkäreillä on vaitiolovelvollisuus eikä tarvinnut kierrellä ja kaarella vaan sai ladata tiukkaa ja asiallista näkemystä ja perustelua niiden tueksi tuosta vain. Pam, pam!

  VastaaPoista
 7. Olet avoimesti pilkannut esimiestäsi ja se on rikos. Se, että lääkärit kuuntelevat sekopäisiä horinoitasi, johtuu tasan siitä, että heille maksetaan siitä. Jutuissasi ei ole päätä eikä häntää ja niissä on yhtä paljon totuutta kuin taannoisissa läpimurto-horinoissasi. Olet myös, jälleen kerran loukannut Jatkoajan entisen päätoimittajan Antti Wennströmin kunniaa moneen kertaan.

  Myös se, että vaivaat kiireistä potilasasiamiestä turhilla sekoiluillasi, on säälittävää. Heillä olisi ihan oikeitakin juttuja hoidettavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pahoja rikoksia olen tehnyt ja olen sen myöntänyt ja tulen tarvittaessa jatkossakin myöntämään. Kannan niistä vastuun, tuli eteen sitten mitä tahansa.

   Poista

Jätä rohkeasti kommenttia!