torstai 14. maaliskuuta 2013

Voi Viltsu!

Voi Viltsu, Viltsu, Viltsu!

Oletko sä koskaan lukenut näitä omia sepustuksiasi? Näitä lässytyksiäsi? Pehmolelu kainalossasiko sä näitä olet rustannut? 

Tarkoitan näitä sepustuksia, joissa kerrot tavoitteistasi. "Musta tulee toimittaja, jos on tullakseen." "Kahden alan koulutus on mahdollisuus" ja ties mitä. Hellan lettas sun kanssas!

Terästäydy hyvä mies! Jos asenteesi tavoitteitasi kohtaan on tuollainen, niin hanslankkari susta tulee. Ei tuollaisella asenteella mitään päämääriään saavuteta. Nyt valot päälle! 

Aluksi, aseta rohkeasti tavoitteesi korkealle. Korkea tavoite antaa paljon lisämotivaatiota. Perkele, jos musta ei tule uutta Arto Nybergiä, niin sitten musta tulee uusi Lauri Karhuvaara. 

Kuvittele itsesi istumassa siellä YLEn studiossa Arto Nyberginä. Eikö tunnukin kiehtovalta? Ja etenkin sen vuoksi, että saa keskustella ihmisten kanssa.

Eikös ole hyvä tavoite?

Miten se sitten saavutetaan? Kolmella sanalla: TYÖLLÄ, TYÖLLÄ ja TYÖLLÄ! 

Voi Viltsu, Viltsu, Viltsu!

Oletko sä varma, että paiskit tällä hetkellä töitä tavoitteesi eteen maksimivolyymilla? Mä en olis! Olet nyt työtön, sulla ei ole mitään muuta kuin aikaa. Käytä se viisaasti!

Siellä on käynnissä yhteishaut yliopistoihin? Oletko huomannut? Kannattaisiko hakea ja lukea pääsykokeisiin? 

Panostas taas niihin avoimen yliopiston opintoihin ja aherra ne lujalla asenteella. Tavoittele vitosia joka kurssista. 

Ja kirjoita paljon! Ala freelancer toimittajana kirjoittamaan juttuja kaikkiin niihin lehtiin, joihin se on mahdollista. Ja Jatkoaikaankin, kun teet juttuja, niin tee ne ammattitaitoisesti. Huolehdi myös siitä, että kuvajournalismi on kunnossa. 

Ja kirjoita tänne blogiinkin paljon. Päivittäin. Ja suosittelen kirjoittamaan etenkin journalismista. Sen sijaan, että lässyttäisit siitä elämisen ihanuudesta. Kyllä ne muurahaiset siellä tallustelee ilman kirjoituksiasikin. 

Ala rustaamaan viestinnästä, journalismista, haastattelemisesta, toimittajan työstä! Samalla, kun opit kirjoittamaan niin saat kertausta opinnoistasi ja sisäistät asioita.

Voi Viltsu, Viltsu, Viltsu!

Älä tässä vaiheessa ajattele sitä mahdollisuutta, että susta ei välttämättä tulekaan toimittajaa. Joo, ei välttämättä tule niin, mutta asenteen pitää ainakin olla kunnossa. Jos ajattelee jo valmiiksi tappiota, niin turpiinhan siitä tulee.

Restonomin koulutus on sitten varatie, kun olet ensin hakannut päätäsi viisi vuotta seinään sen journalismin kanssa. 

Mutta nyt panostat ensin kaiken journalismiin, sillä journalismi on rakkauden väri!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!