keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Julkisuutta, julkisuutta, lisää sitä julkisuutta!

Tämä nykyaika on mennyt hassuksi. Haetaan niin paljon nimeä ja julkisuutta. Ensiksi, on Facebook ja Twitter, jossa tavalliset ihmiset levittävät tietojaan ja näkemyksiään muiden nähtäviksi. Tiedän kyllä, että iso osa tekee sitä vain huvin vuoksi ja urheilun kannalta sekä pitääkseen tuttavansa tietoisina asioistaan.

Mukana on valitettavasti myös ihmisiä, jotka tekevät sitä sen itsensä, julkisuuden vuoksi. Julkisuutta se on nimittäin se vähäinenkin julkisuus.

Sitten luodaan mahdollisesti jotain uraa sen vuoksi, että saa siinä ohessa nimeä ja julkisuutta. Esimerkiksi tähän toimittajan uraan, jota minä rakentelen liittyy toki myös julkisuutta. Ja voi olla ihmisiä, jotka opiskelevat toimittajaksi sen tuoman julkisuuden takia. Saa nimeään ja itseään juttujensa myötä esille.

Ja journalismi itsessäänkin on hieman karkaamassa sosiaalisen median myötä julkisuuden tavoittelemiseksi. Ei satsata enää täysillä journalismin tuottamiseen vaan tehdään sitä puolivillaisesti ja sitten kerätään julkisuutta sosiaalisen median avulla. Ja sosiaalisen median osuus on muutenkin lisääntynyt ja vallannut jo kohta liiankin ison osan journalismista.

En ihmettelisi, jos kymmenisen vuoden päästä journalismi on sama kuin Facebookin päivitys: "Pamauta tähän LIKE, jos pidät Mauri Pekkarisesta!"

Julkisuutta, julkisuutta, lisää sitä julkisuutta!

Televisiossakin pyörii älyttömän paljon kaiken maailman tosi-tv-ohjelmia. Kaipaan 1990-lukua, jolloin tv:n ruudun täyttivät laadukkaat draamasarjat, Kovaa maata, Metsolat ja Puhtaat, valkeat lakanat. Nyt näköradioni ruudussa pyörii vain Big Brothereita, Idolseja ja Sing Starseja.

Ja osa kilpailijoista hakee näidenkin ohjelmien kautta sitä, julkisuutta! On varmasti toki ihmisiä, jotka ovat lähteneet johonkin kilpailuun luomaan uraa sen vuoksi, että kyseinen ala kiinnostaa aidosti. Sitten joukossa on varmasti ihmisiä, jotka haluavat jonkun uran sen tuoman julkisuuden vuoksi. Ja ovat jossain kilpailussa kuten Big Brotherissa mukana julkisuuden takia.

Ja sitten nämä Nikot ja Kakit eli liki C-luokan julkkikset jäävät jos minkäkin syiden takia pyörimään julkisuuteen kilpailemistensa jälkeen. Ovat Seiskan sivujen täytettä ja vierailevat alvariinsa ties missä keskusteluohjelmissa.

Ja ihan kaiken huippu! Tiedättekö mikä se on? Tai keitä ne ovat? Ne ovat nämä ressukat Henna Kalinaiset ja Johanna Tukiaiset, jotka ovat niin innokkaasti hakeneet julkisuutta itselleen, että ovat käytännössä pilanneet jopa elämänsä sen vuoksi.

Sainhan edes julkisuutta...  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!