tiistai 12. maaliskuuta 2024

Tänään kävimme tutustumassa Tampereen klubitaloon

Tänään kävimme Walonkulman klubitalolta tutustumassa Tampereen isosisarklubitaloon Näsinkulmaan. Meitä oli mukana kaksi Walonkulman harjoittelijaa ja kaksi talon jäsentä. Oli mielenkiintoista päästä tutustumaan Näsinkulman työpainotteiseen päivään, Suomessahan on yhteensä 23 klubitaloa ympäri maata. Tampereen klubitalo Näsinkulma on huomattavasti isompi klubitalo kuin meidän Hämeenlinnan klubitalo Walonkulma. Ja Tampereen Näsinkulma on perustettu jo vuonna 1995 kun taas Hämeenlinnan Walonkulma on paljon nuorempi klubitalo ja se on perustettu vasta vuonna 2017. 

Tampereen klubitaloa Näsinkulmaa kutsutaan selkeästi isompana ja vanhempana klubitalona Hämeenlinnan Walonkulman isosisartaloksi. Tampereella klubitalon keskimääräinen kävijämäärä per päivä on muistaakseni 40 klubitalon jäsentä kun meillä Hämeenlinnassa vastaava luku on vain 16. Toiminta oli kyllä Näsinkulmassa vastaavankaltaista kuin Hämeenlinnan Walonkulmassakin mutta kaikki siellä on vain isompaa ja jäseniä on siis enemmän. Esmerkkinä voi todeta kun Näsinkulmassa on respan eli vastaanottitiskin vastuuroolissa niin saa paljon tiheämpään tahtiin avata ovea ja vastata puhelimeen kuin Hämeenlinnnan klubitalolla. 

Tänään oli jo aurinkolaseillekin tarvetta. 


Yksi iso ero Tampereen ja Hämeenlinnan klubitalon välillä on myös siinä että Tampereella valmistetaan ruokaa isommalle määrälle per päivä, tänäänkin valmistettiin kolmellekymmenelle ihmiselle ruokaa siellä kun Walonkulmassa valmistetaan ruokaa vain noin kymmenelle päivittäin. Tampereella pitää ollakin isompi keittiö ja keittiö on myös enemmän laitoskeittiön näköisempi isoine keittopatoineen. 

Oli kyllä mielenkiintoinen päivä tänään ja oli hienoa päästä näkemään millainen työpainotteinen päivä on Tampereen klubitalossa Näsinkulmassa. Me mennään Walonkulmasta isommalla porukalla kai keväällä myös tutustumaan Tuusulanjärvenkin klubitaloon. 

Ja oli myös kiva päästä vaihteeksi käymään Tampereella. Tänään oli oikein aurinkoinen ja keväinen päivä. Tampereella lunta ei ole katukuvassa nähtävillä enää niinkään paljoa kuin täällä Hämeenlinnassa. Minä tykkään kyllä keväästä ja kevään aurinkoisista päivistä. Keväällä kun on taas valoa niin paljon ja luonto heräilee hiljalleen eloon taas pitkän talven jälkeen. 

Kevään ja kesän pitäisi tuoda mukanaan minunkin elämääni mukavia muutoksia. Tällä hetkellä suunnitellaan minulle alkavaksi työkokeilua ja viime viikon perjantaina sain työeläkevakuutusyhtiö Varmalta päätöksen että olen oikeutettu ammatilliseen kuntoutukseen heidän kautta. Nyt vain pitää miettiä onko minusta jo työkokeiluun ja missä määrin. Varma kun edellyttää että työkokeilua pitäisi heti alkuunkin olla vähintään 20 tuntia viikossa. Ja täällä kuntoutuspolin sairaanhoitaja on sanonut että voisin aloittaa työkokeilun vain päivällä per viikko. Nämä ei täysin kohtaakaan keskenään ja huomenna minulla on jälleen aika kuntoutuspolilla, mietitään lisää tuota työkokeiluakin. 

Maanantaina olin Walonkulmassa ja valmistimme keittiöllä kalarisottoa.


Kevät ja kesä tuovat varmaan muitakin mukavia uusia juttuja elämääni. Tällä hetkellä rahatilanteeni on sen verran valoisa että voisin kesällä jonkin reissunkin tehdä. Viime vuonna tällainen reissu jäi minulta tekemättä. Tekisin reissun varmaan kotimaassa ja kohteena voisi olla vaikka keski-Suomi ja Jyväskylä.   

1 kommentti:

Jätä rohkeasti kommenttia!