tiistai 14. kesäkuuta 2016

Lalli palasi kotiin

Niko "Lalli" Kapanen palaa HPK:hon. Viime viikolla me HPK-kannattajat saimme kuulla iloisia uutisia, kun Kapasen Niko ja HPK olivat tehneet 1+1 vuoden sopimuksen.

Kerho hankki riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan. Kapasen Niko palaa Hämeenlinnaan 16 vuoden jälkeen.

Uutinen otettiin riemulla vastaan hämeenlinnalaisleirissä. Uutinen oli yksi kovimpia ja iloisimpia, mitä ollaan HPK:n suunnalta kuultu sitten finaalikevään 2010 jälkeen.

Kapasen signaus oli tärkeä jo kiinnostusarvon takia. Mäkeen menneen viime kauden jälkeen oli varmaan arvokasta päästä pamauttamaan pöytään Kapasen Nikon 1+1 vuoden sopimus. Se nosti taas positiivisella tavalla Pallokerhon kansan huulille.

Ja vielä kun muut tulevaa kautta koskevat signaukset eivät olleet nousseet miksikään suuriksi ja ihmeellisiksi. Oli hienoa ja tärkeää päästä varmaankin ujuttamaan joukkoon Kapasen Nikon paluusopimus.

Kapasen Nikon hankinta oli varmaankin yksi tärkeimpiä ja parhaimpia hankintoja mitä koko Liigassa on tehty kevään ja kesän aikana. Kapanen sai Pallokerhon ympärillä aikaan taas sellaisen tärkeän, positiivisen pöhinän. Liigakauden alkua odotetaankin HPK:n leirissä ja kannattajien joukossa luultavammin innolla.

Niko Kapanen palaa 16 vuoden jälkeen HPK:hon. On hienoa saada Lalli taas takaisin HPK-nuttuun. 38-vuotias sentteri tuo varmasti aimo annoksen johtajuutta ja kokemusta Pallokerhon miehistöön. Melkein 400 ottelua sekä KHL:ssä että NHL:ssä tahkonnut Kapanen on muun muassa kaikkien aikojen kokenein suomalainen KHL-pelaaja.

Maajoukkuetasolla Kapanen on edustanut Suomen maajoukkuetta peräti kymmenissä MM-kisoissa ja kaksissa olympiakisoissa.

Viimeksi Kapanen edusti HPK:ta kaudella 1999-2000 ja saalisti 53 pelaamassaan pelissään tehot 20+28=48. On kiinnostavaa nähdä onko 38-vuotiaasta Kapasesta vieläkin tahkoamaan Liigaa nuoruusvuosiensa tasolla.

Vai kuinka ikä vaikuttaa Kapasen pelaamiseen? Viime kaudella HPK:n nuttuun palasivat useiden vuosien jälkeen Riku Hahl ja Antti Miettinen. Näiden herrojen paluut menivät piloille loukkaantumisten vuoksi. Toivottavasti Kapasesta on tekemään kunnon paluumuutto.

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!