sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kehittyminen on myös itsensä johtamista


Itsehillinnällä on iso merkitys kehittymisprojektissani kirjoittajana, toimittajana ja missä lie. Itsehillintä näyttelee silloin tärkeää osaa, kun teet jonkun asian hyvin. Suoriudut jostain tehtävästä hyvin.

Kun saat jonkun tekstin naputeltua valmiiksi ja se onnistuu tasolla vaikka laadukas, niin sen jälkeen on tärkeää käsitellä onnistumisensa. Tuulettaa pari kertaa onnistunutta suoritusta, vetää vaikka kännit ilosta ja sen jälkeen palata maan pinnalle. Ei saa ylpistyä.

Saa asenteensa eteenpäin meneväksi. Ja tiedostaa sen, että ensi kerrallakin onnistuminen vaatii vähintään samanlaisen työmäärän kuin edelliskerrallakin. Oikeastaan uusi kerta vaatii vielä kovempaa työmäärää, sillä siten syntyy kehittymistä.

Tämä kaikki vaatii itsehillintää. Sitä, että hillitsee tunteensa. Kehittyminen ei ole vain opiskelemista ja harjoittelemista. Se on myös itsensä johtamista.

On tiedostettava se, ettei hyvät suoritukset tule itsestäänselvyyksinä. Aina se sen työn vaatii. Ja sen asenteen sitä työtä kohtaan on pysyttävä mahdollisimman nöyränä.

On tajuttava, että vaikka on jo ihan hyviä juttuja ja tekstejä tullut kirjoitettua, niin silti Huomenta Suomen-studioon on monta askelta loikattavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!