maanantai 11. maaliskuuta 2019

Urheilun seuraamiseni on kasvanut

Mietin pitkään mitä kirjoittaisin tähän blogiini tällä kertaa. Mieleni minun tekisi kirjoittaa jälleen rakkaasta harrastuksestani eli penkkiurheilusta ja urheilun seuraamisesta, mutta on vaikeaa keksiä mitä kirjoittaa. Olen aina ollut aktiivinen urheilun seuraaja, mutta nyt oikeastaan viime vuosina urheilun seuraamiseni on varmaankin lisääntynyt aika paljonkin.

Miksi luulen sitten että urheilun seuraamiseni on kasvanut viime vuosina? Olenhan ollut lähes koko elin iän ajan aktiivinen ja innokas penkkiurheilija. On vaikea todistaa tätä asiaa faktana kun ei ole minkäänlaisia tilastoja olemassa, mutta ensinnäkin jo se että minulla on tätä nykyä käytössäni Telian liigapassi ja katseluoikeudet koko Viasatin urheilutarjontaan. Tämä mahdollistaa minulle tilaisuuden seurata urheilua melko kattavasti. Onhan minulla ennenkin ollut elämässäni katselukortti johonkin maksukanavaan, en nyt muista mikä maksukanava se oli, mutta tuolla kortilla näki silloin myös jääkiekon kotimaisen pääsarjan liigan pelit. Mitään muuta urheilutarjontaa tuolla kortilla ei kuitenkaan silloin nähnyt. Tai jos näki jotain Valioliigan jalkapalloilua niin silloin se ei vielä minua kiinnostanut. Opin jalkapalloa katselemaan vasta viime vuoden kesän MM-kisojen aikaan.

Tällä hetkellä minulla on siis Telian liigapassi jolla näkee kaikki kotimaisen jääkiekkosarjan Liigan pelit ja sitten minulla on myös katseluoikeudet koko Viasatin urheilutarjontaan. Maksan paketistani noin 40 euroa kuukaudessa, mutta tuleehan tuota paljon sitten kuukauden aikana käytettyäkin. Viasatilta näen muun muassa KHL-pelejä,useita NHL-pelejä ja jalkapalloilua ainakin Englannin Valioliigasta, Saksan Bundesliigasta; Ranskan pääsarjasta ja Skotlannin Valioliigasta. Ja varmasti paljon muutakin urheilua näen ja näkisin noilta Viasatin urheilukanavilta.

Sitten kun ottaa huomioon sen seikan että YLE on taas vuosina 2018- ja tämän vuoden ensimmäisinä kuukausina näyttänyt hiihtolajien, mäkihypyn ja alppihiihdon sekä lumilautailun maailmancup-kisoja ja maailmanmestaruuskisoja niin tuleehan siitä jo melko pitkä lista mitä kaikkea urheilua tällä hetkellä minulla on mahdollisuus katsella.

Ja nyt viime kuukausina minulla onkin ollut melko tiuhaan näitä vuorokausia jolloin olen katsellut urheilua monia tunteja putkeen. Oikeastaan tällainen näinkin kova katselu-urakointi urheilun parissa alkoi vuoden 2018 talviolympialaisten aikaan. Silloin tuli vietettyä television ääressä päivässä keskimäärin sellaisia 8-10 tunnin katselu"maratoneja". Joskus vähemmän, joskus enemmän. Sitten kesällä 2018 oli jalkapallon MM-kisat, joita tuli seurattua aika paljonkin.

Syksyllä puolestaan jääkiekkokausien alkaessa hommasin sen Telian All star-passin, jolla pääsin näkemään kaikki liigapelit, ainakin Jokereiden KHL-pelit ja paljon NHL-pelejä. Samaan aikaan syksyllä minulla oli myös käytössäni ilmaiset koekuukaudet näistä muista maksukanavista, Ruudusta, Cmoresta ja Viaplaysta. Syksyllä pääsinkin sen kuukauden aikana seuraamaan paljon urheilua ja taas oli pitkiä katseluputkiakin yhden ja saman päivän aikana.

Ilmaiset katseluoikeudet kuitenkin päättyivät ja jäljelle jäi hetkeksi aikaa "vain" Telian All star-passi. Sillä sitten loppu vuonna 2018 seurasin jääkiekkoa melko kattavasti. Pari viikkoa sitten käytiin taas hiihdon MM-kisat ja niiden aikaan tuli vietettyä jälleen pitkiä aikoja urheilun parissa. Ja sitten päätin päivittää sen Telian All star-passin Telian liigapassiin ja katseluoikeuteen koko Viasatin urheilutarjontaan kun sattui hyvä tarjous kohdalle ja jälleen urheilun seuraamiseni lisääntyi.   

Eli urheilun seuraamiseni on vuosina 2018 ja 2019 ollut melko suurta luokkaa ja epäilisin että seuraan nyt urheilua aktiivisemmin ja enemmän kuin kertaakaan aiemmin elämässäni. Mutta siitähän minä suorastaan nautin. Tykkään seurata urheilua, kirjoittaakin siitä ja viettää pitkiäkin aikoja urheilun parissa.

Viikonloppuni menikin lähes kokonaan urheilun parissa. Tällä kertaa lasken viikonloppuun kuuluvaksi jo perjantain jolloin noin kello 16 alkoi urheilun seuraamiseni ja sitä kesti aina melkein kello 24 saakka. Perjantaina netistä ja tv:stä tuli KHL:n pudotuspeliottelu, ampumahiihdon MM-kisoja, sitten olin oikein jäähallissa katselemassa HPK:n sarjaottelun HIFK:ta vastaan ja illan lopuksi katselin Teemu Pukin edustaman Norwichin jalkapallo-ottelun. Pukkikin oli jälleen lähellä maalintekoa, mutta tällä kertaa osui tolppaan.

Lauantaina sitten aloin urheilua seuraamaan siinä kello kymmeneltä aamulla ja katselin urheilua sinä päivänä melkein yhtäkestoisesti aina ilta 21 saakka. Sunnuntaina taas liikuin ensin itse, pelasin tunnin verran biljardia ja tein kävelylenkin kun kävin Hämeenlinnan Goodmanin ostoskeskuksessa. Sunnuntaina sitten aloin seuraamaan urheilua siinä noin kello 13 ja katselin urheilua aina sinne 20.25 saakka eli sunnuntaina tuli urheilua seurattua noin seitsemän tuntia putkeen. Olisin varmaan vielä pidemmällekin viettänyt urheilun parissa sunnuntaina iltaa jos ei olisi tarvinnut töihin mennä seuraavana päivänä ja sen vuoksi mennä ajoissa maate.

Viikonloppuni oli erittäin mukava ja tosiaan nautinnollinen. Tykkään seurata urheilua ja tykkään kyllä itsekin liikkua. Nykyään minulla tulee jo siinä melkein tunnin verran päivässä liikuntaa kun kävelen työmatkani.

No ei niin paljon hyvää ettei jotain huonoakin. Seuraisin varmaan vielä enemmän urheilua mikäli live-lähetyksiä ei tulisi päällekkäin. Ei ole yksi ja toinen kerta kun olen kironnut urheilutapahtumien päällekkäisyyttä. Mutta silloin ollaan valintojen äärellä ja joskus valinta voi olla visainenkin. Esimerkiksi viime tiistaina jouduin valitsemaan Jokereiden KHL-pudotuspelikamppailun ja HPK:n runkosarjapelin välillä. Päädyin silloin katselemaan Jokereiden kamppailun.

Toinen asia mikä minua harmittaa on etenkin NHL-pelien lähetysaika. Vaikka tällä kaudella onkin ollut kiitettävän paljon myös prime time-otteluita eli otteluita jotka on lähetetty Suomenkin aikaan hyvissä ajoin illalla niin silti minulla on ollut ja on vaikeuksia katsella pelejä. En jaksa viikonloppuisinkaan valvoa niin että kykenisiin pelejä katselemaan suorana lähetyksinä ja arkena en edes viitti unelmoida siitä että valvoisin yöllä NHL-pelin vuoksi kun täytyy aamulla töihin lähteä.   

Arkipäivät ovat urheilun parissa hieman rauhallisempaa aikaa. Tosin huomenna on edessä urheilun parissa melko pitkä katselumaratoni jälleen, kun sieltä tulee hiihdon sprinttikisoja, ampumahiihdon MM-kisoja, liigapelejä ja taitaa joku jalkapallopelikin tulla myöhään illalla.Mutta viikonloppuunhan nuo urheilutapahtumat ja pelit aika paljonkin painottuvat ja nytkin on taas edessä varmasti viikonloppu joka tulee vietettyä tiiviisti urheilun parissa.

Olen aikeissa myös tehdä tekstin tänne blogiin jossa lähemmin tarkastelen tulevaa urheiluviikkoa mutta ainakaan vielä minulla ei ole rahkeita siihen ollut. Ehkä sellainenkin teksti tässä vielä alkuviikon aikana valmistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!