keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Vanhassa vara parempi, sittenkin

Sain viime viikon torstaina 3,5 kuukautta kestävän työpestin Hämeenlinnan vankilalta. Pesti olisi alkanut huhtikuun puolivälissä. Tänään menin kuitenkin kieltäytymään kyseisestä pestistä. Syy on siinä, että sain myös vanhasta tutusta duunimestastani Ilonpisarasta 4 kuukaudeksi töitä kesäksi.

Kenties alemmalla palkalla, mutta Ilonpisarassa luultavammin ainakin pärjään ja viihdyn, mikäli teen työni niin hyvin kuin olen tähänkin asti siellä tehnyt.

En nähnyt järkeväksi vaihtaa tuttua työpaikkaani sittenkään uuteen duunipaikkaan. Kun sieltä vanhasta työpaikastanikin sain lopulta kesäksi töitä.

Uuden työpaikan kanssa ei kuitenkaan ole niin varmoja takeita. Entä jos en pärjääkään siellä ja pestini päättyisi koe-ajan jälkeen? Silloin jäisin tyhjän päälle, kun minulla ei olisi töitä enää saatavilla Ilonpisarastakaan.

Vaihdan työpaikkaani sitten, kun saan jostain pidemmän, jopa vakituisen vakanssin. Ja ei Ilonpisaraakaan tietenkään mikään niin pakko ole työpaikkana vaihtaa, mutta onhan se hyvä nuorena poikana hakea jossain vaiheessa kokemusta muualtakin. Jos se on jonain päivänä mahdollista.

Nyt minulla on tavallaan kuukausi lomaa jäljellä. Työni, kun näillä näkymin alkaa Ilonpisarassa toukokuun alusta.

Tai ei tämä mitään niin lomaa ole. Suoritan liki päivittäin avoimen yliopiston opintokursseihin sisältyviä tehtäviä ja kirjoitan päivittäin paljon.

Haaveenani kyllä olisi ottaa kunnon breikki huhtikuun viimeisellä viikolla ja varata vaikka jostain lomamökki. Mennä sinne yksinäni viikkoani viettämään. Rahaa on säästössä sen verran, että haaveeni olisi mahdollista toteuttaa. Pitäisi vain löytää jostain sellainen mökki tai mökkikylä, jossa pärjää autotonkin ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!