sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Yksinäinen taistelu

Sinkkumiehen laiffi on tietenkin muutenkin jo kovaa, kun saat itte hoitaa kaikki omat asiat. Mutta vielä paria askelta kovemmaksi se sitten muuttuu kun mukaan astuu melko pitkäksikin ajaksi tappelu sairauksien kanssa.

On aika kova urakka käydä lähes yksinään läpi jo tällaisia tauteja kun mitä mä olen tässä käynyt läpi. Sen lisäksi, että saat jollain tasolla hoitaa ohessa kuitenkin sairaanakin ne perushuusholliasiat (tämäkään ei aina niin helppoa ole ollut, mutta onneksi Siwa on asunnoltani melkein parin metrin päässä) (ja on tässä yhdessä vaiheessa tullut tilattua ruokaa suoraan ateriapalvelusta) niin joudut siinä samassa hoitamaan ja sairastamaan itteäs kuntoon. Ei se niin kovin helppo urakka ole, mutta tähän mennessä on onneksi kaikki sujunut ihan hyvin.

Kyllä tietenkin apua saat aika vaivattomastikin vikoihisi, mutta sen avunkin saat itte ittelles hoitaa ja järjestää. Kukaan harvemmin tuo sitä kotiovelles. Ja sen lisäksi, että saat sen hoidon ittelles hoitaa niin saat tehdä myös ensin myös diagnoosin siitä tarvitko sä ylipäätään sitä hemmetin hoitoa tällä erää vai ylikivitteletko oman tilantees. Joskus ton diagnoosin tekeminenkin on ollut melko vaikeaa tällaiselle ummikolle ja sitä on tullut pari kertaa hakeuduttua esimerkiksi liiankin herkästi sairaalan päivystykseen.

No onneksi olen älynnyt erheideni myötä, että tohon ongelmaan saat hitusen apua jo siitä kun soitat ensin sinne hemmetin sairaalan päivystykseen. Ne sitten auttaa sua tekemään sen diagnooain siitä mahdollisesta avun tarpeesta.

Pitää tarkkailla omaa tilannetta ja on pitänyt tarkkailla. Tääkään ei aina ihan yksinkertaista ole ollut ihmiselle, joka ei täysin perillä ole kyllä lääkäriasioista, mutta olen koittanut pärjätä. Ja mielestäni tähän mennessä on mennyt ihan ok.

Tässä on viime aikoina ehkä liikaakin ollut huomio näissä sairauksissa, mutta kai tämä elämä tästä alkaa taas palaileen hiljalleen normiraiteilleen. Toisaalta oman tilanteensa suhteen on hyvä ollakin hieman valpas.

Tietenkin tuossa on ihmisiä tukena ollut, mikä on hieno asia. Mutta nekään ei ole koko ajan kuitenkaan mun vierelläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!