sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Kuinka pidin lupaukseni, entä mitä lupaan nyt?

Aika harvoin teen lupauksia alkavalle vuodelle. Tämä johtuu varmaan siitäkin että lupauksiin liittyy aina se riski ettei niitä lupauksia pystykään pitämään. Ja tämän takia en piittaa tehdä mitään lupauksiakaan. Alkavaan vuoteen on turha lähteä yli suurin odotuksin ja toisaalta taas, mitä se minusta kertoo jos en pysty lupaustani pitämään? Parempi olla lupaamatta mitään ettei minusta tule huonoa kuvaa jos pettäisinkin lupaukseni. Eikä tule pettymyksiäkään.

Toisaalta taas, lupaukset ilmentävät omalta osaltaan sitä että vuoden vaihtumiseen liittyisi jotain suurta ja mullistavaa. Nyt alkaa erinomainen mahdollisuus korjata asiat, pistää elämä kuntoon ja nyt kaikki alkaa puhtaalta pöydältä tai muuta sellaista. Minä en vuoden vaihtumista näin paljoa noteeraa, vuoden numero siinä vain vaihtuu, mutta ei sen enempää. Ei tehrä tästä ny numeroo!


No viime vuonna tein kyllä uuden vuoden lupauksia ja noistakaan ei ole sen jälkeen ollut mitään puhetta täällä blogini puolella tai muutenkaan. Mitäs minä sitten viime vuonna lupasin? No lupasin ainakin lisätä liikunnan määrääni, pitää asuntoni siisteydestä paremmin huolta, yrittää työkokeilussa Tavastialla tehdä kaikkeni ettei pärjäämiseni jäisi ainakaan yrittämisestä kiinni. 

Lupasin myös viime vuonna vähentää aktiivisuuttani sosiaalisessa mediassa, olla pelaamatta rahapelejä ja pitää uudesta kännykästäni parempaa huolta kuin edellisestä kännykästäni.

Miten sitten onnistuin pitämään lupaukseni? Asuntoni siisteydestä onnistuin pitämään huolta, siivoan asuntoni vähintään kerran viikossa ja asunnossa pysyy perussiisteys kunnossa. Liikunnan määrästä en osaa sanoa kun en pitänyt viime vuonna tarkempia tilastoja asiasta, mutta liikuin kyllä melko usein riittävästi. Sellaista 4-5 kertaa viikossa ja jokainen liikuntakerta oli pituudeltaan vähintään puoli tuntia. 

Happy New Year signage

No uhkapelihimojani en onnistunut hillitsemään vaan kuukaudessa rahapeleihin käyttämäni rahamäärä nousi pahimmillaan jopa siitä 30-40 eurosta aina sinne 80 euroon asti. No kyllä viime vuoteen onneksi mahtui myös täysin pelaamattomiakin kuukausia. Ja nyt olen ollut jo marraskuun lopulta asti pelaamatta. 

Älypuhelimestani onnistuin pitämään hyvin huolta ja se onkin pysynyt ehjänä. Sen lupaukseni siis pidin. Sosiaalisessa mediassa en kuitenkaan myöskään onnistunut hillitsemään aktiivisuutani vaan sinne tuli välillä päivitettyä kaikkea turhaakin varmasti. Kokonaisuudessaan onnistuin varmaan pitämään yli 60 prosenttia lupauksistani. Mutta esimerkiksi niinkin tärkeässä asiassa kuin uhkapelihimojen lannistamisessa epäonnistuin. 

No epäonnistuin viime vuonna hillitsemään uhkapelihimojani joten lupaan sen nyt uudelleen täksi vuodeksi. Tämä on sellainen asia mitä olen aika usein luvannut itselleni, nyt se pelaaminen loppuu ja tämä on viimeinen kerta sitten kun pelaan mutta aika herkästi sitä on vain silti tullut jatkettua sitä pelaamista.

Nyt kuitenkin marraskuun 22.päivä olen pelannut rahapelejä edellisen kerran ja koitan olla siihen asti pelaamatta kun oikeasti tulee niin pahat vieroitusoireet että pelaamatta pysyminen on hankalaa. Toivottavasti tällaista ei tule kuitenkaan ihan hetkeen tai lainkaan ja pystyn nyt ihan aikuisten oikeasti vähentämään pelaamistani reilusti. 


fireworks at nighttime
Rahapelaamisesta on niin paljon haittaa, rahaa menee järkyttäviä summia pahimmillaan peleihin ja rahapelaaminen aiheuttaa myös mielenterveysongelmia kuten ahdistusta ja muutenkin tuottaa pahaa mieltä. Toisaalta taas pelaamattomuus tuottaa niin paljon hyvää mieltä että rahapelaamattomuus on asia mihin oikeasti nyt tänä vuonna tähtään. Ja nyt olen tosiaan hyvällä alulla kun olen viimeksi pelannut marraskuun lopulla.

Mitään muuta erikoista en sitten tälle vuodelle lupaakaan. Siinäkin on jo ihan riittävästi että pystyn pistämään rahapelaamiseni kuriin.

Miten se uusi vuosi täällä sitten vaihtui muuten? Se vaihtui aika rauhallisissa tunnelmissa. Jouluun satsasin rahallisesti niin paljon, yhteensä 430 euroa että uuteen vuoteen ei ollutkaan sitten varaa juurikaan panostaa. Nakkipaketin ja perunasalaattia ostin ja söin ne uuden vuoden aaton iltana. Nakit olivat kyllä tosi hyviä maultaan kun ne lämmitti höyryssä kattilassa. 

Sitten joitakin raketteja näin asuntoni olohuoneen ikkunasta kun jotkut olivat niitä ammuskelemassa tuolla asuntoni naapurissa olevalla isolla kentällä. Uuden vuoden aattona tuli katseltua tapojeni mukaan urheilua ja mentyä hieman myöhemmin nukkumaan. Joskus yhden aikaan. Naapurissa oli tuolloin illalla ja yöllä bileetkin niin sekin hieman häiritsi silloin minun nukkumistani alkuyöstä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!