lauantai 16. helmikuuta 2013

Cheek veti väkeä- pullokerjäläiset pisti silmään

On perjantai. 15. päivä helmikuuta. Seison jonottamassa rap-artisti Cheekin keikalle. Hämärtyvässä hämeenlinnalaisillassa. Jono Cheekin keikalle on häkellyttävän pitkä.

Enpä olisi uskonut, että tuo kiiltokuvakundi vetää keikalleen tuollaisen ihmispaljouden. Jono suorastaan pursuaa väkeä. Jonon keskeltä kuuluu toisinaan kärsimmättömiä huutoja: "Päästäkää jo sisälle!" "Mulla on pissahätä!" "Mun tekis mieli tuupata tätä jonoa eteenpäin!" "Mä en jaksa enää..."

Jono matelee huudoista huolimatta eteenpäin hitaasti. Yhtä hitaasti kuin Lada moottoritiellä. Itse maltoin jonottaa puolisen tuntia, sitten mittani täyttyi ja lähdin kotiin. "Pitäkööt tunkkinsa" tuumasin.

Pääsinpähän todistamaan Cheekin suosion. Jonon perusteella se on iso. Kaiketi Cheekin rento olemus, julkisuus ja tunteisiin vetoavat kappaleet ovat tehneet tehtävänsä.

"Tulin voittamaan, en anna minkään seistä tiellä!" Argh, suomalaista sisua! "Sokka irti. Mä vedin päivin, öin, läträsin ja kesäduunit laimin löin." Aah, ryyppääminen on suomalaisten lempiharrastus ja siitä tehdyt myönteiset viisut uppoavat aina kansaan.

Nämä osaltaan selittävät Cheekin suosion ja sen miksi jono tuon nahkatakkisen pojan keikalle oli noin älyttömän pitkä.

Silmiin pistävintä tuossa jonossa ei silti ollut keikalle pääsyä odottavat ihmiset vaan se, mitä jonon ympärillä tapahtui. Jonon ympärillä pyöri 3-4 ryysyihin pukeutunutta pullokerjäläistä.

Kyllä. Luit tismalleen oikein. Arviolta 3-4 vähäosaista ja renttuihin sonnustautunutta ihmistä liikkuivat jonon vierellä ja keräilivät jonottavien ihmisten tyhjiksi juomia pulloja ja tölkkejä.

Hommaa voisi verrata siihen kesäiseen näkyyn, jossa kalalokit kiertelevät ja kaartelevat kalaisen lammen ympärillä toiveissaan napata pari fisua kitaansa.

Sääliksi noita pullokerjäläisiä kävi. Siinä missä moni riekkui ja raakkui viihteellä, niin nämä joutuivat saalistamaan itselleen lisäelantoa. Vaatii asennetta, että edes kehtaa tuohon ruljanssiin lähteä tai sitten on jo niin alhaalla, että vaihtoehdot ovat vähissä.  

Yksi naispuolinen pullon kerääjä sai kasaan jopa 3 pussillista tyhjiä pulloja ja tölkkejä. Tämä jäi myös kerran odottamaan parin tyypin rinnalle, että he saisivat tölkkinsä tyhjennettyä. Aivan niin kuin koira kuolaisi ihmisten ruokapöydän ääressä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!