keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Tykkäykset vähissä

Facebook on minulle enää lähinnä vain ahdistava paikka. Tuntuu olevan se ja sama mitä sinne päivittelen niin saan vastakommentteja ja tykkäyksiä erittäin vähän. Ei sillä ettäkö huomiota nyt nimenomaan kaipaisin mutta kyllä sitä miettineeksi paljon tulee onko minussa jotain vikaa?

Olen Facebookissa ollut vuodesta 2008 lähtien. En ole sen parempia tilastoja tehnyt ettäkö tietäisin kuinka paljon huomiota sain osakseni aiempina vuosina. Viime vuosina olen vain etenkin pistänyt merkille että päivityksiäni Facebookissa kommentoidaan hyvin vähän ja tykkäyksiä saan myös erittäin niukasti. Ja vaikka tykkääjiäni arvostankin ihmisinä niin silti on huomioitava myös se että tykkääjät ovat samoja henkilöitä päivityksistä toiseen.

Facebook wall decor

Kyllä sitä sitten miettineeksi tuleekin onko minussa jotain vikaa kun saan niin vähän huomiota osakseni muilta ihmisiltä. Olenko ei-pidetty henkilö? Tämän takia Facebook lähinnä enää vain ahdistaa minua.

Tuntuu kuitenkin siltä etten pääse Facebook-riippuvaisuudestani eroonkaan ja päivitykseni määrää vähennettyä. Teen päivityksiä noin kerran pari päivässä- tahdilla. Se on ehkä liian kova tahti ja olen miettinyt sitäkin onko vikaa tässä tahdissakin? Ihmiset ovat väsyneitä jatkuviin päivityksiini?

Tai onko taustalla jotain isompaakin muutosta ihmisten arvomaailman muuttumisessa? Ihmiset eivät vain jaksa enää niin paljon olla kiinnostuneita Facebookista muutenkaan ja se on so last season eli alkaa olemaan jo parhaat päivänsä nähnyt?

question mark neon signage

Mutta kun monet muut tuttuni kyllä sitten kerää paljon huomiota, tykkäyksiä ja kommentteja päivityksillään ja kuvillaan?

Taustalla voi sitten kyllä olla myös sitäkin että olen niin huono ihmissuhteissa. Olen monet yhteydet tuttuihini pilannut sillä että en ole ollut yhteydessä heihin juurikaan edes Facebookissa ja sitten he ovat hiljalleen "kadonneet" tuttavapiiristäni.

Pyrin olemaan melko rehellinen ja aito oma itseni sosiaalisen median maailmassa. En kaunistele asioita tai koita olla jotain mitä en oikeasti ole. Puhun yleensä myös ongelmistanikin melko avoimesti, ehkä liiankin avoimesti?

2 kommenttia:

  1. Paha sanoa kun ei tiedä mitä Fb:iin päivität :D

    1-2 päivitystä/pvä tuntuu aika paljolta, miten sitä riittää niin paljon asiaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehkä tämä oli väsyneenä hieman harkitsemattomasti kirjoitettu blogiviesti. Varsinkin kun en halua täällä nyt ainakaan vielä noista Facebook-päivityksistäni tarkemmin kertoa.

      Päivitystahtihan minulla tosiaan on aika tiuha. Ja en nyt tiedä onko sitä aina niin asiaakaan. =D Se vaan on se kun on riippuvainen vieläkin tuosta Facebookista ja sitä on aivan liian helppo käyttää esimerkiksi älypuhelimella. No aina minä olen sinne paljon päivittänyt, ehkä se johtuu tuosta kirjoittamisinnokkuudestanikin?

      No tänään kun päivitin Facebookkiin sitten taas tietoa varmistuneista jatkokuvioista llveskodissa niin sain ihan erilailla huomiota ja tykkäyksiäkin. Ehkä se on niinkin sitten että ihmiset eivät jaksa turhanpäivityksiä huomioida, mutta tärkeämmät asiat tulee kyllä huomioiduksi? No täytyy joka tapauksessa tänne blogiinkin lähiaikoina kirjoitella noista jatkokuvioistani, niistä kun on ollut täällä aiemminkin tekstiä. =)

      Poista

Jätä rohkeasti kommenttia!