tiistai 16. huhtikuuta 2019

Juhlia voi ilman alkoholiakin

Täällä on eilisillasta lähtien juhlittu HPK:n finaalipaikkaa. Saavutus Kerholle oli tietenkin sen verran kova että sitä sieti juhliakin. Vielä en ole miettinyt yhtään edes varsinaisia finaaleita vaan olen vain nauttinut tuon finaalipaikan saavuttamisesta.

HPK oli tätä kevättä aiemmin yltänyt finaaleihin keväällä 2010 eli yhdeksän vuotta sitten. Tuolloin juhlani olivat myös yhden hengen juhlat, mutta juhlien sisältö oli tyystin erilainen kuin nyt. Tuolloin juhlistin Kerhon finaalipaikkaa juomalla runsaasti Sandelsia eli alkoholia. Nyt tällä kertaa alkoholi ei kuulunut ollenkaan juhlieni menuuseen.

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hattu, ulkoilma ja lähikuva
Kelit kohdallaan ja cokis maistuu.

Hiukan minua arvelutti että miten sitä nyt voi ottaa täysillä ilon irti tuosta finaalipaikasta ilman alkoholia. Vai onko ilo ilman viinaa teeskentelyä. Me suomalaiset kun olemme hyvin usein tottuneet juhlistaa saavutuksia ja muita upeita juttuja alkoholia juomalla.

Mutta hyvin sen finaalipaikan juhlistaminen kävi ilman alkoholin nauttimistakin. Olotilaani voi parhaimmillaan verrata jopa väsyneenä ja onnellisena siihen että olisin humalassa mutta en oikeasti ollut vaan olen kohta ollut juomatta alkoholia jo kaksi vuotta. En voisi edes nauttia alkoholia tällä hetkellä kun käytän antabusta.

Tosiaan, ilon sai otettua kyllä irti tuosta finaalipaikan saavuttamisesta muillakin keinoin kuin alkoholia juomalla. Pysyipähän järki koko juhlimisen ajan mukana ja muisti myös sekä ei tullut huonoa oloa missään vaiheessa juhlia.

Juhlistin finaalipaikan saavuttamista syömällä paljon erilaisia herkkuja. Jo eilen jäähallilta lähdettyäni poikkesin lähikaupassa Salessa ostamassa erilaisia leivoksia, suklaata ja jäätelöä herkuteltavaksi sekä cokista juotavaksi ja pistin jo eilen illalla pöydän koreaksi. Sitten kuuntelin paljon fiilikseen sopivaa musiikkia. "Ihan finaalis"-biisi on esimerkiksi tullut täällä viime päivinä varsin tutuksi.

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka
Pistin pöydän koreaksi eilen finaalipaikkajuhlissani.

Ilo ilman alkoholia ei tosiaankaan ole teeskentelyä vaan onnellinen on olotilani ollut ja se ei ole teeskentelyä vaan ihan aitoa onnellisuutta ja iloa. Tänään oli lääkärikin, lääkärini kysyi vointiani ja vastasin että onnellinen tässä on saanut jatkuvasti olla koska kevät ja HPK.

Uskomattoman hienoa kevättä eletään, nautitaan siitä täällä Hämeenlinnan seudulla varsinkin! Ja mikä hyvä, niin nautitaan siitä ilman alkoholia. Sen sijaan jäätelöä on täällä kulunut kyllä viime päivinä runsaasti. Mutta täytyyhän se alkoholin käyttö toisaalta sitten jollain koittaa korvata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!