tiistai 6. elokuuta 2019

Kesän yksi tavotteista on saavutettu

Yksi tavoitteeni tähän kesään lähdettäessä oli löytää minulle uusi vuokra-asunto. Ja nyt tuo tavoite on saavutettu. Allekirjoitin tänään yhden asunnon vuokrasopimuksen! Jes, nyt on aivan mahtava fiilis! Olen löytänyt itselleni uuden kodin.

Onhan siitä jo pidemmän aikaa puhuttu. Ja nyt tämän kesän olen oikeasti tehnyt töitä sen eteen. Sen eteen että löytäisin minulle itselleni uuden kodin. Uuden vuokra-asunnon. Aivan yksinkertaista ja helppoa tuo uuden asunnon löytäminen ei ollut. Minulla kun on luottotiedoissa vanhoja merkintöjä niin se hankaloitti asunnon löytämistä.

topless baby lying on bed smiling

Tein kovasti töitä uuden asunnon löytämisen eteen. Tein asuntohakemukset muun muassa Hämeenlinnan kaupungin vuokra-asunnoille ja Lumolle sekä seurasin liki päivittäin Oikotien ja Vuokraoven asuntoilmoituksia. Seurasin ilmoituksia ja olin aktiivisesti yhteydessä moniin mahdollisiin vuokraisäntiin. Mutta moni yhteydenotto tyssäsi heti siihen kun oli merkintöjä luottotiedoissa ja velkaa ulosotossa.

Mutta kova työ tuotti vihdoin tulosta. Viime viikon torstaina löysin Oikotien sivuilta ihan siistin oloisen 28 neliön kokoisen asunnon, yksiön Ja olin yhteydessä tähän vuokraisäntään. Kerroin heti avoimesti ja rehellisesti taustoistani ja tämä vuokraisäntä oli siitä huolimatta valmis antamaan minulle mahdollisuuden. Sovimme näytön täksi päiväksi.

Ja se näyttö. Se meni hienosti. Olin tyytyväinen asuntoon ja sitten ryhdyimme heti hommiin. Allekirjoitimme vuokrasopimuksen ja löysin itselleni uuden kodin. Jes, saavutin kesän yhden tavoitteistani ja lopulta löysin itselleni uuden kodin!

Perhana, että nyt on hyvä, iloinen ja huojentunut fiilis. Eihän asunnon vuokraamisessa nyt mitään sinällään erikoista varmaan ole mutta oli pieni haaste löytää asunto minun kaltaiselle ihmiselle jolla luottotiedot eivät ole kunnossa. Luulin että asunnon löytäminen veisi pitempäänkin, mutta perhana! Sehän tärppäsi ja näinkin nopeasti. Jebou, helkkari että minä olen iloinen. Yksi hoitajakin sanoi päivällä täällä Länsituulessa että noin maireata hymyä hän ei ole ihan hetkeen nähnyt. Hymyilee kuin Naantalin aurinko.

Länsituulessa on ollut hienoa asua neljä vuotta, mutta nyt täällä asuminen on tullut loppusuoralleen. Olen kuntoutunut niin hyvin että nyt on aika muuttaa jälleen normiasuntoon. Tämä on iso edistysaskel minulle nimittäin. Palata jälleen asukkaaksi normiasuntoon tällaisesta palveluasumismuodosta. Tämä on iso askel kuntoutumisessani.

Hyvät naiset ja herrat, minusta tulee myös Rinkelinkadun Poika! Siis jos muistatte sen Veksi Salmen kirjoittaman kirjan Veksistä ja Irwinistä, kirjan nimihän oli Rinkelinkadun pojat. Uusi asuntoni kun sijaitsee täällä Hämeenlinnassa Rinkelinkadulla. Asunnossa on neliöitä tosiaan vain 28 neliötä mutta asunto oli ihan fiksun, hyväkuntoisen ja tilavahkonkin oloinen.

yes text on brown sand

Nyt juhlin hieman tätä kaikkea. Minulla on täällä limudisco menossa. Soitatan hyvää musiikkia ja juon limonadia sekä syön sipsiä. Sellaiset juhlat kuin ex-alkoholistilla voi ollakaan.

Tänään on onnen päivä! Ja HPK aloitti tänään myös harjoituspelikautensa. Mikä ihana päivä!

Ja pistetään loppuun loppukaneetiksi top-vitonen. TOP5- näistä tulen nykyistä asuinpaikkaani Länsituulea ikävöimään.

1. Sai mielin määrin ideoida, suunnitella ja toteuttaa!
2. Loistavat ryhmät joista lemppariryhmäni on tiistain teemakahvila. Siellä kahvitellaan ja puhutaan aina jostain tietystä teemasta. Tänään keskusteltiin ravintoloista.
3. Hyvä hoito ja mahtavat hoitajat!
4. Loistavat asuinkumppanit joista osasta on tullut varmasti jo kavereitakin minulle. Yksi heistä sanoi niin kauniistikin tänään, minun lähtöni tulee aiheuttamaan ison aukon tänne. Kaikkien asukkaiden lähtöä ei välttämättä aina edes huomaa, mutta sinun tulee huomaamaan. Ja arvatkaa mitä, minäkin tulen ikävöimään monia asukkaita täältä Länsituulesta. Mutta ainahan minä pääsen täällä käymään.
5. Viltsun visailuryhmä! Mutta jatkuuko tämä ryhmä pois muutonkin jälkeen. Asia on vielä avoinna!




1 kommentti:

  1. Onnea asunnosta! Tuo vuokra-asunnon etsiminen varmasti voi olla aikamoinen urakka. Meilläkin se on edessä, pitäisi löytää edullinen vuokra-asunto Helsingistä. Hieman jännittää, mutta uskon, että asioilla on tapana järjestyä. http://www.setlementtiasunnot.fi/hae-asuntoa/

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttia!