lauantai 24. elokuuta 2019

Aikuisten Ystävänpäiväkirja

Bongasin parista blogista tällaisen, joten vastaillaanpas näihin muutamaan tiukkaan kysymykseen!

1. Lempiväri Tietenkin oranssi. Minulla on kolme suosikkijoukkuetta (HPK, Leijonat ja Kauhajoen Karhubasket) ja kaksi näistä joukkueista tunnistaa päävärinään oranssia. Sen vuoksi on helppo sanoa lempivärikseen oranssi.

2. Lempikukka Olen tosi huono kasvitietoudessa ja en tiedä ja tunnista oikein kukkiakaan. Mutta kai se lempikukka on ruusu tai kielo. Nämä helposti tunnistettavat kukat. Ja joku gerbera on myös tosi nätti kukka.



3. Lempieläin Kai se on jokin leijona? Voimakas, urhoollinen ja rohkea eläin. Kukapas ei haluaisi olla kuin Leijona?

4. Lempiurheilulaji Tämä on helppo kysymys ja varmasti blogiani paljon seuranneet tietävätkin vastauksen jo muutenkin. Lempiurheilulajejani ovat jääkiekko ja koripallo. Odotankin innoissani uuden Liigakauden ja koripallon MM-kisojen alkuja. Koripallon MM-kisat alkavat 31.8 ja onneksi YLE näyttää kisoista jopa 17 ottelua ja sitten kun koriksen MM-kisat ovat loppumaisillaan niin alkaa kotoinen jääkiekkoliiga.

5. Lempikaupunki Rauma tai oma kotikaupunki Hämeenlinna. Kummatkin ovat kauniita kaupunkeja, varsinkin kesällä. Ja Raumasta on jäänyt mukavat muistot siltä ajalta kun kävimme porukoitten kanssa siellä usein silakkamarkkinoilla. Hämeenlinna pitää vastata tähän taas sen takia kun on tosiaan nykyinen kotikaupunki.

6. Lempimusiikki Olen melko kaikkiruokainen tässä asiassa. Tykkään kuunnella niin iskelmää, rockia, heviä kuin jopa räppiä ja jazzia sekä bluesiakin välillä. Tällä hetkellä pinnalla ovat kuitenkin varsinkin Apulanta ja Kilpi. Näiltä bändeiltä kappaleet Lokin päällä lokki ja Nerokasta ikävää ovat olleet runsaassa kuuntelussani.

7. Lempibändi Tähän täytyy vastata että Apulanta. Ollut lempibändini jo monia vuosia. Bändiltä löytyy monia meneviä suosikkikappaleita.

8. Lempisisustustyyli Olen niin huono sisustamisessa ja varmaan yksi syy siihen miksi en oikein ole edes perehtynyt siustamiseen on rahan puute. Kyllähän asunnon saisi sisustettua vaikka miten komeaksi jos olisi sitä pätäkkää. Lempisisustustyylini onkin se mikä on halvinta mutta silti nättiä. Heh.

9. Lempijuoma Kylmä cokis ja joko tölkistä tai lasipullosta. Limonadista on tullut minulle vahvasti oluen korvaaja. Nykyään kun en alkoholia enää juo. Cokistölkkikin sihautetaan auki, sitä pidetään kädessä ja tölkki juodaan tyhjäksi ja samalla nautitaan.



10. Lempiruoka Jouluruoat ovat hyviä ja lasagne. Etenkin siskon tekemä lasagne oli aikoinaan tosi herkullista. Myös erilaiset makaroni- ja pastaruoat ovat tosi hyviä. Toisaalta olen kaikkiruokainen tässäkin asiassa. Tykkään niin monesta ruoasta.

11. Lempilelu Lapsena lempileluni oli sellainen tiikeri tai onko se leijona pehmoeläin jolle annoin nimeksi Beethowen. Just sen elokuvan pohjalta. Sain sen yhtenä jouluna lahjaksi ja siitä tuli minulle rakas pehmoeläin joka kulkee yhä mukanani.

Muita rakkaita leluja minulle ovat olleet parkkitalo. Se pieni ja muovista rakennettu talo josta lasketeltiin pikkuautoja alas. Erilaiset pienet autotkin ovat jääneet muistoihini.

12. Lempituoksu Erilaisten ruokien tuoksut. Esimerkiksi lanttulaatikko tuoksuu paistettaessa joulukuussa tosi hyvältä. Jäähallissa on myös oma tuoksunsa josta sen tunnistaa jäähalliksi. En osaa oikein sitä tuoksua kuvailla mutta se on sellainen tuoksu että aah, jäähalli tulee mieleen heti!

Ja sitten sireenien tuoksu on jäänyt mieleeni. Äiti kun oli pitkiä aikoja sairaalassa ja isä vei hänelle sireenin kukkia sairaalaan. Niistä ajoista on muistiini jäänyt sireenin tuoksu ja aina kun nenääni tulee jostain sireenin tuoksu niin minulle muistuu nuo sairaala-ajat ja äiti mieleen. 

13. Elämäsi tähtihetki  Varmaan nämä ovat näitä helppoja vastauksia kuten ylioppilaaksi ja restonomiksi valmistumiset. Muistan sen hetken kun sain tiedon omista YO-kokeista lukiossa ja varmistui että valmistun ylioppilaaksi keväällä. Kuinka hieno ja helpottunut tunne oli sekin kun pääsin läpi myös englannin YO-kokeesta. Sain tosin A:n siitä kokeesta mutta se oli minulle kuin mestaruus niiden kaikkien koettelemuksien jälkeen mitä olin englannin opiskelussa rämpinyt.

Sitten yksi elämäni tähtihetki oli se kun tein Jyrki Louhesta jäähyväishaastattelun Jatkoajan verkkolehteen vuonna 2011. Siitä haastattelupaketista tuli runsaasti positiivista palautetta ja se oli varmaan paras juttuni sinä aikana kun tein noita toimittajan hommia harrastuksenani. Siitä tuli myös maajoukkueesta asti palautetta, että käyttävät juttuani jossain opetushommissa opintomateriaalina.

Sitten yksi rakas ja tärkeä tähtihetkeni oli se hetki kun pappi luki minun äidilleni kirjoittaman kirjeen äidin muistotilaisuudessa. Kun äitini oli menehtynyt niin kirjoitin hänelle kirjeen viimeiselle matkalleen. Annettiin papille se sitten että saa lukea ja ottaa siitä tekstiä omaan puheeseensa muistotilaisuuteen. Pappi kuitenkin tuli minulta kysymään lupaa hautajaistilaisuuden jälkeen että saako hän itse asiassa lukea koko kirjeen äitini muistotilaisuudessa ääneen, se oli niin kaunis. Tämä hetki on jäänyt mieleeni.

14. Lempimatkakohde Varmaan Ahvenanmaa. Ahvenanmaan saaristot ovat niin kaunista seutua.

15. Mitä asiaa elämässäsi kadut? Sitä kun pelleilin alkoholin kanssa vuosina 2014-2015. Ja sitä kuinka repaleista elämäni noina vuosina oli. Niistä vuosista kertyi kymppitonnin verran velkaa ulosottoon ja sitä velkaa makselen yhä.

Kadun myös sitä kuinka olen pitänyt huonosti yhteyttä tuttaviini ja kavereihini viime vuosien aikana. Tämä nousi pinnalle kun erään aikanaan hyvän tuttavani mies menehtyi tässä hiljattain. Nyt sitten kuitenkin surettaa tämän miehen kohtalo ja poden myötätuntoa tämän miehensä menettäneen naisen puolesta. Mutta tässäkään tapauksessa he ovat olleet pois näköpiiristäni, mutta ei kuitenkaan pois ajatuksistani.

Kadun myös hukkaan heitettyjä mahdollisuuksia. Pienempiä ja isompia. Kuinka jotkut naiset ja likatkin ovat kiinnostaneet mutta olen aristellut ja en ole uskaltanut tehdä aloitetta.

16. Mikä asia saa sinut kääntymään ja kävelemään tiehesi? En halua vastata tähän ilkeys, kiusaaminen ja sun muuta. Ne ovat asioita joihin pitäisi heti puuttua jos olisi vain rohkeutta. Mutta vastataan tähän että se jos toinen ärsyttää, jankkaa jankkaamistaan samoja asioita tai kerjää sääliä.

17. Mitä harrastat? No penkkiurheilu on kova sana! Tykkään käydä jääkiekkomatseissa. Pelaan myös playstation nelosella etenkin NHL-peliä. Sitten harrastan lenkkeilyä ja minä olen aiemmin pitänyt myös omaa visailuryhmääni täällä Länsituulessa. Se on ollut kesätauolla, mutta ehkä se sieltä vielä syksyn tullessa palailee takaisin.



18. Mitä haluaisit tehdä, jos et olisi siinä ammatissa missä nyt olet? Urheilutoimittajan töitä.

19. Anna kolme elämän ohjetta? Elä aina täysillä ja pyri nauttimaan elämästä! Aina se ei ole niin helppoa, mutta etenkin silloin kun elämässä on poutaisaa, nauti silloin varsinkin elämästä. Elämässä kyllä riittää niitä kriisejä ja myrskyjäkin. Mutta älä liikaa valitakaan. Vaikeroi vasta silloin kun on oikeasti vaikeaa.

Pidä sinulle tärkeisiin ihmisiin yhteyttä ja pidä välit kunnossa niiden kanssa joista välität. Koskaan ei tiedä miten elämä heittelee.

Ja älä leiki alkoholin kanssa. Alkoholi on hyvä renki, mutta huono isäntä. Parempi olsii ettei joisi alkoholia lainkaan.       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!