torstai 18. huhtikuuta 2013

”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”


Minulla on toisinaan kurja, tylsä ja rankka työ. Päivästä toiseen jaksan rampata työpaikallani silti hymyssä suin. Miksi ihmeessä?

Iso syy on loistavassa työyhteisössäni. Ihan timanttisissa työkavereissani. Hyvät työkaverit tekevät minulle työpaikastani viihtyisän. Siksi jaksan paiskia hommiani. Saan olla kiitollinen työkamuilleni.

Ja uskon, että se, kuinka sinua kohtaan käyttäydytään riippuu pitkälti minusta. Minusta itsestäni. Uskon nimittäin sanonnan ”niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan” pitävän kutinsa. Pyrin itse olemaan mahdollisimman hyvä työkaveri.

Millainen on sitten hyvä työkaveri?

Hyvä työkaveri ei ole ainakaan mulkku, kusiaivo. Kaikkia kohtaan julmasti käyttäytyvä idiootti.

Vaan hyvä työkaveri on ennen kaikkea luotettava. Oma itsensä. Ihminen, jonka sanaan voi luottaa ja ihminen, joka tekee sen, mitä pitääkin. Ja tarvittaessa auttaa siinä ohessa muita.

Hyvä työkaveri pyrkii ajattelemaan mahdollisimman positiivisesti. Ei nipota turhasta vaan koittaa olla mahdollisimman rento jätkä. Hyvä tyyppi.

Lisäksi hyvä työkaveri arvostaa muita työkavereitaan ennen kaikkea ihmisinä. Ottaa huomioon sen, että työyhteisössä on montaa erilaista persoonaa ja osaa ottaa sen huomioon käyttäytymisessään.

Hyvä työkaveri pyrkii myös välittämään jonkin verran muista työkavereistaan. Koittaa saada jutun juurta edes himpun verran aikaan työkamujensa kanssa. Kaikkien kanssa ei voi olla paras kaveri, mutta kaikkien kanssa on hyvä tulla toimeen.

Ainakin näistä piirteistä on hyvä työkaveri luotu. Uskon niin. Ja, kun hymyilet niin sinulle hymyillään takaisin. Uskon niinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!