tiistai 8. joulukuuta 2020

Luukku 8: Joululahjavinkit

Se on jo 8. joulukuuta ja on aika avata täällä Viltsunkin joulukalenterissa siis luukku numero kahdeksan. Tässä luukussa numero kahdeksan koitan antaa joitakin joululahjavinkkejä. Suorastaan rakastan itse joululahjojen ostamista, mutta viime vuosina joululahjojen ostaminen on ollut pääosin minulla lahjakorttien ostelua, lahjojen saajat ovat itse toivoneet etenkin lahjakortteja. 

Nyt kuitenkin yritän edes antaa joitakin lahjavinkkejä muille, jos tästä vaikka jotain iloa ja hyötyä olisi. Koitan antaa lahjavinkkejä sellaisella pilkkeellä silmäkulmassa ja tässä on mahdollisista lahjavinkeistä vain muutama. Ne mielestäni parhaimmat. Lahjavinkkien taustalla ei ole vaikuttamassa minkäänlaisia kaupallisia yhteistyökuvioita. 



Tässäpä näitä joululahjavinkkejä eri ikäisille ja eri taustaisille ihmisille:

Anna lahjan saajalle yhteistä aikaa, leipomuksia tai apua

Aina lahjan ei tarvitse olla mikään kaupasta ostettu tavara vaan uskoisin lahjan saajan arvostavan paljon myös sitä jos antaisit hänelle vaikka yhteistä aikaa. Lupaisit viedä kaverin, läheisesi tai kenelle lahjan annatkaan niin vaikka ulos syömään tai kahvikupin äärelle. Hektisessä ja kiireisessä maailmassa yhteinen aika on aina varmasti arvostettua. Voit yhteisen ajan sijaan myös luvata vaikka auttaa kaveriasi jossakin asiassa, esimerkiksi antaa kaverillesi siivous-, ikkunanpesu- tai lastenhoitoapua. Ja mikä olisikaan parempi lahja kuin viedä lahjaksi itse leipomisiasi leivonnaisia. Etenkin jos kaiken kukkuraksi olet lahjakas kotileipuri. 

Teetätä jostain mieluiten yhteisestä kuvastanne kiva tavaralahja 

Tämä on kiva lahjaidea! Ja kai aika suosittuakin nykyään kun se on nykyään helpompaakin kuin ennen. Ainakin Ifolorilta saa teetätettynä kaikkia kivoja tavaroita missä on jokin oma kuva. Eli ota joku erityinen yhteiskuva vaikka vuosien takaa sinusta ja lahjan saajasta ja teetätä siitä jokin tavaratuote missä on siis tuo kuva. Tämä on mukava muisto sitten lahjan saajalle ja varmasti lahjan saaja piristyisi saamastaan lahjasta. Suosittelen kokeilemaan!

Anna lahjan saajalle jokin hänen harrastukseensa tai mielenkiinnon kohteeseensa liittyvä lahja

Tässä pitää tuntea lahjan saaja hieman paremmin ja niinhän usein lahjan antaja ja sen lahjan saaja toisensa tuntevatkin. Jos lahjan saajalla on jokin tärkeä harrastus tai iso mielenkiinnon kohde niin anna lahja joka liittyy näihin asioihin. Kutojalle villalankaa, innokkaalle askartelijalle vaikka Ihana askartelulehti puoleksi vuodeksi, jopa vuodeksi kotiin kannettuna, biljardin pelaajalle biljarditavaroita tai t-paita biljardiaiheella: https://www.spreadshirt.fi/shop/vaatteet/t-paidat/biljardi .... Tässä voisi luetella ummet ja lammet erilaisia harrastajia mutta tärkein pointti on se että mieti ja muistele mitä se lahjan saaja harrastaa tai mitkä hänen mielenkiinnon kohteet ovat ja osta lahja sen mukaan.

Joulutuotteet

Innokkaalle ja vähemmänkin innokkaalle jouluihmiselle voi antaa lahjaksi myös jotain hauskoja joulutuotteita. Osin nämä tulevat silloin jo vähän myöhässä kun lahjoja usein aattoiltana avataan mutta onhan sitä joulua silloinkin vielä jäljellä ja seuraavana vuonna on taas uusi joulu. Ainakin itse riemastuisin jostain hauskasta tai jopa karmeasta joulupuserosta tai tykkäisin saada jouluaiheisia astioita, kuten kahvikuppeja vaikka. 



Sisustustuotteet

Nämä tuovat kotiin uutta ilmettä. Anna lahjan saajalle jokin uusi sisustustuote lahjaksi, jokin kaunis koriste-esine vaikkapa. Jos lahjan saajan tilanne on vaikkapa samanlainen kuin minulla ettei kodissa ole sisustustavaraa ja koriste-esineitä juuri muuta kuin joulun aikaan niin luulen lahjan saajan olevan ihan mielissään tällaisesta lahjasta.

 

Tässäpä näitä lahjaideoita. Toivon todella että joululahjojen ostamisesta ei tulisi sinulle blogini lukija kovin suurta stressiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!