perjantai 8. helmikuuta 2013

Elämä on elämän paras oppikoulu

Olen lukenut ylioppilaaksi Parolan lukiossa. Restonomiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Ja nyt opiskelen viestintää Tampereen avoimessa yliopistossa. Mikään koululaitos ei ole ollut kuitenkaan niin tehokas kuin elämä itsessään.

Elämä on elämän paras oppikoulu. Opit päivä päivältä paremmaksi ihmiseksi, jos vain haluat. Se vaatii vain nöyrän ja avoimen mielen. Jokaista arkipäivää ja liki kaikkia ihmisiä on syytä arvostaa. Siten opit lisää tästä elämästä.

Kokemukset kasvattavat, virheet ja epäonnistumiset kouluttavat ja toisilta ihmisiltä saatat kuulla hyviä neuvoja, jos olet aidosti kuuliainen.

Elämä on sellainen oppikoulu, jota kukaan ei voi välttää. Sinne ei tarvitse sinun itsesi pyrkiä. Vanhempasi ovat suorittaneet hakukokeesi puolestasi. Kenties reputtaneetkin muutaman kerran, onnistuen sitten lopulta.

On vain sinusta itsestäsi kiinni, kuinka hyvä opiskelija olet.

Arvokkain asia, jonka elämäsi opettaa sinulle on sen tärkein sisälmys. Minulle se on osoittanut sen julmalla tavalla. Edes karttakeppilyönnit näpeilleni ei minun elämälleni piisanneet. Minun täytyi menettää kaksi läheistäni yhden vuoden aikana.

Tuskin voi kovempaa opetusta saada elämän arvoista. Niitä merkittävimpiä arvoja ovat lähimmäiset, hyvinvointi ja elämästä nauttiminen. Näistä rakentuvat hyvä, onnellinen elämä.

Yksi iso asia elämässään on, että siitä nauttii. Tekee sellaisia asioita, jotka tuottavat mielihyvää. Jopa se intohimoinen viestinnän harrastukseni pohjautuu tähän. Se tuottaa mielihyvää, siksi sitä on kiva tehdä. Siksi harrastan kirjoittamista.

Eikä pidä olettaa, että on valmis. Kokemuksen, virheiden, epäonnistumisten ja muiden ihmisten neuvojen avulla voit kasvaa jatkuvasti paremmaksi.

Pidetään mielemme avoinna elämälle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!