sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Luukku 6: Mikä Suomessa on hyvää?

Tänään on 6. joulukuuta ja se on ollut suuri päivä meille suomalaisille. Tänään oleme juhlistaneet jo 103-vuotiasta itsenäistä Suomea. Tänään on ollut Suomen itsenäisyyspäivä. Ja tässä Viltsun nurkkauksenkin joulukalenterissa käsitellään tänään rakasta kotimaatamme, sitä mikä meidän itsenäisessä Suomessa on hyvää. Luulen että Suomi on ollut tänään paljon esillä eri blogeissa. Tässä omassa blogissani pyrin tuomaan siis tosiaan esille niitä asioita mitkä koen olevan hyvin täällä Suomessa, ja varmasti voi olla niin että jotain arvokasta jää minulta mainitsemattakin. 




Suomi on hyvä maa asua, koska.
  • Suomessa on upeaa luontoa. Raikasta ilmaa, kauniita metsiä ja useita järviä... Suomen luonto on   hyvin upeaa ja täällä Hämeenlinnassakin luonto on kuitenkin hyvin lähellä. Suomi on hyvin   kaunis maa.
  • Suomi on turvallinen maa asua. Suomalaiset ovat lähes poikkeuksetta ystävällistä kansaa ja  maassamme ei ole sotia. Suomessa ei ole myöskään kovin paljoa pulaa ruoasta. Ja täällä voi melko vapaasti olla sitä mieltä mitä haluaa olla ja edustaa niitä arvoja mitkä kokee itselleen tärkeiksi. 
  • Suomi on hyvä maa elää koska täällä koulutus ja terveydenhuolto ovat erinomaista luokkaa. Suomessa on myös ilmainen peruskoulutus, hyvä sosiaaliturva ja jatkuvasti edistyvä tasa-arvo.
  • Suomessa on myös hyvä mahdollisuus kehittää itseään esimerkiksi koulutuksen avulla ja täällä on erinomaiset vapaa-ajan harrastemahdollisuudet. Suomessa on hyvää kulttuuri- ja urheiluosaamista. 
  • Suomessa on selkeät neljä vuodenaikaa.

Siinä niitä asioita mitkä täällä Suomessa on muun muassa hyvin. Ja varmasti löytyy paljon muutakin hyvää kotimaastamme Suomesta. 

Lopuksi haluan toivottaa Suomelle erittäin paljon onnea ja kaikille Suomen kansalaisille hyvää itsenäisyyspäivää!  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!