perjantai 28. kesäkuuta 2024

Kesäkuussa tuli nautittua kesäpäivistä

Ai, apua miten nopeasti tämä kesäkin on taas kulunut. Nyt on kesäkuu kohta ohi ja kesä ihan hetken päästä puolivälissään. Kesäkuu oli ihan mukava kuukausi, sen aikana tuli tehryä peräti kolme retkeä Tampereelle ja käytyä kuun alkupuolella Hämeenlinnassa Ämyrockissa. Ämyrock oli lauantaina 8.kesäkuuta järjestetty ilmaisrockfestivaali jossa oli ihan hyvää musiikkia. Mitään tunnettuja yhtyeitähän Ämyrockissa ei esiintynyt mutta musiikki oli silti hyvää ja tämä rockfestivaalihan on yksi tunnetuimpia ilmaisrockfestivaaleja. 

Kesäkuun puolivälissä tein puolestaan kuun ensimmäisen reissun Tampereelle. Kävin silloin Pyynikin kesäteatterissa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun vierailin Pyynikin kesäteatterissa mutta olihan se kokemus käydä siellä. Teatteri on upeassa paikassa järven rannalla ja teatterin katsomo pyörii näytelmän mukaan. Ja taitaa Pyynikin kesäteatteri olla yksi Suomen isoimpia kesäteattereita. Itse näytelmä oli ihan hyvä, sehän siis kertoi karavaanareista ja näytelmän nimi oli Karavaanari- kaikkien kaveri. Näytelmässä oli ihan hauskoja kohtauksia vaikka näytelmän juoni hieman sekavaksi jäikin. Tykkäsin näytelmässä esiintyneistä pääosan esittäjästä Lari Halmeesta, hän veti roolinsa hyvin. Ja oli näytelmässä muitakin hyviä esiintyjiä, kuten Heikki Hela ja Aimo Räsänen. 



Kesäkuussa kävin Tampereella myös Viikinsaaren kesäteatterissa. Siellä pyöri silloin vielä Esko Roineen ja Taneli Mäkelän tähdittämä Vanhoja poikia viiksekkäitä- näytelmä, joka perustui Junnu Vainion kappaleisiin. Näytelmässä näyttelijöinä esiintyivät Taneli Mäkelä, Esko Roine, Tuomas Uusitalo ja Puntti Valtonen. Oli kyllä nautinnollista katsella noin monen huippunäyttelijän esiintymistä lavalla ja he esittivät näytelmän aikana monia hienoja tulkintoja Junnu Vainion kappaleista. Mieleen jäi etenkin Esko Roineen komea tulkinta ehkä siitä Vainion parhaimmasta kappaleesta eli näytelmän nimikkobiisistäkin Vanhoja poikia viiksekkäitä. Sen aikana melkein tuli kyyneleitä linssiin. Ja rempseä oli myös näytelmän lopussa esitetty Käyn ahon laitaa- biisi. 

Oli siis sangen onnistunut reissu Viikinsaareen. Viikinsaari on siis pieni perhepuisto, pieni saari Tampereen kyljessä johon reissataan Suomen Hopealinjan liikennöimällä lautalla. Laivamatka saareen kestää parikymmentä minuuttia.    

Juhannuksena kävin taas Tampereella. Teimme muutaman Walonkulman klubitalon jäsenen kanssa reissun Särkänniemeen. Kävimme Särkänniemessä Koiramäen eläintarhassa, akvaariossa ja Näsinneulassa. Meidän kanssa piti matkaan lähteä myös talon yksi ohjaajia mutta hän jäi pois kun oli sairauslomalla. Matkaan lähdettiinkin jäsenvetoisesti, mutta reissu meni silti hienosti. Meillä on jo isompikin perinne aina reissata klubitalolaisten kanssa juhannusaattona. Kaksi vuotta sitten käytiin Linnanmäellä Sealifessa ja viime vuonna Vantaalla Heurekassa. 

Näsinneulasta oli upeat maisemat.


Tämän vuoden kesä on alkanut ihan kivasti. Toimintaa on riittänyt ja olen nauttinut kesäpäivistä. Heinäkuussa pitäisi olla edessä Hämeenlinnassa järjestettävät Wanaja festarit ja kuun puolivälissä teen viikon reissun Jyväskylään. Jyväskylän reissua olen jo jonkin verran suunnitellutkin. Olen suunnitellut myös tänä kesänä käyvän vielä myös Helsingissä, siellä ainakin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!