lauantai 12. joulukuuta 2020

Luukku 12: Unelmieni joulu

Tänään on enää jäljellä 12 yötä jouluaattoon. On joulukuun 12.päivä ja se tarkoittaa silloin sitäkin että myös täällä Viltsun nurkkauksessa on aika "avata" joulukalenterista luukku numero 12. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa siitä millainen olisi minun unelmieni joulu. Mitä kaikkea unelmieni jouluun voisi kuulua? 


No, ensinnäkin on sanottava että tämän vuoden joulu on varmasti kaukana unelmien joulusta. Joulu on ennakkoasetelmiltaan lähinnä kuin se painajainen, mitä ei soisi kenenkään joutuvan kokemaan. Sanotaanhan nimittäin että jouluna kukaan ei saisi olla yksin. Hyvin todennäköisesti minä vietän tämän vuoden joulun kuitenkin yksin sen takia että olen sinkku ja myös sen takia että koronan vuoksi isä ei uskalla ottaa minua hänen luokseen joulua viettämään. 

No, minä olen optimisti ja olen löytänyt jopa joulun viettämisestä yksin jotain plussa-puolia. Lähinnä löytämäni plussat liittyvät jouluna syötävään ruokaan. Tämän vuoden jouluna saan rakentaa esimerkiksi joulun menuusta kokonaan omannäköiseni. Saan syödä sitä mitä haluan. Olenkin jo sanonut että tänä jouluna keitän jouluaattona aamulla, aamupäivällä kattilallisen riisipuuroa. Nyt kun kukaan ei ole laittamassa vastaankaan. Ja joulun varsinaisesta menuustakin ajattelin rakentaa hieman uudenlaisen.

Mutta sitten siihen varsinaiseen päivän kysymykseen. Millainen olisi minun unelmieni joulu? No, unelmieni joulu koostuisi monesta eri asiasta. Se lähtisi rakentumaan ensinnäkin siitä että olisi kaikki elossa olevat lähisukulaiset joulua viettämässä samassa pirtissä. Ja kaikilla olisi ekstra paljon joulumieltä. Olisi lämmin mieli hellä jokaisella ja ei olisi stressiä, ei kiirettä, ei kinastelua eikä tappeluita. Vaan siinä pirtissä olisi kaikilla hyvä olla. 

Unelmieni jouluna pirtti olisi koristeltu todella upeasti erilaisine joulukoristeineen, joulukuusi olisi aito luonnon kuusi ja koristeet olisivat suurin osa vanhempia, perinteisiä joulukoristeita. Tässä pirtissä jossa joulua vietettäisiin olisi niin upea tunnelma joulua juhlistavien ihmisten ja yhteishengen vuoksi ja esimerkiksi koristeiden vuoksi. Joulun tunnelmaa nostattaisi myös ulkona vallitseva sää, maa olisi todellakin valkoinen, ulkona olisi pieni pakkanen ja lunta tupruttaisi vähän koko ajan lisää. Ulkona olisi myös kauniit jouluvalot ja olisihan sinne pihalle voitu tänä vuonna tehdä myös erilaisia jää- ja lumilyhtyjä. 

Unelmien jouluna ei olisi kenelläkään juhlijalla töitä vaan kaikki saisi rauhassa viettää joulua. Tällä kertaa joulun tv-ohjelmatarjonta olisi varsin jouluinen ja tv-kanavilta tulisi mukavasti uusia joululeffojakin. Joulua varten olisi leivottu ja laitettu ruokaa yhdessä ja joulun ruoka- ja herkkupöydät notkuisivat erilaisista herkuista. Sitä en lähde nyt avaamaan mitä kaikkea joulun ruokamenu sisältäisi mutta olisihan se menu kattava ja runsas. 

Unelmien jouluna myös Joulupukki tulisi tervehtimään joulun juhlijoita ja antaisi muutaman paketin. Pakettien joukossa olisi muutama mieltä ilostuttava yllätyskin. Ja jouluna ruoat ja herkut olisivat kauniisti katettu. Siihen miten ruoat on tarjolla olisi tällä kertaa todella nähty vaivaa. 

Sellainen olisi minun unelmien joulu. Unelmien jouluna toki muistettasiiin pois nukkuneita lähimmäisiäkin käymällä haudoilla. 

 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!