tiistai 1. tammikuuta 2013

Opettelen ajattelemaan positiivisesti!

Vuosi 2012 on vaihtunut vuodeksi 2013. Vasta käynnistynyt vuosi odottaa meitä, kulkijoitaan.

Olemme uuden vuoden kynnyksellä taas yhtä innoissamme kuin menneinäkin vuosina. Pähkäilemme, mitä kaikkea käynnistynyt vuosi tuokaan tullessaan.

Räjäyttääkö se taas onnen tuhansiksi sirpaleiksi? Vai ripotteleeko se taipaleelleen rakkauden makuista siirappia?

Entä mitä muuta vuoteen 2013 tulee sisältymään?

Vasta-alkaneen vuoden kynnyksellä myös me itse, minä ja sinä mietimme varmasti kuinka omalla panoksellamme voimme tehdä vuodesta edeltäjiään paremman?

Lupaamme asioita. Tänä vuonna teen tämän ja tämän asian paremmin. Tai tänä vuonna opettelen tekemään tätä.

Minullakin on jotain jota haluan tänä vuonna oppia tekemään toisin kuin aiempina vuosina. Sen, kun opin tekemään, niin uskon, että siitä tulee olemaan hyötyä myös minua ympäröivilleni ihmisille.

Tämä on positiivinen ajattelu.

Positiivisella ajattelulla tarkoitan ennen kaikkea sitä, miltä se varmaan kuullostaakin. Sitä, että ajattelisin asioista positiivisemmin.

Liki pitäen mikään asia ei ole niin huono, että siitä ei ole revittävissä jotain positiivistavakin ajateltavaa ja sitä myötä sanottavaa.

Positiivisen sanottavan niin kuin tekemisenkin lähtökohta on nimittäin mielemme, ajattelumme.

Tietenkin on hyvä ilmaista tarvittaessa kritiikkiäkin, sillä tällainen positiivinen ajattelu ja viestintä menee muuten herkästi mielistelyksi ja nöyristelyksi. Sekään ei olisi hyväksi.

Luulenkin, että keskeisin taito tässä on kyky ajatella ja ilmaista itseään positiivisesti oikein.

Mielessään ja puheissaan voi pyöritellä niitä negatiivisiakin sanoja, mutta niiden ohessa olisi mainio juttu, jos osaisi huomioida myös asioiden plus-puoletkin. Ja keskittyisi etenkin niihin.

Ihannetapa antaa korjaavaa palautettakin on kuitenkin se, että ensin sanoo jotain positiivista ja sitten sen korjaavan palautteen.

Tiettyyn asiaan kohdistuvan positiivisen ajattelutavan lisäksi posiitivinen ajattelu tarkoittaa mielestäni myös sitä, että uhkatilanteissa ei keskittäisi mieltään niinkään ongelmiin vaan siihen, kuinka ne ongelmat saa ratkottua.

Eli mahdollisuuksiin.

Se on positiivista ajattelua, että totean lopuksi, että olipas hyvä, etten vetänytkään eilen kännejä.

Tänään ei ole krapulaa.







    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!