torstai 3. maaliskuuta 2022

Unelmat toteen!

Meillä ihmisillä vilisee päässä vuorokauden aikanakin jo paljon erilaisia ajatuksia. Jotkut ajatukset tuottavat paljonkin mielihyvää, tällaiset ajatukset voivat liittyä esimerkiksi unelmointiin. Unelmoimisella tarkoitetaan niitä ajatuksia jotka ovat vahvasti määrittelemässä tulevaisuuttamme. 

Unelmoimisella tarkoitetaan sellaista ajatustoimintaa kun me mietimme mitä me haluamme olla joskus, millaisia kehon muodoltaan, millaisia persoonaltaan ja millaista vaikka arvomaailmaa me haluamme joskus hamassa tulevaisuudessa noudattaa. Unelmointi voi liittyä myös siihen kun mietimme mitä me haluamme saavuttaa, mitä omistaa ja mitä tehdä vielä joskus. Unelmointi on haaveilemista. 

Unelmointi on meille ihmisille tärkeää. Tällaisissakin vaikeissa tilanteissa kuten just nyt vaikka koronakaranteenissa on arvokasta että meillä on jotain hyvää mielessä jota odottaa tulevaisuudelta. Jaksamme ehkä sitten paremmin vaikeinakin aikoina kun luomme mieleemme unelmoinnin avulla päämääriä. Jotain haavekuvia siitä vaikka miten asiat voisivat olla kaiken tämän paskan jälkeen. Ja toisaalta, unelmointi on myös siksi tärkeää koska niiden avulla ohjaamme suuntaa tulevaisuudelle. Tietenkin haluamme että tulevaisuutemme on parhaimmillaan sen näköistä mistä uneksimme.

Mistä minä itse sitten haaveilen eli unelmoin? No, unelmoin siitä että jonain päivänä voisin olla paikan päällä oikein todistamassa jotain suurempaa urheilutapahtumaa. Tällainen urheilutapahtuma voisi olla NHL-matsi, jääkiekon MM-kisaottelu tai peräti turnauksen loppuottelu, kesä- tai talviolympialaiset, hiihdon MM-kisat, lista on melko pitkä. 

Urheilu on minulle tärkeää ja sen vuoksi yksi omista unelmistanikin liittyy tähän. Olisi hienoa päästä aistimaan tunnelmaa oikein isoon urheilutapahtumaa. Millainen se tunnelma voisi olla suuremmassa urheiluspektaakkelissa? Ja miten tällainen isompi urheilutapahtuma eroaa pienemmän mittaluokan yksittäisestä jääkiekon liigaottelusta. Paikan päällä nähty isomman kokoluokan urheilutapahtuma voisi olla erittäin hieno kokemus. 

Iso haaveeni ja oikeastaan tavoitteeni on ollut jo opiskeluajoilta lähtien oman ravintolan perustaminen. Yrittäminen on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen melko yrittäjähenkinen ihminen. Ammattikielellä sanotaan vaikka että sisäinen yrittäjä eli tarkoittaa kai sitä vaikka että suhtautuu tavalliseen työhönkin niin että olisi itsekin vastuussa työpaikan tuottamasta tuloksesta ja toiminnasta. Mutta se on ollut minulle iso unelma jo kauan että saisin pyörittää omaa yritystäni eli varmaan sitten ravintolaa. 

Saisi olla itse vastuussa siitä yrityksen pärjäämisestä ja saisi johtaa sitä. Kuuluin opiskellessani Seinäjoen ammattikorkeakoulussa niin yritystalli-toimintaan jossa suunnittelimme omille yrittksillemme kaikkea tärkeää toimintaan liittyvää, kuten liiketoimintasuunnitelman ja ravintolan pohjapiirrustuksen sisustuksineen. Koulussa olin erittäin kiinnostunut aina johtamisesta ja yrittämisestä.

Yksi unelmistani on myös tällaisena sinkkumiehenä niin parisuhde naisen kanssa. Olisi hienoa jos sen tavallisen arjenkin voisi jakaa toisen ihmisen kanssa ja olisi rinnalla aina ihminen joka välittää, juhlii ylämäissö ja tarjoaa tukea alamäessä. Parisuhde olisi upea juttu jos siinä kumpikin olisi täysillä mukana, kumpikin välittäisi ja rakastaisi toistaan täydestä sydämestä ja rakastelukin olisi intohimoista.

Olen paljon matkustellut kotimaassa. Kotimaata on tullut nähtyä ristiin ja rastiin. Mutta haaveena olisi päästä tai ehkä itse asiassa uskaltaa lähteä reissuun ulkomaille. Matkustaa sinne ulkomaille lentokoneella ja nauttia siitä reissusta ulkomailla. En ole Ruotsia ja Viroa lukuunottamatta käynyt reissussa ulkomailla ja perkele, olisihan se mahtavaa joskus päästä ulkomaillekin reissuun. Nähdä enemmän tästä maailmasta, muutakin kuin Suomea. Sehän varmasti avartaisi ajatteluakin. Kyllä sellainen viikon-kahden pituinen ulkomaan matka on yksi haaveistani.

Ja minähän olen läski, punkero, tukeva. Mitä näitä nyt on jotka kuvaavat sitä että ihmisen maha on aivan liian suuri. Minulla oli viime vuoden lopussa se hyvältä vaikuttanut elämäntaparemontti menossa, mutta siinä samassa kun elämäni jymähti paikoilleen niin jäi jopa tämä elämäntapa remontti kesken. Se oli iso harmi, sillä ns. laihduttaminenhan alkoi erittäin lupaavasti. Mutta elämä heittelee ja kun alkoi rankempi jakso elämässä niin ei ollut enää motivaatiota panostaa laihduttamiseenkaan. Olisi terveyteni kannalta hyvä että saisin painoa pois ja olisihan se varmasti ulkonäönkin kannalta hyvin suotavaa, joten laihempi vartalo on asia josta unelmoin myös.

Sitten yksi haaveeni on päästä aloittamaan joukkueurheiluharrastus. Siis sellainen harrastus jota harrastetaan joukkueen kanssa, erityisesti minua kiinnostava laji on salibandy. Kun löytyisikin sellainen mukavan rempseä ja ei liian ankara höntsäseura minulle jossa voisin harrastaa vaikka tätä salibandyä. Pari vuotta sitten kävin pari kertaa Klubitalon sählyryhmässä mutta siellä oli meno liian tiukkaa meikäläiselle ja jätin kyseisen harrastuksen.

Ja olisihan se hienoa jos joskus omistaisi oikein omakotitalon tai rivitaloasunnon. Olisi lisää omaa tilaa asustaa ja viettää aikaa vaikka ulkona omalla pihalla. Jos yksin asun niin se olisi ehkä paras haave minulle että omistaisin joskus oman rivitaloasunnon. Olisihan se parempi asumismuoto kuin pieni kälyinen 28,5 neliön kerrostaloasunto jossa nyt asun vuokralla.

Minulle on tärkeää myös se että saisin elää itseni näköisen elämän. Kun istun vanhana kiikkustuolissa niin en katuisi mitään vaan olisin jopa mielissäni siitä millaisen elämän olen siihen asti elänyt ja kuinka olen sitä viettänyt omien arvojeni ja haaveideni mukaisesti. Minulle on tärkeää itsenäinen elämä, että huolehdin itse itsestäni ja teen omat päätökset, omat valinnat omien mielitekojenikin mukaan. Itsenäinen elämä on sellainen mitä pidän suuressa arvossa.

Jotta näitä haaveita voisi toteuttaa niin tarkoittaa se sitä että pitäisi olla jonkin verran myös rahaa. Ja rahaa on jos on työpaikka. Minun työpestit ovat aina olleet melko lyhyitä ja melko epävarmojakin. Haaveilenkin vakituisesta työsuhteesta vaikka keittiöalalla.

Ja tottakai sekin on unelmana että saisin elää mahdollisimman terveen elämän. Uhkapeli- ja alkoholiongelmat pysyisivät jatkossa aisoissa, mielenterveyssairauksia ei enää jatkossa olisi ja saisin muutenkin elää mahdollisimman kivuttoman ja terveen elämän. Elämän josta voisi oikeasti nauttia. 

Ja yksi asia josta nautin kyllä on kirjoittaminen, tekstin tuottaminen. Se on oikeasti tärkeä harrastukseni ja kyllähän sen faktaksi tietääkin kaikki jotka minut paremmin tuntee. Olen lahjakas kirjoittaja ja unelmanakin voisi olla vaikka oman kirjan kirjoittaminen vielä joskus tai muuten rahan tienaaminen kirjoittamalla. Parin vuoden ajan olenkin aikoinaan myös rahaa tehnyt kirjoittamalla HPK:n peleistä raportteja Ilta-Sanomiin. Mutta voisihan sillä kirjoittamisella tehdä lisääkin rahaa. Olisihan se hienoa että nauttisi palkkatyöstään myös.

2 kommenttia:

  1. Hyviä ajatuksia! Olet toden totta hyvä kirjoittamaan, tekstiäsi on miellyttävää lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja kiva että tykkäät lukea blogiani.

      Poista

Jätä rohkeasti kommenttia!