maanantai 19. elokuuta 2024

Onnistunut Ruotsin risteily

Olin viikonvaihteessa yhden kaverin kanssa päivä Ruotsissa-risteilyllä. Tämä kaveri on minulle melko uusi, jotain kolme vuotta tunnettu toisemme. Ensin kirjoiteltiin samoilla nimimerkeillä eräälle tasokkaalle ja hyvin moderoidulle keskustelupalstalle vuosikausia ja sitten kun jotain kolme vuotta sitten olin aikeissa tehdä päivän reissun Tampereelle niin hän lähti mukaani oppaaksi. Tuolla Tampereen reissulla ensimmäisen kerran tapasimme toisemme kasvokkain ja nyt joskus heinäkuussa tämä kaveri ehdotti että lähtisimme yhdessä Ruotsin risteilylle elokuussa. Hän on hyvä ja luotettava tyyppi ja onhan se mukavaa kun tapaa uusia tuttavuuksia, joista tulee sitten kavereitakin. Kun eihän niiden uusien kavereiden löytäminen näin aikuisiällä välttämättä kovin helppoa ole.



Meillä oli varsin onnistunut ja hyvä reissu. Joskin tämä kaveri meinasi hieman turhautua kun en näin ummikkona osannut kovin hyvin Ruotsissa kulkea ja laivassakin yksin kulkemista vierastin. Mutta muuten meni reissu hienosti, reissulla varmaan parasta oli lyhyt visiitti Ruotsin vanhaan kaupunkiin ja laivan kylpyläosastolla porealtaissa oleskelu ja saunominen. Minä olin tapani mukaan risteilyllä raittiilla linjalla. Käytän tällä hetkellä taas antabusta niin en alkoholia voinut juoda ollenkaan. Olen antabusta käyttänyt nyt kohta jo kolme vuotta, en tiedä kuinka pitkään sitä voikaan käyttää. Ja en pelannut rahapelejäkään yhtään vaikka laivallakin niitä pelihoukuttimia kyllä riitti. 

En olekaan risteilyillä kovin usein käynyt. Joskus viisi vuotta sitten olimme työtoiminnan jäsenten kanssa päiväristeilyllä Tallinnaan. Kävimme tuolloin Tallinnassa. Ja joskus 2000-luvun alussa käytiin äidin ja veljen kanssa Tukholmassa kun sisko oli silloin siellä harjoittelussa, Haimme siskon muistaakseni tuolloin lomalle Suomeen. 



Muutenkin menee tällä hetkellä hyvin. Olin elokuussa pari ensimmäistä viikkoa olympialomalla. En käynyt silloin Klubitalollakaan vaan keskityin lähinnä olympialaisten seuraamiseen. Juuri päättyneitä olympialaisia tuli melko paljon katseltua vaikka Suomi ei mitaleita edes kisoista voittanut. Opin näissä kisoissa katselemaan esimerkiksi yleisurheilua ihan eri tavalla kuin aiemmissa arvokisoissa ja nyt riitti kiinnostusta seurata myös joukkuelajeja vaikkei Suomi mukana ollutkaan. 



Klubitalolla käyn yhä kolme päivää viikossa ja siellä on jonkun verran muutoksia tapahtunut. Klubitalolla lopetti työt monet vuodet siellä työskennellyt työvalmentaja. Nämä hoitajien ja työvalmentajien lähdöt voi olla kovia paikkoja. Jos on ollut tykätty persoona ja sitten hän vaihtaa työpaikkaa, kyllä siinä nousee tunteet pintaan vaikka ei saisikaan liian kiintynyt olla hoitajiin ja muihin henkilöihin. Tämä Klubitaloltakin lähtenyt henkilö oli tosi hyvä tyyppi ja tulimme hyvin juttuun toistemme kanssa vuosien varrella. Mutta nyt hän vaihtoi työpaikkaa. Onhan se haikeaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!