perjantai 26. huhtikuuta 2013

Miksi Facetan?


Sosiaalisesta mediasta on tullut osa elämääni. Roikun Facessa päivästä toiseen ja seuraan mitä siellä tapahtuu. Mutta miksi? Miksi käytän Facebookia?

Tarkemmin, kun ajattelee niin se johtuu pitkälti samoista syistä kuin miksi seuraan eri joukkotiedotusvälineitäkin.

Facebookin käyttämisestä on tullut minulle tapa. Facebookin käyttämisestä on tullut minulle päivittäinen tapa ja olen jäänyt koukkuun siihen. En osaisi elää ilman Facea! Se on yksi isoimpia syitä Facebookin käyttämiseen.

Toinen syy on meidän ihmisen luontainen uteliaisuus. Kaikkihan me lopulta uteliaita olemme! Turha sitä kieltää on. Facebookissa saat kytätä ihmisten elämää. Niiden ihanien ihmisten, jotka meille muille Face-käyttäjille elämästään tiedottavat.

Facebook-kaveripiirini on vain varsin pieni. En voi seurata kovin monen ihmisen elämää Facen kautta. Olen koittanut rajata kaverini niihin hyvän päivän tuttuihini, joita voisin moikata kadullakin ja monen kanssa viettää aikaakin ihan normielämässäkin.

Kolmas syy Facebookin käyttämiseeni on varmaan mahdollisuus toimia siellä itse tiedottajana. Saanhan siellä kertoa tekemisistäni ja menemisistäni muille ihmisille. Onhan se kai kiva, että saan jollekin kertoa omasta elämästänikin.

Kai?

Ja voihan siellä olla vain yhteydessä tovereidensa kanssa. Niidenkin, joiden kanssa ei välttämättä ilman Facebookia voisi olla tekemisissä. Facebook antaa tähän oivan mahdollisuuden.

Näiden syiden vuoksi käytän Facebookia. Yksi asia minun on kuitenkin paljastettava. Tunnustettava.

Haluan Facebookiin alkolukon. Se olisi tarpeellinen palvelu tällaiselle innokkaalle kynäniekalle, joka ei osaa pitää näppejään irti näppäimistöstään edes humalassa.

Joskus sitä on tullut kirjoitelleeksi sinne humalanhuurteistakin tekstiä, jolla on voinut antaa itsestään jopa vääristyneen kuvan muille.

Tätä välillä jopa kadun!

Ja toinen juttu, olisihan sitä se Twitterikin, mutta siitä en ole vielä osannut innostua. Kenties jonain päivänä? Toisaalta sosiaalisen median käyttämiseni on muutenkin ollut vähentymään päin.

Tilalle on tulossa tämä blogi, jonne voin kirjoittaa kerralla rutkasti enemmän tekstiä kuin Facebookiin tai Twitteriin.

Kenties lopetan sosiaalisen median käytön jonain päivänä kokonaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!