lauantai 2. maaliskuuta 2019

Kuvia Särkänniemen ja Pyynikin näkötorneista

Tein yön yli reissun Tampereelle. Lähdin matkaan torstaina aikaisin aamulla ja palasin puolestaan takaisin kotiini myöhään illalla perjantaina. Reissu oli mukava, onnistunut ja kivaa vaihtelua arjen keskelle. Kun yleensä tulee oltua paljon kotona niin tällainen pienikin reissu ihan vain Tampereelle piristää jo kummasti.

Tampereella vietin ensin torstaina melkein koko päivän museokeskus Vapriikissa. Vapriikissa oli ja on paljon nähtävää ja vietinkin melkein koko torstai-päivän Vapriikissa. Kiertelin Vapriikissa ensin jääkiekkomuseon, sitten pelimuseon ja näiden jälkeen luonnontieteellisen museon, vamppyyrimuseon ja viimeiseksi postimuseon. 

Lopussa viimeisten museoiden kohdalla alkoi jo hieman käymään touhu pitkäveteiseksi ja keskittymiskyky herpaantumaan, kun olin jo niin paljon kierrellyt museoita saman päivän aikana. Tietenkin se helpotti hiukan jaksamista kun päivällä olin puolentoista tunnin verran katselemassa lähipubissa naisten viestihiihtoa. Mutta kuitenkin, alkoihan tuollainen määrä museoita yhden päivän aikana jo hieman tökkimäänkin. Mutta kivan päivän vietin silti Vapriikissa ja mielenkiintoista nähtävää riitti.

Torstai-illalla vierailin sitten Tampereen komediateatterissa. Kävin siellä katselemassa näytelmän Hirmu jätkä, jossa ainoa näyttelijä oli Rölli-peikkona Suomen kansalle tutuksi tullut Allu Tuppurainen.

Yöni vietin hotelli Villessä ja perjantaina lähdin sieltä matkaani varhain. Joskus varttia vaille yhdeksän aikaa. Perjantaina kävin ensin Muumimuseossa, sitten söin Muumimuseon naapuriravintolassa ja tämän jälkeen lähdin käymään Särkänniemessä. Särkänniemessä ihastelin ensin paikan akvaarioita, joissa oli monen moista eri kala-ja muita eläinlajeja. Särkänniemessä kävin myös Näsinneulan näkötornissa.

Särkänniemen jälkeen lähdin sitten käymään Pyynikin näkötornilla. Siellä join ensin kahvia ja söin munkin ja sitten kävin myös Pyynikin näkötornissa. Perjantai-illan ja koko reissun huipensi sitten toinen vierailuni Tampereen komediateatteriin. Perjantaina kävin katselemassa sellaisen näytelmän kuin Linnan juhlat. Näytelmän jälkeen kävin vielä syömässä teatterin vastapäätä olevassa pitseriassa ja sen jälkeen lähdin lähijunalla kotiin, Hämeenlinnassa olin noin puoli kahdentoista aikaan illalla.

Siinä sitä kerrontaa reissustani. Tässä blogipostauksessa olevat seuraavat kuvat ovat otettu Särkäniemen Näsinneulan ja Pyynikin näkötorneista. Hulppean komeat olivat maisemat kummastakin näkötornista.    

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!