lauantai 5. lokakuuta 2013

Mukaan politiikkaan?

Olen nyt miettinyt enemmän tuota pähkähullua ideaani ryhtyä raijaamaan saappaitani jonnekin päin Suomen poliittista pelikenttää. Olen tullut siihen tulokseen, että tuollaistakin polkua kannattaa lähteä rakentelemaan. Puhutaan kuitenkin jo koko Suomen mittapuussa mitattuna ison luokan mahdollisuudesta ja minua voisi vanhana pappana ketuttaa, mikäli tuollaista en edes nuorena yrittänyt. 

Tiedostan kyllä, että polku etenkin koko Suomen poliittisiin johtotehtäviin on helvetin pitkä ja vaatii ennen kaikkea paljon työtä. Eikä edes mahdollisuus päästä tuollaisiin tehtäviin ole mikään iso, mutta näen sen kyllä kuitenkin sen kokoiselta mahdollisuudelta, että töitä kannattaa lähteä tekemään siten, että joskus hamassa tulevaisuudessa tuollainen voisi sattumienkin kautta olla mahdollista. 

En ole kovin paljon vielä kartoittanut, mistä tuollaisen polun rakentamisen voisi aloittaa, mutta kenties on ainakin suositeltavaa hakeutua aluksi täällä Hämeenlinnassa jonkin puolueen listoille ja sitä kautta pyrkiä nousemaan ylemmäs ja ylemmäs. 

Ja toinen juttu, mitä voi harkita on se, että alkaa opiskelemaan vaikka jossain avoimessa yliopistossa viestinnän lisäksi myös yhteiskuntatieteitä. Ja samalla seurata Hämeenlinnan, Suomen ja maailman tapahtumia.

En ole kuitenkaan jo nyt aiempien opintojeni vuoksi täysin lapanen poliittisissa asioissa, joten ei onneksi ole kovin vaikeaa jatkaa näiden asioiden opettelemista. 

Ja niin kuin jo sanoin, niin näen mahdollisuuteni yletä jonnekin päin Suomen poliittista pelikenttää helvetin pieninä, mutta näen mahdollisuuteni kyllä kuitenkin edes sen kokoisina, että hulluinta olisi jättää tuollaista yrittämättäkään. 

Ja tuota poliittista polkua voi rakennella normiarjen rinnalla. Eli pitää kuitenkin ammatilliset tavoitteet samoina, mitä ne ovat nytkin olleet. Lähtee hakemaan ja tekemään "normi"töitä, mutta ohessa koittaisi rakentaa poliittistakin polkua.

Vaikka hullun kurisella teemalla, täältä tullaan eduskunta? Tai ainakin Hämeenlinnan valtuusto. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!