lauantai 7. maaliskuuta 2020

Urheilun katselemismääräni nousi helmikuussa, vaikka päiviä oli kaksi vähemmän

On aika pistää pakettiin urheilun katsomismääräni helmikuun osalta. Helmikuussa oli kaksi päivää vähemmän kuin tammikuussa. Tämän tilastofaktan saattaisi luulla vaikuttaneen urheilun seuraamismäärääni mutta todellisuudessa näin ei ole. Vaan urheilua katselin helmikuussa jopa enemmän kuin tammikuun aikana. Helmikuussa katselin tai kuuntelin urheilua yhteensä 172 tunnin ja 30 minuutin ajan kun vastaava luku tammikuussa oli 146 tuntia ja viisi minuuttia.

Helmikuussa katselin urheilua yhä eniten lauantaisin. Lauantaisin katselin urheilua yhteensä 49 tunnin ja 40 minuutin verran. Toiseksi suosituin urheilun katselemispäiväni oli helmikuussakin sunnuntai. Sunnuntaisin katselin yhteensä urheilua 40 tunnin ja 55 minuutin ajan. Vielä tammikuussa arkipäivisin katselin yhteensä urheilua piirun verran enemmän yhteensä kuin viikonlopun päivinä eli lauantaisin ja sunnuntaisin. Helmikuussa näin ei enää ollut vaan helmikuun aikana katselin urheilua eniten viikonlopun päivinä. Viikonloppuisin katselin yhteensä urheilua helmikuussa 90 tuntia ja 35 minuuttia, kun arkisin katselin urheilua helmikuussa kaikkiaan 70 tuntia ja 55 minuuttia.



Suosituin arkipäivä urheilun katselemiseeni oli helmikuussa perjantai. Perjantain jälkeen tulivat järjestyksessä tiistai, torstai, keskiviikko ja maanantai. Maanantaisin katselin urheilua selkeästi vähiten. Maanantaisin katselin helmikuussa yhteensä urheilua vain 2 tunnin ja 55 minuutin verran.

Suosituin kanava josta urheilua katselin helmikuunkin aikana oli ilmaiskanava TV2. Tosin TV2 menetti osuuttaan kokonaiskatselumäärästä helmikuun aikana. Tammikuussa katselemastani urheilusta vielä peräti yli 36 prosenttia katselin tv-kanavalta TV2. Helmikuussa lukema oli vain 29 prosenttia. Listan nousija oli ainakin maksukanava Viasat Jääkiekko joka oli vielä tammikuussa tässä tilastossa sijalla kolme. Helmikuussa kanava nousi yhden sijan, toiseksi. Katselemastani urheilun kokonaismäärästä katselin helmikuussa 21,2 prosenttia Viasat Jääkiekko-kanavalta.

TV2 tosiaan menetti suosiotaan helmikuun aikana. Vielä tammikuussa kanava oli yli 17 prosenttiyksikön erolla suosituin kanava josta urheilua katselin. Helmikuussa TV2:n johto samassa tilastossa oli vain 8 prosenttiyksikköä. Tässä tilastossa tosiaan ykköspaikkaa helmikuussakin piti kuitenkin yhä hallussaan TV2, kakkonen oli Viasat Jääkiekko ja viiden kärkeen mahtuivat myös kanavat järjestyksessä Telian eri jääkiekkokanavat, Viasat Urheilu ja Viasat Jalkapallo.



Todennäköisesti kanavista pahin putoaja oli Viasat Jalkapallo. Helmikuussa katselin kyseistä kanavaa yli 20 tuntia vähemmän kuin tammikuussa. Tammikuussa kanavaa katselin vielä yli 28 tuntia, helmikuussa lukema oli jostain syystä enää vain vähän yli 8 tuntia.

Helmikuussakin katselin urheilulajeista eniten jääkiekkoa. Jääkiekon katselumääräni eivät helmikuussa paljoa muuttuneet verrattuna tammikuun lukemiin. Helmikuussa katselin jääkiekkoa yhteensä noin 81 tuntia, kun tammikuussa lukema oli noin 77 tuntia. Kakkoslajina pysyi yhä helmikuussakin myös jalkapallo. Jalkapallon katselumäärä vaan nousi huimasti helmikuussa. Jalkapallon katselumääräni nousi peräti 16 tunnilla helmikuussa verrattuna tammikuun vastaaviin lukemiin.

Kaksi muuta lajia jotka vielä ylsivät yli 10 tunnin katselumääriin ja neljän eniten seuraamani lajin joukkoon olivat helmikuussakin hiihto ja ampumahiihto. Viiden kärjen helmkuussa täydensi mäkihyppy. Helmikuussa katselin tai kuuntelin yhteensä 12 eri urheilulajia. Edellä mainitun viiden urheilulajin lisäksi kuukauden aikana katselin tai kuuntelin myös alppihiihtoa, yhdistettyä, koripalloa, halliyleisurheilua, biljardia, krikettiä ja pikaluistelua. 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!