lauantai 2. maaliskuuta 2013

Apua! Mokasin! Tein virheen!

Rauhoitu! Hengitä syvään. Asia ei ole niin vakava kuin luulet. Etenkään, jos tekemäsi virheen vaikutus ei ole kovin vakava.

Mikäli virheestäsi koituu joko taloudellisia tai eläviin olentoihin (ihmisiin, eläimiin) kohdistuvia seuraumuksia, niin silloin voit ollakin pulassa. Muuten luultavammin et.

Päinvastoin. Epäonnistumiset ja virheet ovat sinun parhaaksesi. Monellakin tapaa. Ensiksi ne opettavat sinua. Näet, miten jotain asiaa ei kannata tehdä ja viisastut.

Toiseksi, mokat ovat hyvä motivaatioruiske. Ne kasvattavat näytön halua. Sytyttävät fiilistä: "Perhana, ensi kerralla pistän paremmaksi!"

Ja kolmanneksi, jos olet luonteeltasi terve, niin ne kasvattavat luonnettasi. Virheidesi myötä näet, että et olekaan täydellinen. Nöyristyt.

Eli ei ole lainkaan paha välillä epäonnistua. Virheettömyyteen kannattaa toki tähdätä, mutta ei liian tiukalla asenteella. Pitää olla sallivainen itselleen. Me toden totta olemme vain ihmisiä.

Ja liiallinen tarkkuus ja täydellisyyteen pyrkiminen tappavat luovuutta ja yrittämisen halua. Epäonnistumisen pelossa ei uskalla kokeilla ja opetella uusia asioita.

Eli ole rohkea ja salli itsellesi myös mahdollisuus mokiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!