tiistai 16. huhtikuuta 2019

HPK ihan finaalis!

 Jos minkä niin sen elämä on minulle opettanut että silloin kun on aihetta iloon ja hymyyn niin kannattaa iloita ja hymyillä. Elämässä kyllä riittää niitä vaikeitakin aikoja, alamäkiä ja vastoinkäymisiä. Mutta onneksi elämässä on sitten niitä iloisiakin tapahtumia, jaksaa taas niitä vaikeitakin aikoja.

Eilen koettiin täällä Hämeenlinnassa onnellisia hetkiä. HPK marssi jääkiekon SM-liigan finaaleihin yhdeksän vuoden tauon jälkeen! Pitkä odotus on nyt täällä Hämeenlinnassa vihdoin ohi ja täällä pelataan ainakin tänä keväänä kaksi loppuottelua. Aivan uskomattoman ihanaa jo tässä vaiheessa ja kuinka ihanaa olisikaan jos HPK etenisi vielä päätyyn saakka!

Matka päätyyn asti voi olla sitten kuitenkin liian työläs kun vastaan finaaleissa asettuu Kärpät mutta pakko sitä on tuohon hienoon joukkueeseen nimeltä HPK uskoa! Tämä on meidän kevät! En mielelläni itse käytä muotoa mun HPK vaan käytän muotoa MEIDÄN HPK!

Nyt on kuitenkin hetki kun voi vähän huokaista ja nyt voi naattia, naattia, naattia. Sitä on kuitenkin ollut aika kovilla ja on joutunut paljon jännittämään viime aikoina mutta nyt voi nauttia parin päivän ajan ja sitten alkaa keskittymään finaaleihin. Finaalit kuitenkin alkavat vasta lauantaina, niin kyllä tässä nyt hetken aikaa ehtii naattimaankin jo saavutetusta finaalipaikasta. Ei HPK todellakaan joka kevät finaaleissa pelaa, niin täytyy nyt ottaa kaikki ilo ja nautinto irti tästä.

Ja toivottavasti en ole ainoa joka ottaa HPK:n finaalikeväästä kaiken ilon ja nautinnon irti vaan niin tekisi mahdollisimman moni kannattaja ja kannattajia olisi mahdollisimman paljon. Olisi suotavaa että Hämeenlinnassa alkaisi kunnon kiekkobuumi. Nyt on aika olla sopivalla tavalla ylpeä tuosta omasta jengistämme! Niin kuin jo sanoin, MEIDÄN HPK:sta!

Tässä ihan mieli herkistyy. HPK on merkinnyt vuosia jo minulle niin paljon. Nykyään isä (kun äiti on jo valitettavasti menehtynyt) toppuuttelee minua ja muistuttaa aina niin kuin eilenkin että se on sittenkin vain jääkiekkoa. Ettei mene ylikään jääkiekon ja HPK:n merkitseminen minulle. HPK on lukuisia vuosia ollut jo niin kiinteästi osa elämääni, tärkeä osa elämääni.

Silloinkin kun on ollut itselläni vaikeaa niin jääkiekko ja HPK ovat olleet niitä voimavaroja jotka ovat auttaneet yli vaikeidenkin aikojen. Silloin kun olin koulukiusattu niin jääkiekko oli tärkeässä roolissa. Oli jotain myönteistä seurattavaa elämässä. Tein nuorena niitä tulosvihkojakin, silloin kun ei vielä nettiä ollut. Ja esimerkiksi silloin kun äitini menehtyi kesällä 2011 niin tein sen juttusarjan HPK-legenda Jyrki Louhesta, se oli sellainen tärkeä tekijä selviämisessä surun yli. Sai sitä jutun tekoa miettiä, eikä joutunut koko aikaa miettimään niitä surullisia asioita.

Ja muutenkin, jääkiekko ja HPK:n pelien seuraaminen on ollut jostain -90 luvun alusta lähtien minulle tärkeitä asioita ja tärkeitä harrastuksia. En todellakaan ole siis gloryhunter joka nyt menestystä tullessa on alkanut HPK:ta fanittamaan vaan se on ollut minunkin juttu jo vuosikaudet. HPK:sta on tullut sellainen kaveri, hyvä ystävä, ja melkein kuin perheen jäsen.

Vaikea sitä on muutenkaan selittää mitä se HPK merkitsee minulle, mutta kyllähän se paljon merkitsee. On merkinnyt jo vuosia. Välissä on ollut vaikeitakin aikoja mutta silloinkin jaksoin seurata ja fanittaa jääkiekkoa ja nyt saa taas naattia. 

Jääkiekon seuraaminen tekee nyt sitten todistetusti hyvää mielenterveydelle. Eli kaikki vain jääkiekkoa seuraamaan!Ja varmasti muunkin urheilun seuraaminen tekee hyvää mielenterveydelle. Katsokaa nyt minuakin, jatkuvasti olen tässä nyt saanut olla onnellinen. Parin edellisen voiton jälkeen olen vielä toppuutellut itseäni, matka finaaleihinkin on vielä kesken mutta nyt eilen en enää toppuutellut vaan nautin täysillä. Nyt ollaan finaaleissa ja siitä pitääkin nauttia.

Jotkut sanovat että ilo ilman viinaa on teeskentelyä mutta en tiedä. Itse en ole juonut alkoholia kohta kahteen vuoteen ja todella iloinen on silti fiilikseni ja se ei todellakaan ole teeskentelyä. Onnen fiilikset ovat ihan aitoja.

Perkele, nuo jätkät tekivät sen ja raijasivat HPK:n finaaleihin yhdeksän vuoden tauon jälkeen! Nyt nautitaan tästä hetken aikaa ja sitten ryhdytään keskittymään finaaleihin. HPK ihan finaalis! Kuulitteko ja luitteko kaikki, HPK IHAN FINAALIS!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!