sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Vielä pari sanaa viikonlopuista

Viikonloput ovat kyllä mukavia. Varsinkin sen jälkeen kun on raatanut ensin koko arkiviikon töissä. Minulla oli pitkään aika kun en tehnyt juuri mitään kummempaa vaan maleksin kotona pitkät ajat työttömänä. Tätä ajan jaksoa kesti aina huhtikuusta lokakuun puoliväliin saakka. Silloin viikonloputkaan eivät olleet mitään sen erikoisempia päiviä vaan ne olivat päiviä muiden joukossa. 

Viikonloput eivät olleet silloin mitenkään erityisiä. Ei erottanut viikonloppua muista päivistä kuin korkeintaan siinä että urheilua tuli enemmän viikonloppuisin. Mutta silloin kun oli työttömänä niin oli yksi hailee muuten oliko arki vai viikonloppu. Silloin sitä kaipasikin sitä tunnetta kun raskaan työviikon jälkeen viikonloppu vihdoin alkaa. 

Lauantain pelissä ostin itselleni vihdoin mestaruusmukin.


Nyt pari edellistä ja varsinkin tämä viikonloppu on ollut erityinen. Minulla on ensimmäinen viikko työkokeilua Ilveskodissa takana ja tämä viikonloppu on ollut vapaata. Oli hieno tunne päästä viikonlopun viettoon perjantaina. Just tuota tunnetta on kaivannut taas. Kun raskaskin aherrus päättyy perjantaina ja viikonloppu alkaa. Alkavat vapaat ja on aikaa tehdä sitä mitä ei arkisin oikein ehdi tekemään. Tai sitten ei välttämättä tarvitse tehdä mitään, vaan voi hyvillä mielin ja ansaitusti ottaa vain levon kannalta. Nauttia rauhasta, kun ei ole pakko lähteä kotoa minnekään. 

Viikonloppuna menevät tunteet ja fiilikset vain nopeasti laidasta laitaan. Perjantaina on ilo ylimmillään, lauantaina on levollinen olo ja sunnuntai on sitten yksi viikon surkeimmista päivistä kun tietää että huomenna tämä ihanuus taas päättyy ja on mentävä töihin. Vai onko sittenkään niinkään? Tänään ainakin pystyin olemaan hyvin ajattelematta edessä siintävää uutta työviikkoa ja ottamaan levon kannalta vielä tämän sunnuntainkin. 

Minulla onkin aika hyvin vielä niin että ainakin suurimmaksi osaksi arkipäivät ovat Ilveskodissa työpäiviäni ja viikonloput ovat yleensä vapaapäiviä. Pyrin mahdollisuuksien mukaan tekemään myös niin että arkisin työvuorojen jälkeen teen asunnossani viikkosiivouksen ja pesen pyykit. Näitä ei tarvitse sitten tehdä viikonloppuisin. Arkena kumminkin osa päivästä on mennyt jo töissä niin jos vain jaksaa niin voi toisenkin osan pistää menemään vielä kotihommiin. Viikonloppuisin voi sitten ottaa vain levon kannalta. 

Tämä viikonloppu on ollut ihan kiva ja olen ottanut hieman rauhallisemmin. Nauttinut siitä kiireettömyydestä ja siitä kun ei ole välttämättä mitään tarvinnut tehdä. 

Lauantaina katselin sellaiset 11 tuntia urheilua kun kerrankin oli aikaa. Katselin lähinnä jääkiekkoa kun katsoin neljä jääkiekkomatsia yhden päivän aikana. Yhden lätkämatsin olin katselemassa myös Hämeenlinnan Pohjantähti-areenassa kun HPK pelasi runkosarjaottelun Jukureita vastaan. Lauantaina harrastin itsekin myös urheilua ja kävin saunassa.

Sunnuntaina harrastin vähän myös kokkausta.


Tänään sunnuntaina en ole sitten lainkaan katsellut urheilua. Mutta muuten on ollut ihan mukava päivä. Olen valmistautunut tänään edessä olevaan työviikkoon, tekemällä ruokaa pakkaseen ja käymällä Lidlissä kaupassa sekä ostamalla sieltä kerralla ison satsin ruokaa. Ei tarvitse sitten työpäivien jälkeen käydä kaupassa.Aamulla olin puolestaan tunnin ajan pelaamassa biljardia. Oli kiva ja sosiaalinen biljardiryhmä tällä kertaa. 

Sellainen on tämä viikonloppu ollut. Kohta menen tästä nukkumaan että jaksan herätä huomenna aamulla taas jo kuuden maissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!