tiistai 31. joulukuuta 2019

Tällainen oli minun vuoteni

Minun vuosi eli vuosi 2019 on ollut upea. Vuoteni on sisältänyt muuton mielenterveyskuntoutujien asuin- ja tomintakeskuksesta Länsituulesta takaisin itsenäisempään asumismuotoon eli tänne normikerrostaloasuntoon, Rinkelinkadulle. Vuosi 2019 on sisältänyt myös kaksi kolmen kuukauden pituista työkokeilujaksoa. 

Työkokeilujaksot ovat mielestäni sujuneet hyvin. Ensimmäisen suoritin talvella tammikuusta maaliskuuhun koulutuskeskus Tavastian keittiöllä. Keittiön koko on iso sillä siellä ruoka-annoksia yhden päivän aikana voidaan valmistaa jopa lähemmäksi tuhat. Toista työkokeilujaksoa suoritan nyt parhaillaan Ilveskodin keittiöllä. Aloitin tuon työkokeilun lokakuun puolivälissä ja lopetan sen 13.päivä tammikuuta. Tämä Ilveskodin keittiö on reippaasti Tavastian keittiötä pienempi, mutta töitä sitä riittää tuollakin. 

Vuosi 2019 sisälsi myös kauniin ja komean kevään. Minun kaikki kolme suosikkijoukkuetta urheilussa saavuttivat keväällä mestaruuden. Sykähdyttävin noista minulle kuitenkin oli HPK:n mestaruus.Ja sen jälkeiset kaksi torijuhlaa joihin osallistuin. Urheilun saralla sain myös monien, monien suomalaisten tavoin kokea hienoja hetkiä myös marraskuussa kun Suomi ylsi vihdoin jalkapallon EM-kisoihin.

Vuosi 2019 on myös sisältänyt myös muutaman reissun. Ei mitään maata mullistavaa tänäkään vuonna mutta reissuja joissa niissäkin silti muisteltavaa riittää. Talvella hiihtolomallani tein yön yli reissun Tampereelle ja kävin muun muassa katselemassa kaksi Tampereen teattereiden näytelmää. Sekä kävin myös tutustumassa ensimmäistä kertaa Jääkiekkomuseoon. Kesällä puolestaan tein muiden kuntoutuskeskuksen asukkaiden kanssa päiväreissun mökille. Siellä ainakin saunottiin ja uitiin.

Vuodesta 2019 tulen muistamaan tosiaan tuon komean kevään. Hienosti ja asiaan kuuluvasti somistetun kisakatsomon ja kuinka tarjosin muillekin kuntoutuskeskuksen asukkaille keväällä mahdollisuuden seurata HPK:n pelejä omassa asuinkeskuksessaan. Minä tuon katselukanavan tilauksen maksoin ja en pyytänyt tietenkään hintaa katselusta. Vuoden 2019 keväällä isäni täytti myös 70 vuotta. Ja sisko teki kauniin täytekakun noihin pienimuotoisiin synttärikemuihin. Vuosi puolestaan huipentui jälleen kerran loistavasti sujuneeseen jouluun.

Sellainen oli vuosi 2019 pähkinäkuoressaan täällä. 

Tulevan vuoden kuviot ovat puolestaan hieman levällään. Minulta loppuu tosiaan se työkokeilu 13.päivä tammikuuta ja jatkosta ei ole ollut puhetta ainakaan vielä. Ja itse asiassa ainakaan seuraavassa työvuorolistassa minulle ei ole laitettu enää vuoroja 13.päivän jälkeen. Mielelläni tuolla työkokeilupaikalla jatkaisin ja se olisi samalla ratkaisu työ"ongelmiini" mutta jos jatkoa tuolla ei ole luvassa niin tulee uusi vuosi sisältämään taas työnhakua.

Vuonna 2020 koitan myös jatkaa tuota rahapelaamattomuutta. Tämä joulukuu sujui ilman pelejä yllättävän kivuttomasti. Minulla ei ole ollut mitään mielihaluja eikä vieroitusoireita vaikka en olekaan pelannut. Joten miksi siis pelata kun pystyy olemaan vallan hyvin pelaamattakin? Vasta sitten kun alkaa olemaan liian kovat mielihalut niin vasta sitten voi pelata seuraavan kerran. Mutta toivottavasti mielihalut eivät niin suuriksi edes kasva. Eli vuonna 2020 jatkan pelaamattomuuttani rahapelien osalta.

Sitten on tämä perinteinen juttu että harrastan liikuntaa vuonna 2020 myös aktiivisesti. 4-5 kertaa viikossa puoli tuntia vähintään kerrallaan on se määrä liikuntaa mihin olen jo pitkään pyrkinyt ja siihen pyrkimykseen myös yltänyt. Myös vuonna 2020 koitan liikkua edes näin paljon.

Blogimaailmassa puolestaan olin vuonna 2019 melko aktiivinen. Olen pitänyt itseäni laiskana bloggaajana mutta sitten kun tein tilastoja vuoden blogipostauksista niin minulle aukeni etten niin laiska bloggaaja olekaan. Vuoden 2019 aikana kirjoitin kuitenkin yli 115 blogipostausta. 

Ja tässä on vuoden 2019 ainakin klikatuimmat juttuni:











Ja sitten kuvasatoa vuodelta 2019:

Hiihtolomalla 2019 tein reissun Tampereelle. Kävin muun muassa katselemassa kaksi Tampereen teattereiden näytelmää ja kävin myös Särkänniemen ja Pyynikin näkötorneista ihailemassa Tamperetta. Nämä kuvat ovat Särkänniemen näkötornista: 




Keväällä 2019 laitettiin Länsituulessa kisakatsomo pystyyn. 

Työkokeilu koulutuskeskus Tavastian keittiöllä päättyi Tavastian keittiön tarjoamiin kakkukahveisiin. Ja sain myös kauniin käsin tehdyn kiitoskortin.


Isäni täytti vuoden 2019 aikana 70 vuotta. Siskoni teki kauniin syntymäpäiväkakun.


Keväällä 2019 sain muiden HPK-fanien tavoin kokea ikimuistoisia ja kultaisia hetkiä. Minä olin keväällä todella tälläytynyt Kerhon väreihin. Ja niin oli kisakatsomommekin. 










Kesästä 2019 jäi erityisesti mieleen komeat kelit ja muutama reissu. Teimme Länsituulen asukkaiden kanssa retket kesän aikana muun muassa Tuottajain pirtille Janakkalaan, jossa söimme hyvin ja uimme sekä saunoimme. Kesällä teimme reissun myös Aulangolle ja Apparalle. Kesällä myös teimme päiväreissun Veikon ja isäni kanssa isän mökille Janakkalaan. 

Kesällä olin mukana järjestämässä myös petanqueturnausta Länsituulessa. 












Talvella 2019 sain Jatkoajan keskustelupalstan kautta lahjoituksena hyvin toimivan Playstation nelosen. Siihen hommasin sitten myös NHL19-pelin. Vinkkasin keskustelupalstalla vain siitä että olisi hienoa myös omistaa PS4 mutta ei ole varaa. Yksi nimimerkki tarjoutui lahjoittamaan minulle kyseisen pelikonsolin.  



Syksyllä tuli napsittua muutama kaunis kuva niin maastosta kuin juomista. 




Syksyllä myös jääkiekkoharrastus alkoi jälleen "alusta". Silloin ilmestyi legendaarinen Jääkiekkolehden kultanumerokin joka oli oitis ostettava.



Syksyllä ikimuistoisimpia hetkiä olivat ne kun olin paikalla Neljän ruusun keikalla ja Länsituulessa järjestettiin myös kesäkauden päättäjäiset. 










Syksyllä 2019 kävin katselemassa Kari Tapiosta kertovan elokuvan Olen suomalainen. Se oli huippu hyvä. 


Ja syyskuun lopulla oli muutto edessä. 





Lokakuussa kirjotiin puolestaan työkokeilusta sopimuksen Ilveskodin kanssa ja sitä oli juhlittava alkoholittomalla oluella Pikku-Eerossa Ojoisilla. 



Tämän vuoden synttärikakkuni näytti taas tältä: 


Minä olin lokakuun puolivälissä valmis työkokeiluun!


Muistoksi komeasta mestaruuskeväästä ostin syksyllä mestaruusmukin. 


Loppuvuonna puolestaan juhlittiin Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallista pääsyä EM-kisoihin. Ja juhlittiin myös joulua. Kävimme länsituulelaisten kanssa keilaamassa myös Fifth Avenuessa Hämeenlinnan keskustassa. 
  















Siinä katsaus minun vuodestani! Näiden tekstien ja kuvien myötä haluan toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta. Olkoot uusi vuosi ja uusi vuosikymmen onnellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!