tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sinkkumiehen elämää


Joskus on mukava pysähtyä paikalleen ja tähystää eteenpäin. Miettiä miltä tulevaisuuteni näyttää. Tähystyksen ei välttämättä tarvitse olla edes kovin pitkälle ulottuva. Esimerkiksi tämän vuoden loppuunkin asti tehtävä ennustus on jo hyvän pituinen ennuste. Ennuste elämälleni.

Syyskuun alkuun asti elämäni vaikuttaa lupaavalta. Vakaalta. Jos en mene kämmäämään ja aiheuttamaan itselleni esimerkiksi potkuja, niin elokuun loppuun asti elämäni tulee pääosin koostumaan töistä ja opinnoistani.

Työttömyys rupeaa taas olemaan taakse jäänyttä aikaa. Hetkeksi ainakin. Se on hyvä juttu. Ja töiden ohessa tulen opiskelemaan sen, mitä pystyn ja kirjoittamaan paljon. Päivittäin.

Viemään itseäni eteenpäin. Kohti sitä päämäärää, jonka olen itselleni valinnut. Saada itselleni jonain päivänä kirjoittamiseen jollain tavalla liittyvää työtä.

Näin toimin syyskuun alkuun saakka. Ja siinä ohessa koitan nauttiakin elämästäni. Elämä ei saa olla pelkkää suorittamista, pitää nauttia niin alkaneesta keväästä kuin edessä olevasta kesästäkin.

Ja sitten, kun koittaa syksy niin harppaan seuraavan askeleen päämääräni tavoittelussa ja alan haeskelemaan itselleni niitä kirjoitushommia. Ainakin yrittämään sitä. Olen valmis yrittämään tätä pidemmänkin ajan, muutaman vuoden.

Jos ei tärppää, niin ei tärppää. Onneni on edelleen se, että minulla on kahdelta alalta koulutusta. Ja en edelleenkään näe lainkaan hassumpana ideana pistää jonain päivänä omaa ravintola-tai matkailualan firmaanikaan pystyyn. Ei se kirjoitusala ole kuitenkaan ainoa ala, jolta voi kiinnostavan ja hyvän työn saada.

Sitten jos vielä loppuun muistutan itseäni siitäkin, että ei elämää voi liikaa suunnitella. Monesti tapahtuu valitettavastikin jotain odottamatonta. Yllättävää. Suunnitelmat menevät uusiksi.

Ja toisaalta, onko elämää liian ehdottomasti edes suunniteltava? Johdatus hoitaa loput.

Tällainen sekava blogiteksti tiistai-illan lopuksi. Aika selkeältä elämäni polku tällä hetkellä taas vaikuttaa. Ja niin pitääkin. Sinkkumiehenä voin itse aika pitkälti suunnitella omaa elämääni...   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!