maanantai 1. huhtikuuta 2013

Viltsun boxi ollut hyvä idea


Mielestäni on ollut hyvä idea pistää pystyyn oma harrasteverkkojulkaisuni "Viltsun boxi". Sen lisäksi, että se on ollut ihan opettavaista ja olen kehittynyt sitä pyörittäessäni eteenpäin kirjoittajana, niin ajatttelunikin on siinä ohessa laajentunut.

Ennen suhtauduin ikään kuin ehdottomasti Jatkoaika.com-nimiseen verkkolehteen, joka oli ennen Viltsun boxia ainoa lehti, johon tein harrastejuttujani. Viltsun boxin mukaan tulon myötä olen oivaltanut, että sitähän on maailmassa pilvin pimein muitakin lehtiä ja blogeja, johon voit kirjoittaa.

No, on minulle samalla herännyt ajatus ja kysymys, miksen vaihteeksi kokeilisi jutun tekoa myös rahasta? Suostuisiko joku ammattitoimitus ostamaan minulta juttujani?

Ja vaikka Viltsun boxi onkin ollut ihan opettavainen ja kelvollinenkin idea, niin en usko, että tulen jaksamaan sitä pyörittää nykyisellä konseptilla kovin kauaa. Ainakaan yksinäni. 

Jos todella tahdon harrastaa muunkin toimittajan hommia kuin "vain" lätkätoimittajan, niin joko minun kannattaa muuttaa Viltsun boxin konseptia, haalia jostain kasaan oikein oma toimitukseni tai sitten hakeutua valmiin harrastelehden toimitukseen.   

Uskon nimittäin, että kun riittävän kauan pyörittelen nykyisellä mallilla Viltsun boxiani, johon tuotan jatkuvalla syötöllä kaiken maailman juttuja, niin pää ja kroppahan siinä väsähtävät ja ideat lopahtavat. Eli se ei sittenkään vain tule toimimaan. 

Tällä hetkellä parhaalta idealta vaikuttaisi tuo Viltsun boxin toiminta-ajatuksen muuttaminen. Sitä voisi ruveta johonkin blogiin kirjoittamaan jotain novellisarjaa tai sitten rajata Viltsun boxin aihealue radikaalisti. 

Nyt, kun se on journalismiin, viestintään ja kirjoittamiseen paneutuva verkkolehti, niin se on varsin laaja aihe-alue. Tuosta voisi nipistää pois kaksi aihetta ja jättää jäljelle vaikka kirjoittamisen.

Ja pistääkin pystyyn verkkojulkaisun, johon tuottaa tasaisin väliajoin kirjoittamisesta kertovia kattavia artikkeleita. 

Ja sitten, kun minulla olisi Viltsun boxini, jonne kirjoittaisin joko lyhyitä novelleja tai kirjoittamisesta kertovia artikkeleita, niin voisin tällaista palstaa pyöritellä silloinkin, vaikka minusta tulisi jonain päivänä ammattilainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!