lauantai 20. huhtikuuta 2013

Mitä on positiivisuus?

Olen usein teroittanut itselleni, että pitää olla posiitivinen. Pitää olla positiivinen. Mitä se positiivisuus sitten on?

Posiitivisuus kaiketi yhdistetään usein hymyyn ja nauruun. Pitääkö siis alvariinsa hymyillä kuin Naantalin aurinko ollakseen positiivinen? Ei.

Hymy ja nauru ovat totta kai tärkeitä ihan jo hyvinvointimme vuoksi ja naurammekin mielestäni aivan liian vähän.

Hymyn ja naurun kanssa voi äkkiä kuitenkin käydä niin, että ne menevät teeskentelyn puolelle. Ainakin jos pyrkii naamansa pitämään hymyssä jatkuvalla syötöllä.

Hymyillään ja nauretaan paljon, mutta tehkäämme se aidosti.

Positiivisuus on muutakin myös kuin hymy ja nauraminen. Positiivisuus alkaa ajattelustamme. Suhtautumisestamme elämään.

Optimistisuudesta. Myönteisestä ajattelutavasta. Ja siitä, että pyrkii pitämään jokaista päiväänsä lahjana. Mahdollisuutena.

On positiivisuus vielä muutakin. Se on muun muassa sitä, kuinka otat vastaan epäonnistumiset ja vastoin käymiset. Kaikki asiat eivät suju aina kuin elokuvissa. Mitä sitten teet, jos näin käy? Jos asiat eivät mene niin kuin olet suunnitellut?

Mielestäni positiivisuus punnitaan nimenomaan ongelmakohdissa. Tavassasi kohdata vastoinkäymiset.

Kaiken järjen mukaan minun olisi kannattanut hakeutua täksi kesäksi töihin johonkin toimitukseen. Sen sijaan, että päädyin kesäksi töihin keittiöön.

Tätä voi toisaalta pitää virheenä. Toimin tyhmästi. Miten optimisti ottaa asian sitten vastaan?

Ainakin minä olen koittanut pyrkiä sulattamaan asian kovin äkkiä ja ajattelemaan asian hyviä puolia. Minulla on töitä kesäksi, saan rahnaa ja eivät ne keittiöalan hommatkaan ihan puulta maistu.

Ja onhan Ilonpisarassa kaiken kukkuraksi huippuduunikaverit! Eli olen pyrkinyt ajattelemaan tekemäni ratkaisuni hyviä puolia.

Ja sitä se positiivisuus myös on! Ei ajattele vain ja ainoastaan asioiden huonoja puolia vaan muistaa, että monesta asiasta voi todeta vanhan hyvän sanonnan. "Ei niin paljon pahaa, ettei jotain hyvääkin!"

Blogitekstini haluan päättää koulutunneilta mieleeni muistuvaan sanontaan. Tähän sanontaan kätkeytyy hieno ajatus taakse. Positiivinen ajatus taakse.

"Este on este, mutta vain hidaste."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!