sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Mikä vituttaa?

Se on taas viikonloppu loppusuorallaan ja uusi työkokeiluviikko alkaa huomenna. Nyt on siis hyvä hetki miettiä niitä asioita mitkä kaikki aiheuttavat vitutusta tällä hetkellä. Voi olla että jotain jää listasta uupumaan mutta kirjoitan ainakin mieleen tulevia edes vähän vitutusta aiheuttavia asioita.

Törmäsin tällaiseen samanlaiseen blogitekstiin jossain blogissa kun eri blogeja tällä viikolla selailin ja siitä ideani sainkin. Antaa hetkeksi vitutukselle valtaa ja kirjoittaa niitä asioita tänne blogiin mitkä aiheuttavat sitä vitutusta.

Vaikka kirjoitan tämän viimeisenä asiana ennen kuin menen nukkumaan ja lopettelen viikonlopun vieton ja olisi hyvä sauma mainita vitutusta aiheuttaviksi asioiksi muun muassa viikonlopun lyhyyden ja työn niin sitä en kuitenkaan tee. No olen siinä mielessä hyvässä asemassa että en koe työtäni kovin suureksi vitutuksen aiheuttajaksi vaan töissä on ihan mukavaa käydä. En nyt ihan heti muutenkaan viitsi alkaa listaamaan työtä vitutuksen aiheuttajien joukkoon sillä justiinhan minä muutaman vuoden tauon jälkeen varsinaiseen työelämään palasin.

Tässä niitä vitutuksen aiheuttajia:

Ei ole aikaa tai ei jaksa katsella NHL-pelejä.  

Hommasin syksyllä sen Telian All star-passin ja nyt minulla olisi mahdollisuus seurata sekä kotimaisen Liigan, KHL:n että NHL:n pelejä mutta NHL-pelien katselu on jäänyt sitten kuitenkin valitettavan vähälle. NHL-pelit tulevat suomalaisittain huonoon aikaan eli joko myöhään illalla tai yöllä eikä niitä oikein jaksa katsella etenkään nyt kun pitää käydä työkokeilussa arkisin. Eikä oikein tunnu olevan aikaa seurata NHL-pelejä jälkilähetyksinäkään päivällä, työvuoron jälkeen.

Viikonloppuisin olisi ehkä paras sauma katsella NHL-pelejä suorina lähetyksinä mutta eilenkin kun tuli NHL-peli joka oli vielä yhden suosikkijoukkueeni eli Coloradon peli niin jouduin senkin pelin katsomisen lopettaa kesken. En jaksanut katsella peliä loppuun saakka vaan menin siinä iltaysin aikaan maate.

Tämä ottaa päähän, sillä olisi ihan mielenkiintoista seurata NHL:ää enemmän kuin koskaan aiemmin. Nyt kun siihen olisi kyllä mahdollisuus, mutta kun ei ole aikaa tai voimavaroja eli ei jaksa katsella pelejä.

Collegehousujen materiaali on heiveröistä 

Tykkään pitää jalassa collegehousuja ja pidänkin näitä housuja paljon, mutta koska pidän niitä paljon jalassa niin se näkyy. Collegehousujen materiaali on usein aika heikkolaatuista ja housuihin tulee jo muutaman kuukauden käytön jälkeen reikiä. Enkä osaa ommella housuja takaisin ehjiksi. Collegehousujen heikkolaatuisuus ottaakin päähän, sillä onhan sekin aina menoerä rahallisesti kun joutuu uudet housut ostamaan tilalle. En tiedä pitäisikö ostaa välillä verkkahousut, ehkä niiden materiaali olisi kestävämpää?

Ujouteni 

Minua jo pitkään ja monia vuosia vaivannut asia on ujouteni ja vähäpuheisuuteni. Olisi hienoa jos minäkin uskaltaisin olla entistä sosiaalisempi työpaikallakin mutta en tunnu uskaltavan. Ok, olen ehkä nykyään puheliaampi kuin ennen ja uskallan esimerkiksi kysyä mieltä askarruttavia asioita työkavereiltani ja käytän vähemmän joo-sanaa kuin ennen mutta vieläkin sosiaalisempi voisin olla. Tämä epäsosiaalisuuteni vaivaa minua ja suoraan sanottuna välillä myös vituttaa.

Kun en sitä pelaamista kuriin saa!

En tunnu saavan rahapelaamistani kuriin ja se huolestuttaa sekä pännii minua. Tammikuussa meni rahaa pelaamiseen 32 euroa ja tässä kuussa on mennyt pelaamiseen rahaa jo 35 euroa. Rahat on uponnut lähinnä vain peliautomaatteihin vaikka minun piti sitä pitkävetoa välillä kokeillakin. Ja se raha vieläpä menee nopeasti siihen pelaamiseen. Tässäkin kuussa on kuitenkin mennyt rahaa automaatteihin jo 35 euroa vaikkei kuukausi ole edes puolivälissään. Koitan kuitenkin nyt parhaani mukaan jättää tuon pelaamiseen kuluneen rahamäärän tuohon. Vituttaa kun pelaamiseen menee rahat niin nopeasti ja todennäköisyys millä voittoa tulee on niin pieni mutta silti sitä tulee vain pelattua. Just näin mainoksen missä mainostettiin että Forssassa alkaa peliriippuvaisille tarkoitettu tukiryhmä, kunpa alkaisi täällä Hämeenlinnassakin!

Facebook-käyttäytymiseni 
Minua vituttaa myös se tapa, kuinka käytän tätä Facebookkia. Päivitän liikaa asioita, välillä vähän turhanpäiväisyyksiäkin. Päivittelen aika paljon sinne kaikenlaista mitä elämässäni tapahtuu. Välillä into päivittää Facebookkia voisi olla kyllä selkeästi laimeampaa. Mutta olen ajatellut että en ota niin suurta pulttia tästä Facebookista, kun on sitä suurempiakin vitutuksen ja murheen aiheita.

Talven monet keliolosuhteet

Minua näin talvella vituttaa myös se kun talvella on harvoin sellainen neutraali, hyvä keli. Ei, vaan joko sataa lunta niin pirusti ja etenkin aamuisin kävelyteitä on harvemmin vielä aurattu kun menen töihin ja saakin melkein lumihangessa tarpoa töihin. Tai sitten on liukasta, loskaa ja kuraa tai jotain muuta. Tai sitten on pirun kylmä.

Onneksi näistä suurin osa on voitettavissa hyvällä vaatetuksella ja varustuksella. Päätin nyt lauantaina senkin että se oli viimeinen kerta kun tuskailin liukkaiden kelien vuoksi ja ostin nastakengät eli nastikset. Kylmyyttä vastaan taas näemmä auttaa kun laittaa pirusti vaatetta ylle. Kun laittaa kahdet vaatekerrastot ylle niin alkaa olemaan hyvin varustautunut kylmyyttä vastaan.

Siinä niitä vitutuksen aiheuttajia. Voi olla että jotain jäi listasta uupumaan ja nyt kirjoittelin lähinnä tällaisia omassa elämässäni tällaisia konkreettisia vitutuksen aiheuttajia. Tietenkin on sellaisia ihmistyyppejä kuten ylimieliset ihmiset jotka vituttavat. Tai käyttäytymisiä jotka vituttavat kuten epäoikeudenmukainen ihmisten tai eläinten kohtelu. Ja tietenkin varmasti esimerkiksi politiikassakin olisi paljon vitutusta aiheuttavaa asiaa mutta nyt tosiaan tarkastelin lähinnä vain omaa elämää.

Mutta sen pitemmittä puheitta, hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Se on taas viisi työpäivää aherrettavana ja sitten on edessä jälleen viikonloppuvapaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!