keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Tiistain ja keskiviikon retket kuvina

Kerroin viime viikolla kuinka minulla on ollut toiminnallinen viikko ja se on ollut kiva poikkeus muuten tylsähköön elämääni. Tarkoituksenani on lisätä sisältöä elämääni edes asteittain ja nyt tuo toiminnallisuus onkin tällä viikolla jatkunut.

Täällä Länsituulessa on viime päivinä riittänyt aktiviteettia ja toimintaa ja olen tapojeni mukaan tietenkin osallistunut jokaiseen ohjelmannumeroon. Silloin lauantaina oli kesä- ja grillikauden päättäjäiset, tämän viikon tiistaina puolestaan teimme retken Ahvenistolle täällä Hämeenlinnassa eli tutummin Apparalle ja tänään keskiviikkona teimme tutustumisreissun Hämeen Linnaan. Eli siihen linnaan, ei niinkään kaupunkiin jonka jo varsin hyvin tunnemmekin.

Tapahtumanumerot ovat mielestäni olleet onnistuneita ja mielekkäitä. Kesäkauden päättäjäisistä kerroinkin jo muistaakseni sunnuntaina mutta näistä kahdesta retkestä Apparalle ja Hämeen linnaan en ole vielä kirjoittanut. Teen sen siis nyt, vahvasti kuvien kera.

Kävimme siis Ahvenistolla eli kaverillisemmin Apparalla nyt tiistaina. On mielestäni hienoa että täällä Hämeenlinnassa on näinkin lähellä tällainen todella kaunis luontoalue. Apparalla tulee kuitenkin käytyä harvakseltaan vaikka kyseessä onkin erittäin kaunis seutu.

Apparalla kisailimme hetken aikaa, grillasimme makkaraa, kahvittelimme ja vietimme aikaa pienporukan kanssa sekä kiersimme Apparalla olevan pienehkön järven. Tässä seuraavaksi onkin kuvia tuolta Apparalta. Ensimmäiset kuvat on otettu luonnosta ja varsinkin tuosta kävelymatkasta tuon järven ympäri ja sitten on hieman kuvia myös nuotiosta ja makkaran paistosta.     










  



































Ja sitten tänään keskiviikkona tosiaan teimme tutustumisreissun Hämeen linnaan. Meillä oli siellä oikein opastettu kierros linnan ympäri ja Länsituuli kustansi pääsyliput. Opastettu kierros oli sangen mielenkiintoinen ja olikin kivaa päästä tutustumaan linnaan myös oppaan kanssa. Pari vuotta sitten olin viimeksi linnassa käynyt museopäivänä. Silloin linnaankin kuten muihinkin Hämeenlinnan museoihin pääsi ilmaiseksi mutta silloin ei ollut opasta matkassa mukana, toisin kuin nyt. Linna tuli paljon tutummaksi oppaan kanssa.

Kun opas kertoi historiaa Hämeen linnasta niin pystyi vain kuvittelemaan millaista se asuminen ja eläminen silloin joskus monia satoja vuosia sitten tuolla linnassa on ollut. Varmasti monia mielenkiintoisia tarinoita kätkeytyy tuon linnan sisuksiin. Tässä seuraavaksi kuvia Hämeen linnasta.
































































Nyt jännitän sitä kuinka paljon saan toimeentulotukea tässä kuussa. Sen näen viimeistään huomenna. Siitä riippuu paljon sekin onko varaa tehdä jotain erityistä myös syntymäpäivänäni jotka on nyt lauantaina. Ensin maksan tietysti laskut ja ruoat pois ja sitten jos jää ylimääräistä niin käytän sen johonkin kivaan.

Ja huomennahan se Liigakausikin sitten starttaa! Täällä Hämeenlinnassa nostetaan mestaruusviiri jäähallin kattoon ja hallitseva Suomenmestarijoukkue HPK kohtaa Liigan avauspelissä viime kauden finaalivastustajansa Kärpät. Aion mennä tuonne ainakin paikan päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!