lauantai 31. elokuuta 2019

Parasta syksyssä?

Tänään alkoivat koripallon MM-kisat. Tästä ne vähitellen muutenkin alkaa, seurattavat urheilut. Taas. Pitkä kesä on eletty, silloin minua kiinnostavaa urheilua ei paljoa tullutkaan mutta syksyn tullen jälleen kiinnostavat urheilusarjat palaa tauolta. Ja se on parasta syksyssä! Mutta mitä muuta hyvää syksyssä on?

tilt shift photography of maple leaves

Nyt eletään kesän virallista viimeistä päivää. On elokuun viimeinen päivä. Elokuun viimeisenä päivänä alkoivat koripallon MM-kisat ja muutenkin kiinnostavat urheilusarjat palaavat taas kesätauolta. Ok, joitakin sarjoja on alkanut jo kuten Valioliiga jossa Teemu Pukki on tykittänyt hienosti maaleja. Mutta syksyn tullen taas monet minuakin kiinnostavat urheilusarjat palaavat tauolta. Tämä on ehdottomasti parasta syksyssä, monet urheilusarjat palaavat kesätauolta! Onko syksyssä muuta hyvää?

Tässä listaus siitä mitä muuta hyvää syksyssä on:

Syksy on alkamisen aikaa Minua on jo kauan syksyssä viehättänyt se, että silloin kaikki taas alkaa kesätauon jälkeen. Jo kouluaikoina oli jollain tavalla kivaa kun tuli syksy, silloin koulun alkuunkin suhtautui ihan positiivisesti. Siinä oli mukana sellaista uutuuden viehätystäkin eikä koulunkäyntiin ollut vielä syksyllä kyllästynyt.

Syksy on tosiaan alkamisen aikaa. Monet harrastukset alkavat ja moni aloittaakin syksyllä uuden harrastuksen. Koulut palaavat kesälomilta, myös työmaailmassa on jo monessa paikassa lomat pidetty. Arki alkaa taas rullaamaan. Syksy on erilaisia alkuja täynnä ja se on upeaa! Syksyisin (tai loppukesästä) alkaa myös Salatuissa elämissä uusi tuotantokausi!

Kellastuvat lehdet Syksyllä puiden lehdet ovat kellastuneita ja kauniin värisiä. On ihan hienon näköistä kun lehdet ovat maassa ja ne on niin upean värisiä syksyllä. Voih, sitä syksyn väriloistoa!

shallow photography of maple leaf

Ei ole enää erityistä tarvetta olla ulkona Tämä voi tuntua huvittavalta ja erikoiselta, mutta syksyllä ei tule enää välttämättä huonoa omaatuntoa siitä jos ei ole ollut ulkona koko päivän aikana. Kesällä on erityinen tarve olla ulkona kun on upeita ja lämpimiä kelejä. Tämä on ehkä jo kotoa opittu tapa, jolloin äiti aina patisti kesällä aurinkoisilla keleillä ulos.

Tästä ulkona olemisesta muodostuu jopa painetta. Kun ei siellä ulkona ole aina tekemistä, mutta huonoa omaa tuntoa voi kesällä tulla siitä jos ei ulkona ole. Syksyllä ei enää tällaisia asioita ole pohdittavana ja voi hyvällä omalla tunnolla olla sisällä pelaamassa pleikkaakin.

Jouluun valmistautuminen alkaa hiljalleen Syksyllä jouluunkaan ei ole enää pitkää aikaa ja sitä ryhdytään hiljalleen suunnittelemaan ja siihen aletaan valmistautumaan. Tosin enpä tiedä millainen joulu on tänä talvena tulossa, kun isä ennätti jo sanomaan ettei tänä vuonna joulua niin paljoa juhlita...

Tässä niitä minun mieleen tulleita positiivisia asioita syksystä. Jäikö jotain olennaista uupumaan listalta? Kommentoi rohkeasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!