lauantai 25. toukokuuta 2024

Olen velaton mies

Nyt on aika hyvä fiilis. Sain tässä kuukaudessa maksettua viimeisen erän jostain netistä ottamastani lainasta. Joskus vuonna 2015 kun kärsin alkoholiongelmasta niin otin useampia pikalainoja ja rahoitin niillä juomistani. Eihän se järkevää puuhaa ollut ja ei minulla lopulta ollut maksaa niitä takaisin eräpäiviin mennessä. Syntyi velkakierre, jossa otin uuden lainan maksaakseni edellisen lainan pois. Lopulta lainoja alkoi kertymään ulosottoon asti ja samalla minulla jäi myös laskuja maksamatta ja myös näitä laskuja meni ulosottoon. Ulosotossa oli lopulta noin kymmenen tuhannen euron velka maksettavana.

Nyt olen saanut vuosien aikana maksettua ulosottovelat pois mutta sorruin ottamaan pari vuotta sitten noin parin tonnin pikalainan netistä sellaisesta palvelusta kuin Monefit. Vaikka lupasin itsellenikin että enää en pikalainoja ota niin silti, pari vuotta sitten ennen joulua niin otin yhden pikalainan kun joulu uhkasi jäädä juhlimatta kun ei ollut rahaa. Tyhmäähän tuo lainan otto oli, niissä on niin korkeat korot että lainaa saa maksaa takaisin isojen menoerien kanssa. Tällä kertaa kyllä selvisin lainani kanssa, sitä ei mennyt ulosottoon ja sain lainani lopulta maksettua mutta en silti suosittele kenellekään näitä pikalainoja, niissä on niin korkeat korot. 

Eikä tuo koko pari tonnia mitä lainaa silloin otin mennyt joulun viettoon mutta parin tonnin lainan silloin sain. Nyt on kuitenkin hyvä fiilis, tällä hetkellä minulla ei enää ole onneksi velkaa mihinkään suuntaan. Ja nyt koitan tosissani pärjätä niin että en joudu uusia lainoja myöskään ottamaan. Etten joutuisi ainakaan pikalainoja netistä ottamaan. 

Ja tällä hetkellä rahatilanteeni näyttääkin melko hyvältä. Pidän nykyään tarkkaa kirjaa tuloistani ja menoistani ja se auttaa pysymään hyvin kärryllä siitä millainen rahatilanteeni on ja mihin sitä rahaa menee. Pysyy koko ajan selkeä kuva joka kuukauden menoistani ja tuloistani. Ja nykyään olenkin tyytyväinen tosiaan rahatilanteeseeni. Pärjään hyvin nykyisillä tuloillani vaikka ne koostuvatkin kuntoutustuesta, kansaneläkkeestä ja asumistuesta. Tähtään myös siihen että saan joka kuukausi säästöön noin 200 euroa ja että kahden vuoden päästä olen saanut säästettyä sellaiset 2000 euroa. Isoimmat menoeräni vuoden aikana on kesällä tekemä viikon reissu johon menee rahaa noin 800 euroa ja joulun vietto johon uppoaa rahaa noin 400 euroa. 

Saan joka kuukausi tällä hetkellä silti säästettyä tuon 200 euroa vaikka tuloistani noin 200 euroa koitan kuluttaa joka kuukausi myös viihteeseen, kuten musakeikkoihin, teatterilippuihin ja sun muuhun. Nyt olenkin tyytyväinen talouteeni. Vaikka tiedän olevan varovainenkin, minulla kun on aikoinaan ollut myös rahapeliongelmaa. Jos rahapeliongelma uusiutuisi niin sitten rahatilanteeni olisi taas epävarmemmassa tilanteessa. Nyt on kuitenkin kiva huomata että kun peliongelmaa ei ole niin rahaa jää säästöön. 

Ja nykyään koitan elää niin että pärjään tuloillani. Kulutan vain sen verran mihin minulla on varaa. Pikalainoja ei ole tosiaan järkevä ottaa. Ja nythän on hyvä tilanne kun joka kuukausi jää säästöönkin sen 200 euron verran. Kahden vuoden päästä voisi säästössä olla yhteensä jo 4000 euroa.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!