maanantai 3. lokakuuta 2011

Kuin maahan tallattu

"Urheilu on läpileikkaus elämästä siinä mielessä, että se tiputtaa nopeasti maan pinnallekin jotain luullessaan. Se vaatii henkisesti hirveästi ponnisteluita ja yksinkertaisia asioita, mikäli haluaa menestyä. Oppii käsittämään oikeasti, mitä kova työ on ja mitä menestyminen vaatii. Viidentoista vuoden ammattilaisurani näytti sen, ettei elämässä haihattelulla eteenpäin pääse."

"Opin sen avulla kyvyn toimia ja tulla toimeen muiden ihmisten kanssa. Kohdata erilaisia ihmisiä. Sietää painetta ja kestää ulkopuolista kritiikkiä sekä arvostelua. Toisaalta myös nöyryyttä. Nöyryyttä elämääni kohtaan. Jääkiekkoilijana sain kuitenkin erityishuomiota."

"Välillä luulin pystyväni tekemään kaukaloissa tiettyjä asioita tai luulin olevani erilainen pelaaja. Toisinaan luulin myös, että tietyt asiat tapahtuvat omalla painollaan. Sitten tuli näpeille ja kovaa, monesti. Nöyrä on oltava koko ajan jokaista arkipäiväänsä kohtaan. On saatava itsestään enemmän ja enemmän irti."

"Epäonnistumisia on harmiteltava, jos niitä ei harmittele, niin silloin ei tee asioita tosissaan."

"On inhimillistä tehdä virheitä, mutta lähes anteeksiantamatonta olla ottamatta niistä opiksi."

Hienoja lausahduksia. Jyrki Louhi on viisas ihminen. Näistä voi ottaa sekä Ville, että moni muukin opikseen.

Voin sanoa, että eilinen epäonnistumiseni harmittaa. Totta helvetissä. Suhtaudun harrastukseeni intohimoisesti. Alan kuitenkin olemaan jo lähellä taitavaa nettikirjoittamista. Se vaatii vielä hieman hiomista.

Ville Heino ei lannistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!