sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viltsu lataa: "Uskon, että työ jää viimeisekseni keittiöalalla"

Viltsu aloittaa maanantaina uuden työpestin Visamäen palvelulaitoksen keittiöllä. Hän urakoi siellä keittiötyöntekijänä elokuun loppuun asti, mikäli kaikki sujuvat suunnitelmien mukaisesti. Viltsu asettaa uuden työnsä kynnyksellä erikoisen tavoitteen itselleen.

Viltsu, mikä tuo tavoitteesi on?

Tähtään siihen, että kyseinen pesti jää viimeisekseni keittiöalalla. Työ on minulle hieno mahdollisuus ja tulee erinomaiseen saumaan, mutta tämän homman jälkeen on aika lähteä kohti uusia haasteita.

Olen edennyt nyt itseopiskeluissani siihen pisteeseen, että on aika ottaa myös seuraava askel kohti varsinaista päämäärääni, saada jollain tavalla kirjoittamiseen liittyvää työtä jonain päivänä.

Nyt tuon seuraavan askeleen harppaaminen oli jo hyvin lähellä, kun suunnittelin ryhtyväni freelancer-toimittajaksi, mutta minulle tarjottiin töitä Visamäen palvelulaitoksesta, joka on nykypäivän työmarkkinoilla hieno poikkeus. Päätin ottaa kyseisen työn vastaan.

Uskon kuitenkin, että kyseinen työ jää viimeisekseni keittiöalalla.

Mistä tiedät, missä vaiheessa olet tällä hetkellä itseopiskeluissasi? 

Itsearvioin paljon omia harrastejuttujani ja haastattelujani. Ne alkavat olemaan sillä tasolla, että uskoisin pärjääväni myös toimittajana.

Lisäksi sain edellisestä Jatkoaikaan tekemästäni HPK-maalivahti Mika Järvisen haastattelujutusta ja haastattelutilanteesta positiivista palautetta seuran maalivahtivalmentaja Kari Lehtoselta. Hän kehui juttuani erittäin asialliseksi.

Miksi sitten haluat pois keittiöalalta?  

En sanoisi, että haluan pois keittiöalalta. Kyllä senkin alan hommat edelleen kiinnostavat ja nykyaikana ei ole varaa syljeskellä minkään alan hommia kohtaan. Päinvastoin.

Voisin yhtä hyvin tavoitella myös yhä ryhtyväni jonain päivänä restonomi-koulutukseni avulla keittiöalan esimieheksi tai oman ravintolan, leirintäalueen pyörittäjäksi. Hienoja tavoitteita nuokin olisivat ja olen niistä aikoinaan ollut hyvinkin kiinnostunut.

Tarkoittaako tällaiset blogikirjoitukset sitä, että mopo on karannut käsistäsi?

Ei tarkoita. Tällaisella blogikirjoituksellani selkiytän vain ajatuksiani ja tavoitteitani. Tuon myös asioita julki, jos joku toinenkin on niistä kiinnostunut.

Yhä vaadin itseltäni itsekuria ja sitoutumista "Minusta tulee isona toimittaja- projektini" eteen. Käyn päivät töissä Visamäessä ja luen tenttikirjojani iltaisin sekä vapaapäivinäni.

On syytä muistaa, että pelkkä lahjakkuus ei riitä. Tarvitaan työtä. Ja vain sanakirjassa menestys tulee ennen työtä. Ja kaiken keskellä on muistettava tehdä kovalla asenteella töitä Visamäessäkin. He eivät saa tulla pettymään minuun.

Ja on hyvä myös huomioida, että sanat realismi, tavoite ja unelma tarkoittavat kaikki eri asioita.

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!