torstai 17. joulukuuta 2020

Luukku 17: Kumpi mielummin- haaste

Mitä olisikaan blogin joulukalenteri ilman yhtään blogihaastetta? Aivan, ei oikein mitään. Kyllähän nyt jokaisessa blogin joulukalenterissa pitää edes yksi blogihaaste olla ja nyt kun jouluaattoon on enää jäljellä yksi vaivainen viikko niin on hyvä aika vastata yhteen blogihaasteeseen. Tällaisen Kumpi mielummin-blogihaasteen olen nähnyt joissakin blogeissa tämän joulukuun aikana. Tässä haasteessa valitaan aina kulloisesta kahdesta vaihtoehdosta itselleen se mieluisin. Ja jompi kumpi on aina valittava! Joten mars matkaan, tässä minun vastaukseni tähän Kumpi mielummin-blogihaasteeseen!

Söisitkö mielummin kilon pipareita vai kilon joulutorttuja?

Pisti pahan heti alkuun. Tykkään kyllä enemmän joulutortuista kuin pipareista joten valitsisin sen vaihtoehdon että syön mielummin kilon torttuja. Jos niissä tortuissa olisi vaikka osassa perinteistä luumuhilloa täytteenä ja osassa sitten näitä kausimakuja ja uudempia makuja kuten omena-kanelimarmeladia. Joulutortut varsinkin just uunituoreina ovat helkkarin hyviä, joten söisin mielummin niitä kilon kuin pipareita.

Minä tonttulakki päässä ja maski kasvoilla.

Katsotko mielummin Holidayn vai Rakkautta vain joka sunnuntai jouluun asti?

Nyt täytyy kyllä tunnustaa että enpä tiedä mistä puhutaan. Tai luulen että nämä ovat jotain joululeffoja mutta en ole koskaan itse katsellut kyseisiä elokuvia. Holiday kuullostaa nimeltään sellaiselta että voisin tykätä kun taas Rakkautta vain on nimen perusteella varmaan joku hömppäleffa. Valitsen Holidayn.

Söisitkö jouluna ennemmin pelkkää kalaa vai kinkkua?

No, söisin mielummin pelkkää kalaa koska tuo pelkkää kalaa on sitten kuitenkin laajempi käsite mielestäni kuin pelkkää kinkkua. Pelkkä kalapöytä joulunahan sisältää kuitenkin pallakset, silakkarullat, graavatut lohet, kylmäsavustetut lohet ja kaikkia muita kalaherkkuja. Kinkku on vain kinkku. Ja tykkään muutenkin kalaruoista todella paljon joten valitsen kalan.

Viettäisitkö joulun mielummin kotona lumisateessa vai ulkomailla rannalla?

Valitsen ehdottomasti perinteisen joulun lumisateineen ja läheisten seurassa kotosalla. Oikein missään muualla varmaan osaisi joulua viettääkään kuin kotona. Lumisade kuuluu niin jouluun ja olisi hienoa jos taas vaikka jo tänä vuonna olisi valkea joulu täällä Hämeenlinnassa.

Luopuisitko mielummin glögistä vai pipareista?

No, mä luopuisin mielummin pipareista. Siis jos tällä tarkoitetaan vain ruskeita pipareita. Nämä kun eivät ole oikein koskaan ollut suosikkejani vaikka niitä aina joka joulu leivonkin. Leivon ruskeita pipareita lähinnä vain tavan ja perinteiden vuoksi, en niinkään maun takia. Glögi on taas hyvää vaikka sitäkin harvoin juon.

Laittaisitko soittoääneksi mielummin "Kulkuset" vai Cascadan dance version Last Christmasista?

Jälkimmäistä en ole koskaan kuullut ja Kulkuset- renkutuksesta kuitenkin tykkään joten valitsen Kulkuset. Ne kilvan heijailee!

Paketoisitko mielummin 100 lahjapakettia tonttujen kanssa vai lastaisit 100 pakettia joulupukin rekeen yksin?

Enköhän minä aika hyvin sinne tonttujoukkoon sulautuisi joten valitsisin vaihtoehdon paketoisin mielummin 100 lahjapakettia tonttujen kanssa. Ja olisihan se nyt hienompaa tehdä ryhmänä töitä kuin yksin, ja vieläpä tonttujen kanssa.




Haluaisitko mielummin samanlaiset hiukset ja parran kuin pukilla vai kokonaan kalju?

Joulupukki-look rulettaa joten valitsen mielummin samanlaiset hiukset ja parran kuin pukilla.

Kiertäisitkö mielummin viisi tuntia laulamassa joululauluja ovelta ovelle vai laulaisitko yhden videon, jonka julkaisisit Facebookissa kaikille kavereille?

Mä oon niin arka kuitenkin että en edes uskaltaisi kierrellä ovelta ovelle laulelemassa yksin. Ja olisin sen verran mukavuudenhaluinen ja laiskakin että mielummin hoitaisin tän kaiken yhdellä kertaa. Eli valitsen näistä sen vaihtoehdon että tekisin yhden lauluvideon ja toivottaisin sillä kerralla kaikille Facebook-kavereilleni hyvää joulua. Siinä ei kuitenkaan tarvitse olla läsnä kun kaveri katselee sen videon...

Menisitkö mielummin pulkkamäkeen vai luistelemaan?

Helppo! Ehdottomasti pulkkamäkeen, tykkään mäenlaskusta ja en osaa luistella. Äiti-vainaakin aina ihmetteli kuinka siitä jääkiekostakin olen niin kiinnostunut vaikka itse en osaa edes luistella!


Ostaisitko joululahjoja mielummin netistä vai joulumarkkinoilta?

No jos ei olisi tätä halvatun koronaa niin olisi hienoa kierrellä joulumarkkinoillakin ja ostella joululahjatkin niistä. Mikään ei voita kuitenkaan niiden joulumarkkinoiden tunnelmaa? Mutta näinä aikoina ostaisin joululahjat ennemmin netistä.

Söisitkö mielummin porkkanaraastetta vai rasian lanttulaatikkoa?

Helppo taas! Ehdottomasti ennemmin lanttulaatikkoa. Tykkään todella paljon lanttuloorasta ja se kuuluu syödä etenkin kylmänä. Porkkanaraaste menee sekin mutta ei ole mikään lempparisalaattini.

Koristelisitko pihan mielummin jenkkityyliin jouluvaloilla näyttäväksi vai pitäisitkö joulukuusta lokakuun alusta jouluun asti esillä?

No, Suomeen ei mielellään tuota jenkkityyliä. Liian räikeä on liian räikeä ja hillitty on parempi. Valitsen mielummin sen että pidän joulukuusta ennemmin pitkään pirtissä esillä. Joulukuusi on kuitenkin kaunis tunnelman tuoja joten miksei sitä voisi sieltä lokakuun alusta asti esillä pitääkin?

Olisitko mielummin Grinch vai Petteri Punakuono?

Mä olisin mielummin se valon tuoja pimeään eli Petteri Punakuono, ehottomasti!

Luopuisitko mielummin joululahjoista vai synttärilahjoista?

Jaa-a... Luulen että tänä vuonna en saa kumpiakaan, en oikein synttäri- enkä joululahjoja. Mutta tämä vuosi onkin poikkeusvuosi. Normaalivuotena niin kyllä ne lahjat ennemmin sinne jouluun kuuluu kuin syntymäpäivään eli luopuisin ennemmin syndelahjoista.

Olisitko mielummin suomalainen joulupukki joka antaa lahjat suoraan ihmisille vai amerikkalainen joulupukki joka tulee yöllä salaa?

Kyllä mä mielummin näkisin sen ihmisten ja etenkin pikkulasten riemun omin silmin niitä lahjoja jakaessani eli olisin tämä suomalainen joulupukki. Sitä paitsi olisin niin läski etten mahtuisi edes siitä savupiipusta sisään.

Joisitko mielummin glögiä vai kuumaa joulusiideriä?

No, tällä hetkellä en ainakaan alkoholillisia juomia voisi edes juoda joten valitsen sen alkoholittoman glögin. Glögi on hyvää.

Söisitkö mielummin talon kokoisen piparkakkutalon vai asuisit siellä?

Olisihan se siistiä asua piparkakkutalossa. Se olisi uusi kokemus ja sen verran houkuttelevalta kuullostaa että mielummin asuisin piparkakkutalossa kuin söisin sellaisen. Tosin, olipahan kyllä hassu kysymys.

Jonottaisitko mielummin viisi tuntia joululahjapaketointipisteelle vai viettäisitkö tunnin ostoskeskuksessa joulupukin kainalossa hänen kanssaan jutellen?

Mä tykkään jollain sairaalla tavalla joululahjojen paketoimisesta joten en kyllä jaksaisi odottaa peräti viisi tuntia että joku toinen paketoisi lahjat puolestani. Sen sijaan joulupukille olisi hauskaa jutella, jopa tunnin ajan. Kyllä siinä ehtisi pukin kanssa rupattelemaankin joten puhuisin mielummin pukille tunnin.

Jättäisitkö mielummin puolisosi ilman lahjoja vai olisitko itse ilman lahjoja?

Jos minulla nyt olisi puoliso niin antaisin hänen saada lahjansa ja jäisin itse ilman. Minulle olisi jo siinä ilon aihetta kun saisin ihailla sitä muiden iloa lahjoja avatessa. Olenkin jo pitkään tykännyt ennemmin antaa kuin saada lahjan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!