maanantai 8. huhtikuuta 2013

Älä vietä aikaa väärien ihmisten kanssa

Törmäsin viime viikolla "Elämänmuutos"- nimisellä sivustolla erinomaiseen ohjeistoon. Siinä oli lueteltuna 30 neuvoa, joiden avulla saa elämänlaatunsa paremmaksi.

Heti kärkeen eli ykkösohjeeksi oli pistetty tämä ohje, jonka tähän blogiviestiinikin kopioin ja liitän:

"Älä vietä aikaa väärien ihmisten kanssa

Elämä on aivan liian lyhyt, että viettäisimme sen väärien ihmisten parissa. Negatiiviset ihmiset imevät kaiken energian, vetävät sinua taaksepäin ja estävät etenemisen. Tarkkaile millaisessa porukassa vietät aikaasi, ovatko he sinulle hyväksi vai eivät- ja tee omat johtopäätöksesi."

Olen valitettavasti itse joutunut oppimaan kyseisen opin tämän vuoden aikana. Elin noin 30 vuotta, kunnes jouduin huomaamaan, että kaikki ihmiset eivät olekaan "puhtaita pulmusia" tai luotettavia.

Toisaalta tämän asian oppiminen tekee minulle ihan hyvää, opinhan olemaan varovaisempi ihmisten kanssa. Ja tiedostan, että kaikki eivät ole luonteiltaan hyviä tai sitä, miltä näyttävät.

Ja ennen kaikkea osaan arvostaa niiden ihmisten seuraa, joista aidosti välitän ja jotka oikeasti minulle merkitsevät. Sekä jotka toisaalta minuun itseenikin suhtautuvat ihmisyyttä arvostaen.

Ei mitenkään nuoleskelevasti vaan se on mielestäni elämisen lähtökohta, että käyttäytyy ihmisiä kohtaan siten, että arvostaa jokaisen arvoa ihmisenä.

"Käyttäydy muita kohtaan siten, kuin haluaisit sinua itseäsikin kohtaan käyttäydyttävän."

Tässä linkki noihin alkuperäisiin 30 ohjeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!